Halsmandlar, be gone!

I går kom jag och Harpan hem från sjukhuset där han äntligen fått sina stökande halsmandlar och näspolyp bortopererade.

Jag älskar ju sjukhusmiljöer eftersom 1. de är fascinerande 2. alla med vårdyrken är så otroligt trevliga, på det där riktiga, varma sättet. Jag har nog haft tur som nästan uteslutande har mött fantastisk personal på sjukhus men å andra sidan har jag tack och lov inte behövt besöka så många. Men ja, även detta besök blev ett riktigt energitillskott för mig. Tack Huddinge!

Hur som helst var medelåldern på vår avdelning cirka 193 år, så Harry och hans jämngamla medpatienter utgjorde nån slags flock av socialiserande vårdhundar. 

Gamlingarna kluckade av förtjusning när ungarna rusade fram i korridoren och dansade framför akvariet. 

Harpan har återhämtat sig nästan lika snabbt som Malte gjorde efter samma operation och kvittrar nu med en något ljusare röst. Helt plötsligt kan han även säga ”mjölk” och inte ”m-jök” som drycken hittills uttalats. 

Harry applåderar Huddinge sjukhus

Fett nöjd. 

Nu ska jag kolla på kirurgiklipp på Youtube. 😍

 1. Lina skriver:

  Hej! Jag misstänker starkt att min son också har förstorad näspolyp. Jag skickade in en egenremiss och har nu äntligen blivit kallade på undersökning. Jag undrar om du vill berätta hur en undersökning går till? Jag förstår att läkaren gärna vill titta i näsa och hals, men hur får man en obstinat 2,5-årig utbrytarkung att gå med på det? Eller kan läkaren operera endast på föräldrarnas information?
  Tack!
  Mvh Mammasomhoppaspånågotmindresnorochlitebättrenattsömn

 2. Karin skriver:

  Men åh! Berätta mer! Hur insåg ni att något behövdes göras? (För alla barn), jag väntar på kallelse till öron näsa hals, åt min son. För jag har en känsla av att allt inte står rätt till med hans polyper halsmandlar och allt vad det heter. Vad såg ni får tecken? (Kanske samma som min sons, så jag blir lite klarare i alla funderingar) ❤️

  1. Han snarkade och dreglade väldigt mycket, lät ”tjock” i halsen och ville bara äta mjuka saker som banan etc. Men eftersom Malte hade gått igenom samma sak (fast i hans fall var det lite värre med dålig sömn och stor trötthet) så såg vi tecknen lite tidigare på Harry. Det var faktiskt ni läsare som tipsade mig om att kolla Maltes mandlar etc när jag skrivit ett inlägg om sömnstrulet och matvägran. Han opererades när han var 3 år och sen dess har han mått bra! Lycka till!

   1. Karin skriver:

    Åh tack! Har misstänkt exakt samma sak med min son! 4 år. Har nu fått en läkartid och håller tummarna för att dom ser det vi ser! Tack för svar!

 3. Skönt att det gått bra! De är fantastiska på Huddinge!
  Vår yngsta gjorde en total ”skrapning” när han var 1,5. Inga mer sömnapnéer, snarkningar och knappt några förkylningar. När vår son hittade en Bobby Car samma eftermiddag som operationen så fick resterande patienter och personal hålla undan i korridoren där han svischade fram i sitt söta lilla landstingsnattlinne:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..