Teve i sängen

Jag tror att vår generation kommer ha det otroligt mycket lättare än våra föräldrar att bli gamla. Vi är ju en ganska lat generation om vi ska se historiskt. Jag minns aldrig att mina föräldrar satt ner innan klockan nio på kvällen. De höll på med något shit hela tiden. Vad det nu var, och så höll mormor och morfar med osv. Jag sitter så fort jag får en chans, ärligt talat. Jag förstår att tallriksmodellen ska revideras för vad fan ska vi med kolhydrater till? Vi gör ju ingenting?! När jag var liten tränade jag fyra olika sporter samtidigt, varje vecka. Inga konstigheter att skolan avslutades med ett träningspass. Idag är det ett aktivt val att gå på gymmet, det börjar bli en självklarhet men det är inte där riktigt än.
Får jag välja att kolla på en riktigt bra dvd-box i sängen eller springa en mil så blir valet lätt. Jag tror baserat på detta ryggmärgsval att jag kommer vara en mycket mer harmonisk gamling än mina föräldrar. Jag är ju redan en ”sängliggare”. Jag vet hur jag får timmarna att gå. Jag lever genom en finpixlad skärm med fiktivt eller verkligt innehåll.
Ålderdom bring it on säger jag bara!

  1. svalan skriver:

    Om man beviljas plats på ålderdomshem (vård- och omsorgsboende) är man nog rätt så skröplig. Sannolikt ser man dåligt, hör kanske dåligt, är lite yr eller lider av demens. Då orkar man inte med någon datoraktig skärm alls. Kommer just från ett anhörigbesök på sådant ställe.

  2. helena skriver:

    Haha, du skriver så bra och roligt. puss

  3. Malin skriver:

    Haha, så sant. Sen på ålderdomshem så kan vi surfa hela dagen, spela tv/dator-spel..Har jobbat en del på ålderdomshem och 20-talisterna är ju ännu värre. De jobbade ju ute på åkern från morgon till kväll..vadå tv? sällskapsspel? slappa? sova länge? Klart de får myror i benen när de inte orkar så mkt längre..Men vi latfisar kommer nog klara oss bra, tror jag också ;)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..