10 saker man upptäcker efterhand med barn…

1. Att det finns näsdroppar även för enmånaders. Här höll man på och plågade med en jäkla nässug.

2. Att barn behöver dricka vatten efter dom slutat amma som vem som helst. Kanske låter superlogiskt och det fanns säkert massa info om det. Men vi kom typ på det för fyra månader sen.

3. Att inga sömnmetoder funkar mer än max en månad. Det är bara att hålla ut.

4. Att alla barn utvecklas olika fort oavsett om dom är födda före eller efter DD. Fan vad man jämförde sig och ängslades i början.

5. Att ”ett ord ett år två ord två år” inte stämmer helt och hållet. Det kan vara många sammansatta ord redan vid två år. Eller bara ett och ett.

6. Att barn typ kan börja gå innan de kan stå etc. Man tror liksom att de ska genomgå någon sorts från Neandethalare till Homo Sapiensutveckling. Men de kan från rumphasa till gång och hoppa över både kryp och stå.

7. Att äldre barn kan regredierar med små barn i sällskap. För en kort stund.

8. Barn är superanpassningsbara. Det är snarare föräldrar som är bekväma och rädda.

9. Att man inte gör små barn en tjänst med att smussla. Exempelvis gå från hemmet. Låta dom vara med och ta farväl. Så de vet vad som händer och är delaktiga, då blir ett avsked mycket lättare.

10. Att du inte behöver panika nu, för saker som kan vara en risk om tre månader. När tre månader har gått kanske fokus har bytts och nya intresseområden (läs faror) uppstått som du inte tänkt på tidigare. Alltså babysäkra efterhand inte hela hemmet direkt.

Har ni mer förslag? Fyll på listan i kommentarerna.

20120502-100818.jpg

 1. Ulle skriver:

  11. Att barn som blir matade med flaska också växer upp och blir normala barn, precis som barn som ammas…

  12. Att barnmat inte behöver vara smaklös bara för att den behöver vara saltös. Mina barn har älskat mat med kryddor & örter i!

 2. Inna skriver:

  Den här meningen har jag sagt till mig själv med mycket jämna mellanrum: ”Det enda som är konstant är förändring” …

 3. Lisen skriver:

  Håller inte med angående 3:an. Vår son sov superdåligt tills vi körde en sömnmetod (skriver inte vilken för det är inte syftet med inlägget), han har sedan 7 månader tillbaka sovit som en liten ängel VARJE natt. Förstår inte varför ”man” ska stå ut när det finns metoder som funkar. Faktiskt. Kanske inte på alla, vad vet jag men på vår plutt funkade det.

 4. En dag kommer barnet hem från dagis och säger,” Sean Banan, jävla bra! Taxi, jävla bra! Carola inte så bra.”

 5. Anna skriver:

  Menar du Anitha på fullt allvar att du och Calle inte visste om att ett barn behöver dricka vatten?Likaväl som att vuxna behöver vatten så behöver ju även små barn det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..