Pirret

Den här veckan är lite speciell. På torsdag ska jag åka till England  och presentera min takeaway-lösning för te. För en av världens största innovatörer på det området. Skitläskigt. Just nu jobbar jag med ett nytt teveprogram på dagtid och kvällstid pluggar jag presentation på business-engelska. Scary shit. Jag har inte gjort det här sen min tid på MTG för tre år sen och är minst sagt ringrostig på affärsengelskan.

Har ni några tips vad man ska tänka på, jag menar rent presentationsmässigt? Hur ska man agera (kulturkrockar?) Finns det sociala koder man måste tänka på? Vad ska man ha på sig… etc. ja jag har knappt tänkt på något annat än PRESENTATIONSTEKNIK sista veckan.Som tur var får jag stöd av min kompis Lina  som är en rackare på området. Det är guld värt vill jag lova.

Dessutom en annan härlig grej. Jag har fått patentet på min lösning. Så coolt! Har gjort det här förut en gång med en annan produkt och då fick jag inte patent. Så jag vet hur svårt det är, att du är den enda på hela jorden som kommit på en grej. Nu har jag tydligen det. Så jag får väl börja titulera mig innovatör eller kanske uppfinnare. Haha, så knäppt men så stort. Ska berätta mer när jag får och hur jag gått till väga. Men strunta i det nu och håll tummarna på torsdag för i helvete!

Dessvärre missar jag min gode vän Claes de Faires  release på hans andra roman Ministern på torsdag. Har verkligen längtat efter den här boken. Claes är verkligen rätt typ av skribent för att få en sådan här roman så rafflande som möjligt. Ser mycket fram emot långläsning i höstmörkret när Penny är nattad.

 1. Stella skriver:

  Hej! Varför tror du att jag är läkare?? Jag är tedrickare, f.d cancerpatient och arbetar inom rättsväsendet. Tack för länkarna trots att norrmannen och doctorsnatural sidan inte riktigt kunnat övertyga mig. Finns ju många studier som inte riktigt kan kopplas till sjukdom på det sättet du skriver ännu. Tycker att en del studier på sidan var lite underliga, t.ex den om barn, tv och astma. MEN om du är övertygad så är allt ju bra, det är du som ska sälja produkten inte frälsa världen! ;-)

 2. tjej89 skriver:

  efter att ha jobbat med engelsmän på ett hotell när jag var yngre vet jag lite om deras sätt att umgås :). Man ska le mycket, säga cheese grejer som ” really” ( betonande) , ”how you doing love”och glöm inte ”CHEERS!” !!cheers är mer en upplyftande fras som vad jag förståt kan betyda både hej, hejdå och skål? Engelsmännen gillar att skämta. mycket. så lägg in lite skämt emellan de allvarliga i presentationen.Jaf skulle säga att engelsmännen är mer familiära och öppna än svenskar, så var lite persnlig också. och som någon annan nämnde: glöm inte att säga ”please” eller ”thereyougo” , artighetsfraser som kanske inte används lika ofta i Sverigemen vilka är närmast ett måste i England, lycka till! :)

 3. Camilla skriver:

  Jag är avundsjuk på dig! Grymt avundsjuk! Men! Notera väl att jag är inte missunnsam – för du förtjänar detta :-) Så jävla bra jobbat av dig och hoppas det går riktigt bra för dig i England! :-D

 4. Sofia skriver:

  Hej, I england är det viktigt att ha på sig proffsiga kläder, dvs kavaj etc. Sverige är mycket mer relaxad. Och säg ” please” mycket. Lycka till/ manchester bo

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..