Brådskande reklamationsärende

Delar av kvinnokropp önskar härmed reklameras på grund av bristande funktionalitet och/eller estetik. Kroppen upplevs inte leva upp till de förväntningar som "detta välsignade tillstånd" har sagts innebära.

Stockholm 2017-08-16

Till Allmänna Reklamationsnämnden

Jag vill med denna ansökan reklamera flertalet delar av min kropp som inte fungerar tillfredsställande. Nedan listas bristerna i punktform. Vänligen se över detta ärende snarast och återkom med åtgärdsförslag/kompensation per omgående. Tack på förhand.

 1. HJÄRNAN
  Hjärnan har vid upprepade tillfällen brustit i kapacitet. Detta har yttrat sig genom exempelvis förvirring, generell tankspriddhet och stundom kraftig trögtänkthet. Talcentrat verkar också vara påverkat vilket leder till direkt felaktiga ordval, till exemel ”hink” när avsikten är att säga ”boll”. Hjärnan har också uppvisat tydliga symtom på svårbotlig trötthet.
 2. MAGMUNNEN
  Ringmuskulaturen i matstrupen verkar ha kollapsat. Tidigare spänstighet saknas och förmåga att sluta tätt brister kraftigt vilket får negativa konsekvenser genom exempelvis oönskat och oanmält kräks i svalget.
 3. HUDEN
  Här kan det vara fråga om ett missförstånd – det som skulle ha blivit lyster (även känt som ”glow”) verkar ha blivit ersatt av någon form av hyperpigmentering. Istället för en friskt skimmer har huden prytts av bruna fläckar, godtyckligt utplacerade i ansiktet. En särskilt olycklig fläck har hamnat till höger under den undre läppen och ser inte sällan ut som en matrest alternativt ett munsår.
 4. TARMKANALEN SAMT AVFÖRINGEN
  Den här punkten kan te sig som något svårbedömd på grund av att problemområdet i fråga har en direkt koppling till intaget av järntillskott. Men det är högst bekymmersamt att de kroppsliga restprodukterna oftast är av akut karaktär och i en form som ej förmår bilda något som kan liknas vid en korv. Mer senap, för att uttrycka det något mer bildligt. I en högtrycksliknande sprutanordning.
 5. ANALEN OCH DESS INNEBOENDE
  Denna punkt har vissa likheter med punkt 2 ovan – det är fråga om en underpresterande ringmuskulatur även här. Det finns även ett samband med punkt 4 ovan som dessvärre inte bidrar till att skapa gynnsamma förutsättningar för en lugn och harmonisk ändtarmsöppning. Istället leder det till sveda, värk och svullnad samt en allmänt otrivsam känsla.
 6. SKÖLDKÖRTELN
  Denna körtel har en primär uppgift i kroppen – att producera hormoner i lämplig dos. På grund av en oturlig krock med andra hormonutsöndrande delar av kroppen, har dock sköldkörteln problem MED ATT SKÖTA DEN ENDA JÄVLA UPPGIFT DEN HAR.
 7. FOGARNA
  Dessa små brosk- och bindvävsklumpar fungerar överlag jävligt risigt, i synnerhet kring bäckenet vilket leder till brutalt nedsatt mobilitet och ett kraftigt förhöjt smärtläge.
 8. SVULLNA NERVER I FÖTTERNA
  Till följd av att hela jävla kroppen verkar vara uppluckrad har de redan sen tidigare platta fötterna blivit ännu plattare vilket tydligen klämmer på några jävligt ogenomtänkt placerade nerver som har det alldeles för trångt mellan tredje och fjärde tån och därför orsakar en känsla av att du har en vass sten i skon som du trampar på I VARJE STEG.
 9. ANDRA FÖRBANNADE NERVER
  Diverse nerver kring bäckenet skickar till följd av ett fixerat människohuvud felprogrammerade elstötar ner i benen i tid och otid som upplevs lika angenäma som ja, elstötar från en livsfarlig ledning.
 10. HUMÖRET
  Det upplevs svårt att välja glädje och att njuta av det välsignade tillståndet, vilket sannolikt har kopplingar till punkt 1-9 ovan. Mindre eller större vredesutbrott inträffar med jämna mellanrum varvat med känslor av uppgivenhet och frustration. Därtill återfinns en ökad gråtmildhet som triggas av högst godtyckliga saker samt ett tålamod värdigt en ilsken 3-åring.

Överlag kan tillståndet beskrivas såhär:

Jabba_the_Hutt_in_Return_of_the_Jedi_(1983)

Bildkälla

Snarare än såhär, vilket leder till en viss enorm känsla av besvikelse:

beyonce35

Bildkälla

Behöver ni ytterligare information för att behandla ärendet, vänligen återkom.

Mvh,

Therese, gravid i vecka 370 37

 

 1. Frida skriver:

  Jag dör. Du är ju så sjukt fantastiskt rolig och det är ju helt sant alltihopa.
  Lillen sover så fick gå ut på balkongen och skratta av mig.

