Mor somnar vid nattningen, del 27558

Hur GÖR man för att inte somna i gamställning och vakna förvirrad vid midnatt?

Sex års nattande borde ju, typ evolutionsmässigt, ha tränat mig till att klara av att hålla mig vaken efter klockan 21 i alla fall ett par kvällar i veckan.

Icke.

Jag lärde mig sova hur, när och var som helst när jag gjorde den där klassiska backpackerlångresan när jag var 25. Himla praktiskt var det att kunna återhämta sig under en prydnadspalm på en flygplats eller bakom nån högtalare på Khao San Road.

Men just nu skulle jag vilja lära mig motsatsen, för här skulle nog inte ens högoktanigt metamfetamin funka. Så fort jag har kämpat mig igenom valfri Alfons, selektivlyssnat på utläggningar om krokodiler och letat efter nappar, är jag down n’out.

The Ring tv-scenen

Vaknar likstel och öm runt midnatt och undrar var kvällen, veckan och livet tog vägen. 

Mosig i fejset, torr i munnen och med mascarasmulor på kinderna borstar jag tänderna halvhjärtat (tandtråd? Hahahahahahahahaha) och ramlar i egen säng.

Leva life.

 1. Sara skriver:

  Alltså här nattas en tvååring som INTE somnar om en inte mamma somnar. Det är minsann inte lätt att somna på befallning bredvid en rastlös unge och med huvudet fullt av ”jag måste hänga tvätten/fixa tråkiga vuxenmåsten”.

 2. Underbart! Precis så är det. Väldigt svårt att ta sig upp efter en lång nattning.

 3. Vera skriver:

  Ljudbok är fantastiskt. Våra barn somnar själva. Vi sätter på en ljudbok och kan sedan lämna rummet. Rekommenderar ”elefanten som så gärna ville somna”.

 4. Sanna B skriver:

  Vi har börjat trimma in ungarna att somna själva. Inte alltid det funkar och inte helt lätt, men det som funkar för oss för att kunna ha lite kväll själva och ta det som behövs pratas om eller fixas.

  Visst är det supermysigt att ligga där jämte barnen, men när man får höra ”mamma du snarkar” och inser att man själv somnat på en sekund och ungen är vaken… Plus att det inte går att somna på kvällen… Då är man i hjulet igen. Somnar med barnen – vaknar – kan inte somna – somnar typ 01 – upp vid 07 – ja, då somnar man med barnen igen dagen efter när man är svintrött vid halv åtta på kvällen.

 5. Freja skriver:

  Men sambon då, är han/hon inte hemma? Ingår ju i reglerna att den andra diskar och sedan går upp och väcker den som somnat!

  1. Sanna B skriver:

   Hahaha! Seriöst?! Försök väcka mig där – jag blir ett surt, fräsande och otrevligt monster som tjurigt vägrar att vakna till ordentligt. Gud nåde om sambon petar på mig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..