SYDAFRIKA BOKAT!!!!

Yes, gott folk, mot bättre vetande har vi nu bokat en liten tripp till Sydafrika. I TRE MÅNADER!!!

Och alla barn får följa med, även Kasper trots att han är en så krävande liten parvel (förväntar mig ett tackkort eller dylikt inom kort).

Vi tar vårt pick och pack i januari och återvänder lagom till att påsken är överstökad. SÅ SJUKT JÄKLA GENOMHÄRLIGT!

Och, förutom det mest uppenbara med miljöombyte, värme och well, Sydafrikas prakt, så ser jag det som att vi får ta igen lite välbehövlig familjetid under stressfria former. Noll tider att passa, noll måsten.

Kasper som har hunnit bli fyra månader vid take-off har förhoppningsvis blivit mindre skrikig och klängig. Och barnen kan få en chans att hänga mer med varandra och bekanta sig med sin lillbrorsa. Något som har varit lite knepigt att få till under dessa sex turbulenta veckor.

HERREGUDVADJAGSERFRAMEMOTDETTA!!!!!!!!!!

Sen att vi misslyckades ordentligt bara med utflykten till Naturhistoriska riksmuseet i helgen, well, det rationaliserar vi bort. Jag menar hur svårt kan det vara att kuska 1400 mil med 3 barn?

Såhär såg det ut när vi var i detta närmast magiska land 2015:

 1. Jag undrar hur ni resonerar ang mässlingvaccin och övriga vacciner till Kasper? Tidigarelägger ni 5-månaders vaccineringen? Jag jobbar som läkare i primärvården och anser att det är problematiskt att resa med barn som inte har ett fullgott vaccinationsskydd. Nyfiken på hur ni tänker.

  1. Som jag har förstått kan man ge MPR-vaccinet som allra tidigast vid 6 månaders ålder. Kasper kommer vara 4 månader när vi åker och därför kan vi inte vaccinera mot det. Har dock förstått att han får antikroppar via amningen/mig (så sa de på BVC iallafall). Men stelkramp/difteri/… hinner han vaccineras emot, det kan de tidigarelägga något!

 2. Mitt absolut bästa tips för att resa med bebis är ergonomisk bärsele eller bärsjal på flyget! Så himla praktiskt!

 3. Anna skriver:

  O jag undrar vad Miras skola säger om att va borta 3 månader? Jag planerar en 3 veckors resa men ojjar mej över om våran då 6 åring kommer få ledig iom att det är på förslag att de ska va skolplikt från förskeklass

  1. De är helt fine med det! De tyckte att det var toppen att vi passade på nu 🙂 Så länge det bara är på förslagsnivå borde det ju vara fritt fram, tänker jag?

 4. Sara skriver:

  Härligt!! Vi kör en liknande grej fast mindre äventyrligt – vi ska bila i USA 3 mån med vår bebis och 3-åring. Om ni inte redan tänkt på detta, kolla vad som gäller på föris!!! Det blev megatjafs för oss, man får inte vara borta mer än 2 mån utan att förlora sin plats. Var tvungna att prata med ansvarig på kommunen.

 5. Sofia skriver:

  Jag skulle också önska tips på hur man bokar och saker att tänka på! Skulle vara en fantastisk resa som jag gärna skulle göra tillsammans med min man och 3åring 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..