 2. Ah men, vad tusan! Sitter och surfar medan sonen ska sova (väldigt svårt att komma till ro idag dessutom) och läser detta inlägg och kan INTE hålla mig för skratt… Sonen plirar upp med pigga ögon, vad är roligt mamma? Åh, bara att surfa vidare och läsa klart när han somnat. Är gravid i v 34 och denna grav skiljer sig från första som var easypeazy… Så igenkänning på inlägget!

 3. Emma skriver:

  Haha, hade check på de flesta under andra graviditeten samt svampinfektion och restes legs. Inte min grej heller att vara gravid. Problemet med nedtrampat fotvalv kan dock avhjälpas med specialgjorda inlägg i skorna (dock med konsekvensen att typ gympaskor är det enda som funkar), men man slipper iallafall bortdomnade tår.

 4. Sandra skriver:

  Jag förstår att detta, och en del andra inlägg är skrivna med ett småhumoristiskt perspektiv på livet som gravid och de kroppsliga förändringar en genomgår. Det är inte sällan beskrivet ur ett ganska negativt perspektiv, och visst kan det vara så, att graviditet inte alltid är en dans på rosor där man mår eller känner sig som bäst. Jag tycker som läsare dock att det känns lite tråkigt att nästan alla dessa inlägg är så negativa och klagande. Det är ett ”välsignat tillstånd” som många kvinnor skulle offra mycket för att själva få befinna sig i! Kvinnor som kämpar och kämpar för att få det där plusset på stickan efter år av försök. Med detta menar jag självklart inte att en inte ska kunna/få beklaga sig om en har en jobbig graviditet! Jag tänker bara att du, under resans gång, inte har skrivit ett (vad jag minns) enda inlägg där du har tagit upp din graviditet på ett positivt sätt. Självfallet förstår jag att du givetvis är glad och lycklig över det kommande barnet även om du inte beskriver graviditeten som sådan i en vidare positiv vinkel! Det är ju trots allt ett tillstånd som du frivilligt och medvetet har valt att ”försätta” dig i, och du har varit införstådd med de kroppsliga utmaningar en graviditet kan innebära! Trots allt är det ingen som har tvingat dig (er) att bli gravida en tredje gång, vilket du självfallet också är medveten om. Absolut, det är din graviditet och du har rätt att skildra den ur vilket perspektiv du vill. Detta är bara en reflektion som jag, i egenskap av läsare, har gjort över de inlägg som berört din graviditet. Du är en av de som har välsignats med gåvan att kunna bli gravid, och få uppleva hur ett litet liv växer i magen. Tyvärr är det inte alla förunnat.

  1. Men bara håll flabben! Det är fullkomligt frivilligt att läsa här, och de startade ju hela bloggen i syfte att visa den icke så rosenskimrande sidan av graviditet, barn och familjeliv… och man har rätt att må dåligt utan att ständigt behöva jämföra och ”tänka på de som har det sämre”! För jag antar att du inte går runt med ständigt dåligt samvete för att du typ bor fint och har rinnande vatten gentemot x antal miljoner (miljarder?) som har det sämre ställt än dig??

   1. Millis skriver:

    Jaa, håller så med helt i det du skriver!!

   1. malin skriver:

    hejja marie jag håller med! kan instämma i nästan samtliga punkter som tessan skriver här, högst frivillig andra graviditet och jag ÄLSKAR att få läsa just de här inläggen! för att det existerar typ inte några nackdelar med att vänta barn. jag är så spyless på att läsa om hur fantastiskt det är att vänta barn, för jag har ALDRIG känt så, skjut mig och förlåt.

  1. Chica skriver:

   Håller med Marie Jensen.

  1. Becks skriver:

   Hej Sandra!

   Det gör säkert ont för de som har svårt att få barn att läsa om gravida som beskriver de negativa sidorna med en graviditet. Men för de personerna finns miljontals bloggar och instagram konto som beskriver just sorger över det. Denna bloggen (som jag följt sen den startade) är ju ett andrum för många av oss just för att Sofia och Tessan inte beskriver allt som är perfekt och underbart.

   Det finns något för alla i cyberrymden, ingen kan ta hänsyn till allt. För min del har denna bloggen räddat mig just för att den visar verklighetens mindre fina sidor med barn och graviditet.

   Om man inte kan läsa in kärleken och humorn som finns i varje blogginlägg, och tycker det gör en ledsen så har man alltid valet att sluta läsa.

   Med varma hälsningar Rebecka

  1. A skriver:

   Sandra; hennes graviditet är frivillig men det innebär ju inte att hon behöver gilla graviditetens vedermödor. En graviditet är för många något att bara utstå i väntan på det efterlängtade barnet. Dessutom skiljer sig graviditeter mycket åt; en del kvinnor blir mycket sjuka under graviditeten och det är bland det värsta de går egenom. Är väl som med mens – en del har lindrig, knappt märkbar och andra mår jättedåligt med fruktansvärd värk och illamående och kanske spyr. De går inte att jämföra. Och med ditt resonemang så ska kvinnorna väl också vara bara glada över mensen som ger dem möjlighet att bli gravida…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..