Funkar millimeterrättvisa i praktiken?

Kan man dela på allt, är det ojämställt i hemmet ifall någon bara gör en syssla och den andre bara gör en annan? Eller tar det ut varandra och blir jämställt. Ska man dela lika på precis allting?

Penny vaknade innan sex i morse och Calle jobbade till nio igår kväll. Borde jag gått upp med henne och låtit Calle sova ut? Eller gjorde vi rätt att gå upp ihop med tanke på att jag fick lägga och natta själv. Borde Calle gått upp? Nu är vi ju båda lika trötta så på så sätt är det rättvist. Men är alltid rättvist bra för kärleken? Svårt det där.

Hur gör ni?

 

 1. Fia skriver:

  Herregud, den här frågan ”jämnställhet” tas bara upp här i Sverige. Kan inte alla familjer bara göra som vi vill! Det är precis lika jämställt mellan en kvinna som städar och lagar mat där mannen jobbar mer som det är om det vore omvänt. Jämnställhet är olika för alla och handlar inte enbart om lika löner och sysslor det handlar om kärlek och respekt!

 2. Ceci skriver:

  Livet är ju inte speciellt rättvist, och i relationer är det viktigare att kunna ge och ta än att uppnå något slags rättvise nirvana. I vår relation (24 år) har vi jämkat våra karriärer, och växelvis satsat på den ena eller den andra. Vid utlandstjänst då båda haft krävande jobb med resor så har vi haft aupairer. Det blir lättare när barnen blir större, och jag rekommendera att anlit så mycket hjälp ni kan och ha råd med för städ, mat, barn hämtning etc

 3. Vi har alltid kört varannan natt från det att jag slutat nattamma. Från start har vi tagit varannan nattning och morgon. Vi har även delat lika på all föräldraledighet. Så barnen är lika tryggga med oss båda och vi är fortfarande lyckligt gifta efter 18 år och fyra barn.

 4. André skriver:

  Om det nu är så att ni båda är morgontrötta och det är jobbigt så kör varannan dag.. inte så svårt.. Är någon sjuk eller bortrest så får ju givetvis den andra ställa upp.. men hallå kan det vara så svårt? Supersöt hon är Penny!.. Ha en riktigt fin helg!

 5. Lollo skriver:

  Vi råkar ut för detta dilemma titt som tätt hemma men det brukar alltid lösa sig på bästa sätt. Millimeterrättvisa tror jag aldrig man skall sträva efter som småbarnsföräldrar. Kan nog ställa till det värre än det var tänkt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..