Cyklistjävlar.

Om ni inte haft vägarna förbi Stockholm på länge kanske ni inte förstår min upprördhet när jag läser ovanstående rubrik.

Då kan jag berätta: Många cyklister KÖR SOM GALNINGAR i den här staden. Mot rött. I hundra knyck mitt i trängseln. I sick-sack runt bilarna vid ett stoppljus även om det finns cykelväg. Mot enkelriktat och tydligen också som idioter i en park på en väg som gående och cyklister ska samsas på. Det absolut värsta är att de gånger jag tutat eller ropat i skräck över att antingen som bilist köra på cyklisterna, eller bli påkörd när jag själv cyklar, så har jag blivit totalt utskälld.

Varifrån kommer all denna aggressivitet? Har de inte körkort så de kan följa reglerna? Vill de ?

Om de själva vill dö så önskar jag ändå att de läser om lilla Daisy, två år, TVÅ ÅR, ovan som nu måste ligga hemma i vardagsrummet med benet uppe i sträck i minst en månad mitt på sommaren efter att en tjej på cykel rammat hennes dagisgrupp i full kareta. Inte så kul vet alla vi som har eller har haft tvååringar hemma. Hur många gånger kan man titta på Emil i Lönneberga på en sommar?

Kan någon ta dem hårt i örat? Nu!

I morgon är det dessutom busstrejk. Det känns inte bra.

 1. Tankar skriver:

  Alla berörs av olika inlägg och av ordets uttryck och kraft, men vart tog sunt förnuft vägen? Det som faktiskt borde vara större i vår tid. Kanske är egot större i mångens värld, en del har möjligheten att utnyttja det, andra sväljer förtreten och inser att vissa kan man inte diskutera med. Ibland gäller det att veta när man ska vända blad, men jag undrar fortfarande när folk i allmänhet ska använda sitt sunt förnuft igen…

 2. Anna skriver:

  Vilken tur att det inte var en ”bilistjävel” som i hög hastighet körde på lilla Daisy. Då hade hon inte levt idag.

 3. Jaadu Jenny.
  Att du inte duger till annat än att suga kuk visar du tydligt.
  Utan den minsta lilla självinsikt spyr du aggressioner runt dig.
  Stackar stackars dina arn som har ett sånt pucko till morsa.

  1. Nu har jag svarat på för många kommentarer men alltför många cyklisters extrema okunnighet i denna fråga gör mig så irriterade. Som cyklist har du ett helt annat ansvar än som gångtrafikant. Du framför ett fordon detta tycks ett fåtal svenska cyklister fatta. Om någon står med barn/barnvagn nära din väg så sänker du lämpligen farten till gånghastighet. Svårare än så är det inte. Med den beskrivning som lämnats i båda tidningarna så har cyklisten ett tydligt ansvar. Men som vanligt blir ingen dömd eftersom alla cyklister tycks smita ifrån olycksplatserna. Man kan bli irriterade på föräldrar som har dålig koll på ungarna men det fråntar inte cyklisten ansvar. Hon anpassade inte sin fart hade hon gjort det hade ungen inte brutit benet så enkelt är det.
   Det som skrämmer mig är att alltför många cyklister fortsätter argumentera mot gällande lag som att tyckande och inte lagar gäller på detta område. Skärpning!
   Eller hur tror du det går för en bilist som kör över ett barn på gatan och som försvar säger: ”Jo det var en olycka plötsligt sprang barnet ut visserligen såg jag pappan och barnen men han ska ju se till att hålla i ungen så därför saktade jag inte ner eller vidtog några säkerhetsåtgärder”.

   1. Ta och skärp dig själv. Hon smet inte från platsen, det är något som du har hittat på för att få ihop din verklighetsbeskrivning. Pappan sa åt henne att cykla därifrån.

    1. Att inte ge sig till känna i efterhand är att likställa med smitning. Hon kan knappast ha missat debatten. Det går heller inte att skylla på att man fegar ur för att debatten varit hård.

     1. Hur kan du veta det? ”En äldre dam” kan mycket väl ha missat ett nyhetsmorgoninslag, några blogginlägg och några artiklar i lokaltidningar. Det är knappast så att alla sthlms invånare känner till storyn. Jag skulle nog sätta mina samlade besparingar på att majoriteten inte gör det.

      1. Jag kan naturligtvis inte bevisa att hon inte missat detta, men en normalt funtad människa med någon form av uns av empati skulle ju lusläsa all media för att se om det stod något om detta och hur det gick för barnet. Sedan skulle hon inte stuckit till att börja med, kände hon sig hotad kunde hon meddelat polisen att hon varit med i en olycka och lämnat sina uppgifter, som sagt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..