Oj, jag får medhåll för hen…hoppsan!

Läs den HÄR

 1. a skriver:

  Är du GLAD att Elise Claesson håller med dig?! I min mening är hon närmast en grottmänniska. Du kanske ska kolla vilka som håller med dig innan du blir alltför stolt…..

 2. Amanda skriver:

  ”Hen” är ingen ideologi utan ett pronomen.

  Om det skulle vara förvirrande med hen, så borde hela Finlands befolkning vara VÄLDIGT förvirrade (där har de, så vitt jag vet, inte hon/han överhuvudtaget – så som vi kommer ha det om vi _lägger till_ ”hen”).

 3. Minna skriver:

  Mycket riktigt har man bara ”hän” i finskan och inte har det skapat några problem. Dock innebär det inte att könen inte skulle existera i Finland och frågan är om jämställdheten kommit längre där än i Sverige eller tvärtom. Jag har min personliga åsikt därom – dvs. att jämställdheten på flera områden kommit längre i Sverige även om de två länderna är rätt lika på det området. Så man skall inte heller hysa övertro till just denna språkliga förändring. Sedan kan man säga vad hon vill om just EC men att förhålla sig skeptisk till vetenskapligheten i genusvetenskapen är hon knappast ensam om ute på fakulteterna.

 4. Lisa skriver:

  Jag hade tenta nyligen och skulle beskriva ett exempel på en person som upplever KASAM.

  Istället för att skriva han/hon eller personen, så skrev jag hen istället. Det är perfekt att använda sig av i skrift!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..