Är en skötväska lösningen på allt?

Att vi...well mest jag, inte är jordens mest planerande och organiserade föräldrar är ju inget att trycka upp löpsedlar om. Men NU har vi skaffat en skötväska. Och allt kommer att ordna sig.

Ja, det kvittar ju om vi ska till parken, till Sydafrika eller till Tranås. Såhär är det typ varje gång vi ska iväg, i större eller mindre skala.

Förmiddagsutflykten drar ut på tiden och irriterade i hågen slutar det med att vi kommer utanför dörren strax efter 11.00, preciiiis när lunchhungern börjar smyga sig på. Detta, trots att vi varit uppe sen ottan.

Vi hinner nå parken och möjligen börja gunga innan någon/alla rasar på grund av blodsockerfall. För något mellis har vi ju inte packat i plastpåsen/fickan/vagnen/vad-som-nu-agerar-skötväska.

MEN NU KOMMER ALLT ATT VÄNDA! Vi kommer att bli A-föräldrarna som belåtet fiskar upp chiapudding och egengjorda bars på nakenhavre och rättvisemärkta dadlar ur ett specialanpassat fack i VÅR SKÖTVÄSKA i god tid innan vi blir odrägliga av hunger!

Japp, såhär tredje gången gillt har vi alltså tagit vårt förnuft till fånga och sonderat terrängen efter den perfekta skötväskan (OMG att det ens fanns så många att välja på?!?!?!). Våra, något vaga kriterier har varit:

 • rymlighet
 • eh…bra fack? (vad som definierar bra fack är dock lite oklart)
 • så lik en vanlig väska som möjligt
 • lite unisexig (ok, kanske liiite fånigt, men Johan ville undvika de mest damiga varianterna)
 • rymlighet
 • ryml…
 • Och jag fick ju faktiskt flera bra tips häromveckan – tack för det!

Jag, som har alldeles för risigt tålamod för att göra research, såg detta och sen var saken biff (efter Johans designvälsignelse).

bystroom-bea-blackgun

 

Rymlig OCH bäst i test. Och väldigt lik en vanlig väska, modell större. Extra plus för att byStroom Bea Black Gun är ett så coolt namn (ja, det var alltså inte ett kriterium).

Så, nu har vi detta kap i vår ägo och jag har funderat på hur vi packar den bäst. Men vad ”bäst” är varierar ju lite på vem man frågar.

I min mening (a k a optimisten-jamen-en-blöja-räcker) är detta en P.E.R.F.E.K.T packad skötväska:

IMG_1610

 

Morris, håller inte med och packar om på detta, icke så utrymmeseffektiva vis:

 

IMG_1607

 

Mira rasar naturligtvis och tycker att en skötväska bör packas enligt följande:

IMG_1609

 

Och Johan, familjens kanske mer…..ta-det-säkra-före-det-osäkra-personlighet laddar som en domedags-prepper:

 

IMG_1989

 

Ni fattar ju själva hur plättlätt det kommer att bli att ratta tillvaron med tre kids nu va? EASY PEASY #famouslastwords

 

 

 

 1. K skriver:

  Låter ljuvligt!
  Ett annat tips är att ersätta allt direkt när man kommer hem så behöver man bara komma ihåg ”färskvaror” när man skall gå iväg och på det sättet så minns man ju vad som tagit slut. Jag erkänner mig vara ordningsmaniker, men har aldrig haft skötväska, bara plastpåsar från matvaruaffärer…

 2. Tredje kiddot här har tur om det ligger en extra blöja å skräpar i botten på väskan typ 😂 ibland ett par extra byxor ( i strl 104) eller en body sen förra kräkincidenten.
  Allvarligt, mitt skötväskegame har dalat efter varje barn. Skulle en 4 komma så skulle jag säkert glömma att ens klä oss.🙈💩

 3. Linn skriver:

  Hahaha, så spot on!
  När vår dotter var bebis var det alltid en kamp med att få med allt, tror aldrig vi lyckades. På semestern blev vi så trötta på oss själva, då det även påverkade alla vi semestrade med, så då skrev vi i en lugn och sansad situation en lista på mobilen på vad som alltid ska finnas med, väldigt användbart och bra! Så checkade vi enkelt av den innan vi drog. Noll tankeverksamhet krävdes, väldigt välkommet!
  Tror det innehöll typ: blöjor, 1 nappflaska, ersättningspulver, napp, våtservetter, extra body+byxor, kräkis, dregglis, filt, bärsele… kan ju låta simpelt att komma ihåg, men SÅ svårt i stundens hetta att lyckas med!
  Lycka till med nya skötväskeeran 🙂

 4. Anna skriver:

  Mohaha jag viker mig dubbel av igenkänning 😂😂😂 Detta med packning äe ju så eh, individuellt även inom familjen. På förra årets skidsemester fiskade då 5-åringen fram några medhavda inramade tavlor lagom till kojbygget skulle inredas😂

  1. hahahahha! jag DÖR! inramade tavlor är generellt sett prio i ALLA lägen.

 5. Jag har ett par saker som funkar lite hos oss, en smula. 1. Lista tejpad vid ytterdörren (snacks, vatten, solattiraljer, näsdukar, ombyte, extra vantar, paraply, pengar, bilnyckel, parkeringsbiljett, läppbalsam, laddare, pyssel till restaurang, hink/spade, fotboll, hopprep, frisbee, cykelpump, cykelhjälm, knäskydd, mössa,…) 2. En väska i bilen: vatten, urtvättade kläder, picknickfilt, gammal fotboll, ett paket kex, paraplyer, servetter förutom att det oftast ligger en sparkcykel eller cykel i bilen. Sedan har vi ingen vagn längre utan varsin ryggsäck. 3. Jag brukar parkera barnet framför ett pyssel eller en skärm innan jag själv är klar. Allt ska vara packat och jag har helst skor och jacka själv innan jag säger till barnet om att kissa och ytterkläder för annars känns det som att packningen packar upp sig själv och jag blir avbruten av maaammmmaaaaa mamma maaaaammmmaaa, typ hjärtklappning, svettig och ont i huvudet innan vi kommit ut…

  1. Åh, herregud vad du är rutinerad. Jag låter mig inspireras hejvilt. TÄNK OM jag hade haft en sjättedel av listade prylar ovan med mig. Tillvaron hade troligtvis varit 700% drägligare.

  1. Elin skriver:

   Imponerad suck 🤗. Wow!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..