Dagens hjältar.

Jag vill ikväll hylla några fantastiska kvinnor som gör världen lite roligare, lite kloklare och inte minst mänskligare. Utan inbördes ordning….

BIANCA KRONLÖF – Kom just hem från mitt eget program som idag gästades av ingen mindre än begåvade och sköna Bianca Kronlöf som inom kort kommer att erövra alla scener i Sverige med sin briljans. Hon berättade om sin roll i Jonas Hassen Khemiris nya pjäs på Dramatens lilla scen som handlar om människor som hamnat på kollisionskurs med marknadsekonomin. Eller kort sagt. Varför värderas vissa människor och jobb högt och annat lågt och vad händer med oss när vi har eller inte har pengar.

LIL BUB – Var också med i mitt program. Den missbildade kattungen  i Indiana USA som fick leva ändå är nu internetkändis och skriver både böcker och har egen talkshow. Inkomsterna går till att rädda andra sjuka djur till livet.

AGNETA, OLIVIA och IDA TRYGG – kvinnorna i familjen Trygg som efter att ha förlorat sin pappa Hans som var sjuk i alkoholism startade stiftelsen Trygga barnen för att hjälpa de som är i samma situation idag. Ikväll sändes deras berättelse i Sanna Lundell och Ann Söderlunds fina, fina dokumentärserie Djävulsdansen (synd att den gått samtidigt som min show bara:-) De berättade öppenhjärtigt om våndan att klippa banden med en älskad människa för att det är enda sättet att hjälpa. Jag kände familjen och pappa Hans och firade flera påskaftnar och fester i deras sällskap ungefär samtidigt som han blev sjuk på riktigt. Jag som stod vid sidan av som en av alla bekanta förstod aldrig vidden av hans alkoholism. Eller såg jag och alla andra egentligen? Agneta säger i filmen att fler måste våga fråga. Att det kan bli väldigt ensamt att vara anhörig. Kanske extra ensamt när gränsen mellan kul och fest och ett missbruk som skadar en själv och närstående är så suddig i konturerna. Alla drack väl? Alla hade väl kul?

Hädanefter tänker jag också fråga. Våga fråga.

Tack hela familjen Trygg för att ni vågar dela med er av er historia för att hjälpa andra. Jag väljer att minnas Hans som den roliga och fina del han var i er familj under många år innan sjukdomen tog livet av honom.

Sista kvinnan för ikväll –

MIN SYSTER – på fredag ska vi äta middag ihop. Jag älskar min syster.

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..