Dags att ta en titt på genpoolen

Sju dagar över tiden idag. This calls for a Carlsb…jag menar ultraljud.

Det är en ny rutin sen graviditeterna med Mira och Morris – när man når 41+0 gör man numera ett ultraljud för att kolla läget vilket känns väldigt, väldigt bra. För om det är något man är lite extra bra på såhär på övertid, är det att nojja.

Och när vi ändå pratar övertid pågår (eller är den avslutad?) en studie som syftar till att jämföra bebisar som föds med igångsättning i vecka 41 versus vecka 42. I US and A och många delar av Europa är det praxis att dra igång förlossningen i vecka 41 istället för att vänta ytterligare en vecka.

Nu ska jag inte framstå som våldsamt insatt i det hele, men man vill se om det är mer gynnsamt/hälsosamt för bebisen att få komma ut lite tidigare. Och som jag har förstått det sker alltså någon form av slumpmässigt urval där man alltså kan bli igångsatt i vecka 41 istället för vecka 42. Ah, jag ska nysta lite i det idag – återkommer garanterat.

Så, alldeles strax dundrar vi in till Mamamia på söder!

102,5% gravid alltså. Inte illa pinkat!

 1. Daniela skriver:

  Vad kul, vi var beräknade samtidigt och har nu gått över lika länge;). Jag har dock fått sagt av min barnmorska att jag ska göra UL först på måndag så då i 41+2. Blev också informerad om studien men samtidigt så är ju v42+0 redan fredag nästa vecka så vet e fan om man ens hinner bli igångsatt:). Lycka till iaf!

  1. Åh! Men så spännande! Så himla surt dock – jag gjorde ju UL i fredags och var då 40+6. Och tydligen, om man är just 40+6 på en fredag, så får man inte vara med i studien?! Så nu är det bara att vänta som gäller 😩

   1. Daniela skriver:

    What? Oh no då gäller det ju mig också😩😢. Vilken sabla jävla osis man ska ha då. Men bra att veta så man slipper få massa förhoppningar. Det hade vart skönt om ”hen” kunde komma ut nu. Man blir helt galen att gå över tiden, tankarna spinner iväg *100- jag får väl lära mig sticka eller nåt på youtube för att fördriva tiden, ha ha. Jag är helt enkelt sämst på att vänta😜. Fina blommor i din vas där oxå, så ser det alltid ut här med😂😂.

    1. Fast jag tänkte att det kanske var för att jag gjorde UL på en fredag när jag var i 40+6? Att man liksom måste vara i 41+0 eller mer när själva UL görs? Men jag vet inte säkert.. Håller tummarna för dig!!

     1. Daniela skriver:

      Hej, jag var där idag och fick inte delta i utlottningen. Man ska vara 41+0 på en veckodag, antagligen för att de ska hinna lotta samt sätta igång osv.
      Bara vänta fint tills man får igångsättningstid vilket borde bli till helgen (undersökning på torsdag för mig) eller bebis kanske mirakulöst frivilligt tittar ut (även om man lite gett upp på det😂).

 2. Elin skriver:

  Jag födde första barnet efter igångsättning i vecka 42+0. Därför när vi gått över med nummer 2 gick vi med i SWEPI-studien helt enkelt för chansen att slippa gå över så länge. Vi hade tur o blev slumpade (ett dataprogram sköter randomiseringen) att bli igångsatta efter 41 veckor, så i tisdags kom vår dotter ❤ man kan säkert diskutera om det är bra att ”stressa” ut barnet, men graviditeten är ju fullgången o det kanske rent av är bra att förlösas tidigare- vilket ju är syftet med studien. Så resonerade i alla fall vi 🙂
  Det återstår o se, nu har jag 1 av varje så jag kan vara mina egna kontroll 😉 Lycka till när det väl är dags!! ❤

 3. Janna skriver:

  Hoppas hen har tröttnat på att vara där inne snart.
  Jag undrar också över checklistan, vad är gjort, Säng, Kläder?

 4. Linda skriver:

  Men vad är det för späänande checklista som du bara har genomfört 8% av? 😂
  Knipövningar? Babyshopping? Förberedelser?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..