Mor vistas på spa

Såhär när sommaren lider mot sitt slut kan man summera "semestern". Det står klart att en av höjdpunkterna var den barnfria vistelsen på Asia Spa (ledsen Mira och Morris, men that's the bitter truth).

Och, ÄN EN GÅNG, har jag er läsare att tacka, ni briljanta, högintelligenta mänskor.

Innan sommaren efterlyste jag tips på spa-anläggningar i Varberg med omnejd och det rasslade in förslag på instagram. En hyfsat stor majoritet la sin röst på Asia Spa på Varbergs Stadshotell. Och nu ser jag det som min medmänskliga plikt att föra detta tips vidare.

Upplägget var såhär: Min svåger skulle gifta sig i Varberg och vi såg då en glimrande möjlighet att generöst dela med oss av våra ljuvliga avkommor till farmor och farfar medan vi unnade loss on the west coast.

Det finfina var att samtliga inblandade tyckte att idén var toppen. Så, efter ett jättefint bröllop (har ni planer på att ha någon typ av festlighet i Varbergskrokarna, kolla för alla gudars skull upp Villa Stenhuset – vilken dold liten dunderpärla!) packade vi in kidsen i farmor och farfars bil som rattades mot Tranås.

Det märkligaste av sammanträffanden var att brudparet, alltså Johans bror + nyblivna fru, fick en övernattning + spavistelse i bröllopspresent av brudens ena syster. På Asia Spa på Varbergs Stadshotell. Inbokat dagen efter bröllopet, alltså samma dag som jag och Johan skulle dit. VAD ÄR ODDSEN???????

Så, ett par timmar senare, efter att vi checkat in, provlegat sängen (förtydligande: alltså enbart intagit horisontalläge, ej pippat)(Johan hävdar fortfarande att det är den skönaste säng han sovit i), jublat över lugnet och friden och avsaknaden av gnat/tjat och den fantastiska miljön, bubblade vi ikapp med de nygifta i den enorma relaxpoolen med 7000 olika vattenmassagefunktioner.

johan-sangen

Johan och hans nya BFF

Alltså det FINNS inget bättre än att som höggravid vistas i vatten (eller jo, kanske att vistas i vatten och bli matad med syrliga godisar samtidigt, men där nånstans peakar man nog) Den tyngdlösa känslan är svårslagen när man i övrigt vaggar runt med ett vingligt bäcken och krampande vader. Spa-personalen upplyste mig om att jag skulle ta det lugnt med de starkaste strålarna, typ de som gav fotmassage, på grund av att det KAN sätta igång nånting. En del av mig har aldrig varit mer sugen på att massera fötterna i timmar, men jag var lydig och avstod. Det var ju trots allt rätt skönt att inte föda mitt under denna oas av egentid.

IMG-1395
IMG-1396
IMG-1397

Jag är inte direkt förbluffad över att många spa-konnäsörer rankar detta ställe som ett av de allra bästa.

Sen följde två dygn av bubblande, tvagande, badande, skrubbande och allmänt välbehag. Jag hade innan ankomst blivit uppmanad att INTE missa mörkerterapirummet (tack för tips, Sofia!) och det var så hejdlöst ljuvligt att ligga på uppvärmda vattensängar i ett dunkelt rum och lyssna på avslappningsmusik i tättslutande hörlurar. Har nog aldrig varit närmare mindfulness.

IMG-1394

JAMEN FATTA SINNESFRIDEN! Och, det omöjliga i att hålla sig vaken (obs, jag har inte tagit bilderna ovan pga mobilförbud i spa:t så courtesy of Varberg Stadshotells webbplats)

Jag gubbsov medan Johan drack eftermiddagsöl. Vi hann nästan kolla på hela första säsongen av Stranger Things. Vi pratade. Promenerade (well, kortare sträckor iallafall). Tog en titt på Bockstensmannen.

59EC4B00-FABA-4015-BDAE-5A3C72DA0178

Jag med min BFF, massagefåtöljen. Och jag njöt, även fast bilden faktiskt förmedlar något till synes plågsamt. Skyller på fotografen. Alltså Johan. 

Vi åt middag på de ställen som vi blev rekommenderade, även de från instagrams samlade erfarenhet – Johns place och Nami.

6E20A12F-0531-4974-BAAF-F4CFA326F577

Antingen kan jag inte se normal ut på bild, eller så ÄR det faktiskt Johan som inte kan ta en vettig bild. Hursomhelst går det inte att ta miste på min besatthet? aptit? hunger?, här på Nami (hett tips för er som gillar japansk mat).

Och som vanligt när man har gjort något jäkligt härligt, lovar man dyrt och heligt att ”det här ska vi göra oftare”. Nu kanske det inte blir plättlätt givet att en bebis ska pressas ut inom en överskådlig framtid (jaha ni vill veta exakt? 25 dagar kan jag tala om) men oavsett om det är på ett förstklassigt spa i Varberg eller ett par timmar på pizzerian så är vuxentiden och kravlösheten välgörande, ljuvlig och alldeles, alldeles underbar.

tessan-rygg

Namaste. Arigato. Osv. Jag spenderar för övrigt många av dygnets timmar i badrocken ovan. Alltså jag stal den inte, utan den fick man faktiskt ta med sig hem. Komfortfaktor: en miljard. 

  1. Mia skriver:

    Du kanske skulle kört på mer fotmassage, förlossningen och bb i varberg är fantastiskt.😉
    Har även hört att de bara behövt hänvisa någon till annat sjukhus en gång någonsin så bättre läge kunde du inte fått🙊
    Kram

  2. Sarah skriver:

    Du är så jädrans snygg i håret, framförallt på den sista bilden. Hormonpåverkat eller ej, det klär dig 🙂 Lät för övrigt som en ljuvlig vistelse!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..