ARGHDETBLIRJUALDRIGSOMMANTÄNKTSIG!!!!!!!!!!!

Inför Morris födelse tog jag ledigt 3 veckor före utlovad leverans. Det blev 3 veckor av polypoperation, VAB och min alldeles egen, första bihåleinflammation. Nu inför barn nr 3 bjuds vi på nya överraskningar. 

På väg hem från en sen lunch i stan igår ringer Johan och informerar om att Morris har hög feber och måste hämtas från föris, precis som det berömda brevet på posten.

Mycket riktigt sitter en hängig virushärd på föris och är så gullig som man bara kan vara som febertärd. Vi åker hem, mular alvedon och försöker vila. 

Och alltså när Morris blir dålig, då blir han DÅLIG. Så. Mycket. Drama. Natten inleds med en kaskadspya i hela sängen, sannolikt pga den höga febern. Och sen fortsätter timmar av tröstande och förklarande av att de saker han ser/upplever i sitt feberyriga tillstånd, inte riktigt stämmer med verkligheten. Han blir jätterädd för alla hål i sängen, där bland annat pappa Johan har ramlat ner. ”Nu är vi bara tre i familjen, snyftar han” och mitt hormonella jag får stålsätta mig för att inte trippa iväg i nån katastroftanke. Vattenfallen i sovrummet är läskiga. Och så tycker han att Mira borde komma upp från grannarna. 

Och där sitter vi på balkongen och väntar på att febern ska gå ner vilket den tillslut gör när klockan har passerat 01.00 och Ipren- och alvedonmixen har börjat verka (om det är några som funderar på varför i allsin dar modern i veckasnart40 tog nattpasset är det på grund av att det i ett sånt krisläge bara är jag som funkar). 

Morgonen kommer och livet känns lite lättare. Mira studsar iväg till skolan och jag och Morpan intar soffläge med undantag för ett MVC-besök över lunchen. Eftermiddagsvilan med ett överhettat element till son avbryts av beskedet att Mira nu måste hämtas på skolan på grund av feber. 

What.

The.

Flying.

Fuck.

Två sjuka barn av två möjliga. 100% fail. Och jag som hade tänkt att återstoden av mina graviditetsdagar skulle se ut ungefär såhär: 


Well……………

 1. Camilla skriver:

  Livet blir inte alltid som man tänkt sig! ❤️

 2. Anna T2 skriver:

  Vet! Så himla hopplöst.

  Med vår tvåa hade vi stambyte. Bodde i kappsäck fjorton veckor med kolikbebis och tvååring som inte hade börjat förskola. Jag var ensam hela tiden för min man renoverade vår lägenhet.

  Det blev bra till slut men jag sörjde ofta min förlorade föräldraledighet. Vi blev så glada när vi skulle få ett tredje barn sex år senare! Jag tog ledigt sex veckor innan BF, simmade varje morgon, åt frukost med kompisar och tog det supersoft.

  Det var tur att jag hade laddat, EN DAG hann vi vara hemma från BB innan skolbarnen kom hem med influensa. Sen var det sportlov och sen påsklov. Ingen egen tid med bebis. Och när bebis var tio veckor fick hans pappa hjärnblödning och låg på olika sjukhus resten av året. Samtidigt dog bebis faster. Jag och alla tre barn på turné mellan Radiumhemmet och Neurocentrum.

  Man vet aldrig vad som kan hända i livet och jag är glad att jag kunde vara hemma på heltid och rodda sjukbesök, anhöriga etc.

  Men jag blir ofta upprörd när föräldrar säger att de har ”långtråkiga” föräldraledigheter :-0

 3. Min sista vecka innan tvåan var superhärlig -vi körde vattkoppor på barnet och tandvärk på mig. Inte som jsg tänkt mig det..(dessutom kunde min man inte vabba när jag gick på föräldrapenning innan barnet föds vilket gjorde tandläkarbesöken till en utmaning..). Tror lillebror stannade några extra dagar i magen pga all stress -om jag var bitter och mest satt i en fåtölj och grinade? Jepp.

  1. Krya på de små förresten och hoppas de snart mår bättre så att du får några dagars ro inför det som komma skall!

 4. Becks skriver:

  Åh fy! Stackars er. Hoppas ni kryar på er snart och att du får några dagar över att vila ut på 😘

 5. Mia G skriver:

  Men. Lilla. Hjärtat!! Den där bilden, den där blicken, den där ”varför gör världens så här emot mig mamma?”-blicken. Jag dör. Krya på alla <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..