4 saker en 1,5-åring förknippar med livsfara…

…enligt en undersökning gjord på en unge född juli -14 bosatt i södra Stockholm.

Få naglar klippta

Egentligen kanske inte så konstigt. Där kommer morsan med SAXEN i högsta hugg. Detta förvisso spännande men uppenbarligen även livsfarliga ting (med tanke på hur mycket hon tjatar när en råkar få tag på en)! Och så ska hon tydligen använda den på mina fingrar?! Klart man kniper ihop händerna, krumbuktar sig i ostbågeform och tjuter för att få henne att förstå vad hon håller på med. Galning.

Overaller 

Jag har skrivit om det tidigare, och ja, han springer fortfarande för livet så fort overallen åker fram.

Få tänderna borstade

Jag misstänker dock att det här kan vara list förklätt i spelad rädsla. Får man hålla tandborsten själv kan man ju lättare äta upp tandkrämen än slösa den på att vispa runt i munnen…

Vintermössan för 299 spänn

Ja, en annan tänkte ju att ens älskade lille son skulle få hålla sig ordentligt varm om huvudet i vinter. Trots att det sved i plånkan och eventuellt kändes smått orimligt köpte jag en supermössa från Polarn. Fullt normal till utseende och form, bör tilläggas. Priset? 299 spänn. 299 SPÄNN. Jag köpte den för en dryg månad sen och hittills har den suttit på det lilla huvudet sammanlagt 7 sekunder. Mössan han kräver att få ha i stället? Jo, en babymössa från H&M som tål 0% vind och väta plus enbart täcker 60% av huvudet. Ok. 🙂 🙂 🙂

 

 
Jaaa och så ska man gå in på hemsidan och hitta en bild på den skräckinjagande mössan och så är den nu tydligen på HALVA PRISET?! Jag tar det som ett personligt hån.

 1. Hej!

  Testa att ha båda mössorna på då, först bebismössan och sedan polarn och pyrets. Han kanske tycker att det är obehagligt med bara pälsmössan 🙂

  🙂

 2. Hahah..känns igen. FÖRUTOM det med naglarna? Min tös i samma ålder ÄLSKAR att få naglarna klippta. Hon sitter stilla och ser på med fascinerad blick. Som om inte det vore nog ber hon alltid om mer när naglarna är nedklippta. Då får jag låtsasklippa. När jag har låtsasklippt ett tag och föreslår att vi lägger bort saxen blir det kalabalik och gråtfest. Varifrån denna kärlek till nagelklippning kommer vet jag inte 😀

 3. Hahahaa.. Min unge sitter inte still en endaste sekund, redan när hon var liten så klippte jag hennes naglar medan hon sov.. Har försökt i vaket tillstånd någon gång, kanske lyckas med en nagel sen är det skrik och panik. Och jaa man får sova på lite nagelbitar sen, hehe, tillsammans med 72 granbarr som vi oxå har i sängen nu..

  Känner även igen både overall och tamborstnings fenomenet.

 4. Vår Ebba som är född ett par dagar efter Bo flyr också så snart tandborsten kommer fram (om hon inte får hålla själv och käka upp all tandkräm alternativ kladda den på mamma/pappa/mattan/valfritt gosedjur…). Det enda som funkar för att hon ska vilja borsta tänderna är att visa henne bilder eller filmer på henne själv på mobilen samtidigt som man borstar. Japp, ego-unge, men det funkar så vad gör man inte ?

 5. Haha! Min son klarar allt ovan MEN vägrar säga mamma,pappa osv (fast vi vet att han kan) och säger istället Däääh till allt eller näää . Sen en annan grej som min son verkligen inte klarar är bordsskick för det ska kastas på golvet! Allt som är ointressant eller när han anser sig klar ?

  Så jag tror vi få ta våra barns fasoner med en nypa salt för det finns alltid nåt som våra barn klarar galant och smidigt men som andra kämpar med och vice versa. Ett tips om mössan är att ta på den tunna först och sen den ”läskiga” utanpå.
  Kram! Älskar din blogg och vlogg ❤️

 6. Hej! Jag har också en 1,5-åring som hatar mössa. För oss blev det skillnad när jag började sätta på mössan (och vantar och halsduk) utomhus så hon fick känna hur det blåste och var kallt. Overallen har jag tyvärr inget tips på den är en prövning varje dag 😉

 7. hahaha åh, lillbo! mössan ser ju typ lite skräckinjagande ut?? 😛 minns hur min lillebror vägrade all form av nagelklippning och hur morsan myyyyyyyyycket varsamt klippte de små tingen när han sov.

 8. Haha känner igen det där med naglarna och tandborstningen, den kampen alltså.
  Måste bara fråga, sparar ni alla kläder som B växer ur? 🙂

 9. Yes, det där med naglarna och ytterkläder känner man ju igen. Men det kan jag liksom ta, försöka förhandla och på nåt vis ta oss förbi hindret.
  Men tandborstningen! Jag blir så totalt döstressad av att vi inte får borsta ordentligt, ser framför mig hur tandläkaren ringer soc när lillan har munnen full av hål :(.
  Samtidigt vill jag inte att jag och min man ska hålla fast henne och bända upp munnen, medan hon skriker av fasa, känns som övergrepp. Vi försöker leka fram det då hon ändå gärna gnager på borsten, och lite borstat blir det väl men vette sjutton om det räcker.

 10. Haha, det påminde mig om hur rädd jag var för att klippa naglarna som liten! Speciellt tånaglarna… Uuuh!! Minns att jag var svinrädd tills jag var ungefär 5-6år..! Kändes ju nästan som om mamma skulle klippa mig, ush, väldigt obehaglig känsla. Nu för tiden älskar jag att få manikyr så det gick ju över till slut 😉

 11. Haha det kunde varit jag som skrivit listan om min son på drygt 1,5 år =)
  Tack för tipset om spårvägsmuseet förresten, vi åkte dit i helgen och lilleman älskade det!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..