Här blir inga barn gjorda. Eller födda.

Sorry alla ni peppiga optimister som tippat på att jag skulle andas fram en unge mellan BF+0 och BF+3. Det är ingen bebis i min livmoderkanal, så mycket kan jag säga.

Historien verkar upprepa sig och även denna gång är det förlängd matchtid som gäller.

Men, jag tror att jag är lite bättre rustad för det denna gång (obs, TROR – än så länge pratar vi 72 timmar över tiden). Efter 10 dagar över med Mira fanns ändå en förhoppning om att Morpan skulle göra snabbare entré. Men nu med TVÅ 9-10 dagarsövervintrare har jag varit något mer inställd på att det är min lott här i livet att vara gravid i typ 48 veckor.

Men lägesrapport kolon: Jag känner mig okej överlag. Därmed inte sagt att jag är stabil. Humöret är ungefär lika jämnt som en hjärtflimrig EKG-kurva. Det närmaste jag kan beskriva känslan vid är tentaångest som man hade när det begav sig. Ena sekunden ba’ I GOT THIS, BRÄNN BÖCKERNA, NU FIKAR VI RESTEN AV DAGEN! för att kort därpå drabbas av panik och akut hjärnmask över att man inte har memorerat och/eller förstått ett jota.

Och samma tendenser ser jag nu. På förmiddagen kan jag vara ett väsen, VÄSEN av mindfulness och lägga huvudet på sned och milt resonera med mig själv och min fullproppade livmoder om att allt har sin tid, att bebisen kommer ut när hen är redo och att jag får försöka vila dessa dagar innan leverans. Det är ju ändå så kort tid kvar!

Växla sedan över blixtsnabbt och högst godtyckligt till ett väsande, fräsande monster, MONSTER av frustration som gnyr och fnyser och stånkar fraser som ”INTE EN JÄVLA TIMME TILL” och smider planer på att åka in och ockupera förlossningen på SöS och böla sig till en igångsättning.

morx2

Mor har lite olika skepnader just nu

Ja, ungefär så ser den ut, tillvaron. På fredag är det hursomhelst ultraljud för att reka fostervatten och…och sånt. Men innan dess tycker jag att den lilla arvsmassan kan ha ålat sig ut.

  1. Ahhh, denna ljuvliga känsla i ”väntans tider”, att man inte spräckte en åder…gick över 12 dagar med den stora, 10 dagar med den lille…folk som ringde varenda dag och undrade, boandet som redan var klart, välmenande råd som ”färdknäppen”….håll ut, inte inne😁. (Hoppas det var ok att skoja lite med en ”övergående” kvinna med dualproblematik?).

  2. Anna skriver:

    Känner så igen mej! Min lilla är 18 dagar idag. Jag gick över 13 jävla dagar!
    Min första kom 2 dagar innan bf så att gå över så länge va inget ja hade i tankarna. Ja va så arg varje eftermiddag (förmiddagarna va ja lugn som en filbunke)
    Men så kom dagen. O när den väl kom så gick de fort! 1 timme hemma o 1 timme på förlossningen sen va han ute. Så hur som så föredrar ja graviditet nr 2 trots 13 dagar över tiden 😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..