Födelsedag OCH namnsdag!

Morris fyller 3 år idag och jag har redan toppat alla tidigare (två) födelsedagar genom att baka en Spidermantårta. Men, vi har även en namnsdag att fira idag!

Morris fick en radiostyrd motorcykel och nu är lyckan hyfsat gjord. Sen att det blev gråtkaos när vi sa att han inte fick ta med motorcykeln till dagis kan vi förbise nu och fokusera på det väsentliga:

JAG HAR NAMNSDAG IDAG! Det är INTE illa pinkat att tajma en förlossning med sin egen namnsdag. Och jag funderar nu på värdiga sätt att fira mig själv.

Låt oss nu inte förväxla detta med en framtida pushpresent för det är en annan historia. Nu flurar jag på tre saker, varav två ändå är barnrelaterade:

-En skötväska. Hittills har jag använt orymliga handväskor och diverse plast- och tygpåsar. Nu, tredje gången gillt, tänker jag att man borde skaffa sig en redig väska, såhär på unnsdag och allt. Jag är ute efter en variant som kan rymma typ en mindre semester-/prepperpackning och som ser ut ungefär som en vanlig väska. Och med fack som kan hålla ordning på mig (okej där föll allt). Tips, anyone?

-Skor. Som gravid kan man alltid köpa skor. Såg att vår systerbloggare Alexia sportade de här dojjorna på sin instagram och blogg. Dör så fina.

-Gravidkudde. INTE det mest flärdfulla, men i och med att jag nu warpade tiden och plötsligt befinner mig i vecka 21, tänker jag att jag borde maxa komforten och gulla med mitt bäcken som får ta nog med stryk. Såg att Nina har gosat runt med denna som i sin tur hade fått den rekommenderad av Frida. Så, jag är hyfsat övertygad om dess duglighet.

Nu kanske ni tycker att vi borde återgå till födelsedagsbarnet? Fair enough. Här är min rekordgulliga lilla 3-åring som dagen till ära har varit precis lika arg, och precis lika genomljuvlig som bara en 3-åring kan vara. Herregud vad jag älskar den där lilla galningen <3


VÄNLIGEN OBSERVERA TÅRTAN SOM FÖDELSEDAGSBARNETS ÖMMA MODER (TILLIKA NAMNSDAGSBARNET) HAR BAKAT. 

 1. Jen skriver:

  Jag var på jakt efter en snygg skötväska, tänkte att jag skulle unna mig en riktigt schysst. Men sen kom jag på att även min kille ska bära runt på väskan och då föll det. Köpte istället en cykelväska på Stadium (soc) för 149 kr och är så sjukt nöjd! Många olika fack, tom plats för nappflaskan på sida. Ett riktigt kap!

 2. Sofia skriver:

  Köp för h-vete INTE en Skiphop. Den var snygg men rymde typ inget och det som gjorde mig gaaaalen var att så fort man hade sin plånbok i det enda facket som kunde stängas med dragkedja (rimligen där man förvarar sina värdesaker tänker jag) välte skiten så fort man satte väskjä-len på marken och det mesigt tilltänkta locket med världens mest värdelösa magneter öppnades och allt mög man hade i väskan ramlade ut på gatan. Näh, skippa skiten om du, eh, har någon form av tendens till svårigheter att acceptera tålamodstrytande prövningar. Ska du prompt ha en kan du få min så blir du inte tokig på att ha lagt 800 pix på en felkonstruerad väska…
  Peace out/
  Sofia

 3. Sara skriver:

  Skiphop så klart! Skötväskornas svar på en Houdinitröja, snygg, praktisk samt man känner sig smart för att den är så funktionell. Vi har haft den här, de marknadsför den som en skötmadrass, men den funkar som skötväska också. Med en najs liten flippig plastlåda att lägga våtservetter i. Det enda minuset är att man får knö rejält för att få plats med extrakläder in case of ryggbajs i offentlig miljö. Men man kanske har någon mer väska med iaf, och den här gör att man känner sig så fiffig och systematisk!

 4. anna1 skriver:

  Vi har haft en Messengerbag från Timbuk2 som skötväska och är jättenöjda. Vattentät, smutsvvisande och superskön att bära även som fullpackad (vilket man inte kan säga om alla skötväskor…). Den är ju gjord att hänga över ryggen på en cyklist dagarna i ända så den måste liksom vara välgjord för bärande. Inte så supetmånga fack dock, men detvhar jag personligen tyckt varit bra (=färre skrymslen att gräva och leta sig igenom). Används med fördel som t ex träningsväska, mellisväska till parken mm efter att skötväskperioden är över. En av våra Messengerbags har vi använt i dagligen i 4 år och den är fortfarande som ny.

  1. anna1 skriver:

   En annan fördel med en Messengerbag är också att den är unisex. Vi har varit f-lediga 2 år var med maken och hur jämställd han än är så vill han helst inte ha något som ser för damigt ut på axeln. 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..