Jag ger lite namnförslag till Tessans bebis

Om det nu blir en pöjk alltså:

 1. Jenny skriver:

  Men alltså……varför ska man bli ledsen över detta? Jag fattar faktiskt inte……Att ”fy fan” var riktat mot Adolf har ju inte med namnet i sig att göra, det finns ju en anledning till att inte många barn får det namnet.
  Det finns garanterat många som tycker att mina barn har tråkiga namn, då båda funnits på 10-i topplistan i många år. Att skriva så här i en blogg är ju inte direkt samma som att säga till lille Christer, Mats eller Ulfs föräldrar att ”Hur tänkte ni där?”
  Låt folk få skämta lite!

 2. Johanna skriver:

  Jag tror att det här inlägget kan göra många ledsna. Det är ju så känsligt med namn. Och flera av de som ni verkar tycka är ”fy fan” tycker jag är fina. Den här konversationen kanske skulle stannat mellan er?

  1. Åh, förstår hur du menar. Såklart inte meningen. Det är ju jättesvårt med namn och alla har vi ju olika associationer – det kan ju räcka med en störig klasskompis från mellanstadiet, en dålig f.d chef, en jobbig släkting – whatever – för att ett namn ska kännas otänkbart, trots att det inte är ”fult” (vilket ju är högst subjektivt). Hoppas att ingen tar illa vid sig!

   1. carro skriver:

    Helt rätt Hormoner (osv….), för man kan fan inte pleasa alla, alltid, hele’ tiden.

  1. Fast jag tolkar ändå ”fy fan” som riktat mot namnet Adolf, vilket väl ändå för ganska många har en relativt negativ klang kanske? Historiskt har ju vi i Sverige haft väldigt många personer som hetat Adolf, alltifrån kungar osv, men tyvärr har det ju fått med sig en hel del bagage under 1900-talet (för att uttrycka det milt). Så jag tolkade inte som att de tyckte att namnen i sig var något fel på, utom den tolkning man kanske lägger in i just det ovanstående namnet, utan att namnen som föreslogs inte var namn de tyckte passade just dem (det kan ju bero på alltifrån efternamn till som h&h säger här att man känt någon med det namnet).

   1. Precis så var det i detta fall 🙂 Och då har jag ändå en motpol till den allra första Adolf-konnotationen genom en väldigt närstående person till min mamma som var en supermysig man.

 3. Hanna skriver:

  Åh, jag vågar aldrig kommentera namn så här öppet för det är så känsligt för vissa. Alltså, man fattar ju att de döpt sitt barn till det finaste de visste och att det är samma sak som att säga att deras barn har ett fult namn. Men smaken är ju ändå som baken.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..