Onödiga bebisköp?

Jag fick en fråga härom veckan om jag inte kunde berätta vad av allt det jag köpt, fixat och sytt inför B’s ankomst som faktiskt kom till användning. Självklart kan jag det! Grejen är dock att Martin och jag inte köpte på oss sååå mycket innan bebisankomsten, därför är det inte heller så mycket som inte har kommit till användning. Det är väl någon pyjamas som B har växt ur innan han kunnat använda den på grund av värmen hans första veckor i livet, men den hade vi inte ens köpt själva utan fått ärva… Hade det inte varit så varmt som det har varit sen B kom tror jag faktiskt till och med att vi skulle ha känt att vi köpt på oss för lite kläder innan. Nu räddades vi ju mycket av att det var så fruktansvärt svettigt att han inte har kunnat ha på sig annat än blöja många dagar. Okej, det är väl inte som att jorden hade gått under med för lite bebiskläder med jag hade fått oproportionerligt stora benmuskler och ett eventuellt rätt dåligt humör av att springa till tvättstugan var och varannan dag.

Vagnen köpte vi tidigt och den hade vi inte klarat oss utan, men den behöver ni ju ingen bild på för den jäkeln ser ni ju minst en gång om dagen här på bloggen. Jag borde få en fast lön av Brio så mycket som den smyger sig in på bilderna?! Vill ni förresten ha en recension av vagnen, eller är ni bara helt less på den nu? Hur som helst. Vi köpte även en solkeps till vagnen som har använts flitigt sen dag ett. Ett myggnät köpte vi till när B var ute och det är också guld värt såhär på sommaren.

Myggnätet kan man använda på många olika sätt, hehe.. Här ser ni även vår bärsele som har använts flitigt, nu är vi dock inne i en period när den inte är jättepoppis här hemma..

Skötbordet, som vi har över badkaret, använder vi alltid när vi är hemma. Det är jätteskönt att ha alla skötpryttlar på samma ställe och toppenbra att ha det så nära vattenkranen. Jag sydde även en skötdyna att ha i skötväskan (en guide hur jag gick till väga kommer så fort jag hinner sortera bilderna!) som har varit väldigt praktisk att ta till när vi varit på språng. Och skötväskan? Ja, den fungerar och används dagligen. Jag hade kanske önskat lite mer fack i väskan, för blöjorna har ingen given plats vilket gör att de far runt lite, men det tänkte jag kanske pyssla till själv så fort lite av den där berömda tiden blir över.

Vår väl använda skötdyna!

Babynestet jag sydde sover B i så gott som varje natt. Eller, vadå ”så gott som”, han har sovit i det varje natt sen han föddes. Det är lite som att han ”förstår” att det är natt och sovdags när vi placerar honom däri. ….inbillar jag mig. Men som en mamma är det väl vanligt att kanske överskatta sitt barns intelligens. Sover gör han hur som helst, och det är väl det det viktiga.

Babysitter köpte vi inte innan han föddes, det var en medveten ratning för att jag trodde att det var en klassikt onödig pryl. Men där hade jag fel! Vi har inte haft den länge men jag älskar den redan på grund av hur mycket B trivs i den. Här hemma går den under namnet ”fåtöljen” och snart lär vi väl räkna den som en familjemedlem så stor del som den har i vår vardag.

Att köpa upp ett lager kräklappar var inte heller en dum idé, och vi hade kunnat köpa mer än två nappflaskor och en napp innan B föddes eftersom det var alldeles för lite för oss.

Okej, nu radar jag bara upp grejer som faktiskt var nödvändiga, men jag har svårt att komma på vad som var onödigt.. Jo! Vi har typ fyra, fem bebismössor vilket har varit totalt onödigt. En hade räckt för de kyliga kvällarna. Sen köpte jag också några näsdroppar för bebisar som också verkar vara rätt onödiga, hittills i alla fall, då jag i efterhand förstått att man i princip måste spruta in vätska i näsan på bebisar för att kunna rensa ordentligt – och det går inte med de små plasttjosarna. Snuttefiltar hade vi inte heller behövt på förhand eftersom jag ändå inte vågar lägga såna nära B när han sover då jag nojar över att han ska dra dem över huvudet.

Trots att vi har behövt skaffa saker nu i efterhand, efter att B kom till världen, har det aldrig varit någon panik. Allt löser sig ju, så jag tycker inte att man behöver oroa sig för att man ska ha missat något pre-bebis. Hinner man inte till affären själv finns det säkert nån snäll släkting eller bekant som kan rycka ut och annars finns ju webbshopparna där på gott och ont. Så sent som i går kompletterade jag med en grej som vi saknat – nämligen ett badstöd! Vårt handfat är för litet för att bada B i, och under hans första veckor använde vi oss av en balja som nu är för liten. Då kändes badställningen som ett bra köp, för den kan vi nämligen bara ställa ner i badkaret för att bada honom där i. I dag ska den invigas!

Badstödet klickade jag hem från Babyland för 149 kronor. Obs! Precis som i en vanlig badbalja ska man inte lämna bebisen i badstödet, man får mer se det som en extra hand vid badning. 

  1. Om jag inte har sett fel nu så verkar ni ha en stokke-stol med babyinsats till? Är det något som har används eller varit onödigt? 🙂

    1. Stokkestolen känns inte onödig då vi kommer kunna ha den i så många år. 🙂 Insatsen är bra när vi äter eller fixar vid bordet, men nu när vi har babysittern som är så himla poppis hos vår lille använder vi den lite mindre. 🙂

  2. Vart sover Bo om dagarna? 🙂 Tänkte eftersom det lät som ni bara hade babynestet om nätterna? 🙂 Nyfiken eftersom vi använder det under dagarna också och du fick mig att börja fundera på om det kanske är bättre att bara ha det under nätterna så att det blir kopplat till natten 🙂

    1. På dagarna sover han lite överallt, i soffan, i vår säng, i sin babysitter, i vagnen/vagninsatsen… Men babynestet ligger han bara i på natten. Det är inget vi tänkt ut utan det har bara blivit så. 🙂

  3. Såg frågan och svaret ang babyinsatsen till Stokkestolen men måste ändå fråga 🙂 Kan inte den andvändas som en babysitter på golvet också? Jag har köpte en Tripp trapp-stol plus en newborn-insats ”babysitter” och har tänkt att jag därmed inte behöver någon babysitter. Men ni har alltså både och? Eftersom detta är min första kommentar så vil jag också slänga in ett ”Tack-för-en-bra-blogg-hälsning”. Är själv gravid med första barnet som väntas om 10 veckor och jag älskar alla tips och sånt. Och att du gärna visat vad ni fixat innan och hur det blev ”i verkligheten”, dessa inlägg är som knark för mig 😀 Kram

    1. Tack för dina snälla ord! <3 Det insatsen inte har som Babysittern erbjuder är gunget! Det är det bästa med sittern, att i alla fall vår bebbe blir så himla lugn och nöjd av just det där gunget, så det är väl det som skiljer de två åt rent funktionsmässigt. 🙂 Lycka till med slutspurten av graviditeten nu, nu är det nära! 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..