Mor har unnat sig

Jag har nu införskaffat två av tre saker som jag lurade på häromveckan. Och jag har INTE blivit besviken.

Det här med gravid- och amningskuddar verkade ju inte vara någon diskussion alltså. Kommentarsfältet på såväl blogg som instagram hyllade i kör denna BFF såhär i väntans tider OCH efteråt. Flera verkar rörande överens om att man gott kan sova vidare med den nyfunna sängkamraten, trots att bebisen lämnat livmodern med god marginal.

FullSizeRender (11)
FullSizeRender (12)

Men idag över en lunch med min kompis Sandra (@holasandrita i instagramfältet ovan), som för övrigt har BF imorrn (iiiiiik!) kom vi in på den mörka baksidan med att ha denna korvformade hjärtevän: Den Stora Svartsjukan. För nu verkar det vara så att man med största sannolikhet kommer att gosa och skeda denna stoppade textilmassa MER än sin partner under återstoden av graviditeten.

Så, för att främja familjefriden har Sandras sambo namngivit kudden, liksom som en familjemedlem. Den döptes av oklar anledning till Scott.

Jag tänker att namngrejen inte känns helt tokig, och vem är jag att ifrågasätta ett vinnande upplägg? Men, jag ser att jag kan passa på att döpa gravidkudden i fråga till något kärvänligt. Rimligtvis till något av mina frikort.

Så, vad sägs om exempelvis…Jax?

tessan-jax-kramas

Eller Adrien?

tessan-adrien

Låt mig presentera Ryan!

tessan-ryan

Kärt barn har ju som bekant många namn. Och denna redan nu, högt värderade ägodel kan gott ha tre namn om det skulle vara så att jag har svårt att bestämma mig. Tillverkaren väljer dock att kalla den bb hug me.

För dig som befinner sig i detta välsignade, men ack så bökigt obekväma tillstånd, är kudden en riktig hit, verkligen, klart värd sina lovord från hela internetz. Jag fattar inte vad de har fyllt den med (enhörningsstoff?), för konsistensen och formbarheten är P.E.R.F.E.K.T. Den är också tillräckligt stor för att kunna fylla ut och kilas in där det behövs. Och ja, den är kåt, glad och tacksam, helt enkelt, utan att kräva något som helst tillbaka.

Sen var det ju det här med husfriden. Detta inträffade nämligen 43 sekunder efter att jag hade packat upp kudden:

IMG_1867

Alltid är det nåt.

 1. Är i vecka 22 och fram till vecka 18 ungefär tyckte jag nog att jag minsann skulle klara mig utan en ”sovkudde”! Började läsa om bb hugme och tänkte att jaja en sån kan jag unna mig! Ä L S K A R den!! Det bästa köpet hittills!! Gärna när fönstret är lite öppet på natten och den har fått bli lite kall! Då drar jag in den under täcket och slänger ben och armar över! Det bästa köpet!!

 2. Måste fråga vart du köpte den?! Har letat som en tok nu ett par dagar men den är slut överallt 😢

   1. Tack! Måste precis ha kommit in igen för även den var slut senast jag tittade 😄 Kul att höra att den är värd pengarna, hade lite ångest innan jag bestämde att jag banne mig är värd den!

 3. Anna skriver:

  Fick en pilatesboll i påskpresent. Ungefär två sekunder efter att den var pumpad deklarerade 4-åringen att den var hans..
  Njut av kudden när du får komma åt den. Själv hade jag aldrig någon men amningskudden fick ett till användningsområde när foglossningen kickade in mot slutet av min andra graviditet.

 4. Ems skriver:

  Min gravidkudde heter maxmorris 😄,bästa investeringen under graviditeten👍👍

 5. Ser så skön ut! Måste bara fråga om den är tyst? Alltså prasselfri? Hade en under förra graviditeten som var fylld med små kulor som prasslade obarmhärtigt om natten!

  1. Aha! Jag förstår problematiken. Den är i min mening väldigt ljudlös, men visst är det ett svagt frasande när man bökar i den. Dock inte samma prassel som en sacco-säck, om vi har det som referenspunkt. Fyllningen i den här känns väldigt finsmulig, liksom. Förmodligen det som håller ljudnivån nere? Superskön är den hursomhelst 🙂

  1. Jag vågar påstå att den är i princip prasselfri. Började med avlång ”gravidkudde” från ett vanligt förekommande märke i babysammanhang för runt 500 kr.

   It didn’t do it. Svor när jag köpte den här dyrgripen men helvete vad glad jag är. Även om Scott skapar avundsjuka så är det ju helt ok att sambon pucklar på han ibland PLUS att Scott inte väcker annan levande materia som föregångaren gjorde.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..