6 tecken på att din relation till mat förändras när du får barn

1. Till att börja med kan vi ju konstatera att det är med att ha en fruktskål hemma är en helt annan sak nu än under livet pre-barn.

mat1

 

2. ”Var inte så stressad, det gör väl inget om hen äter lite sämre en måltid, barn är grymma på att kompensera sånt på egen hand under dagen” tänker kanske du. Mm. Fast såhär tänker jag:

maltid

3. När du tror dig äntligen ha knäckt koden om vilken mat din unge gillar och faktiskt ÄTER…

gott

4. …och sedan motbevisas ganska direkt.

mat3

 

5. Du: ”OMG!!! Mitt barn bad om en till macka! Så härligt med ordentlig matlust?! Varsågod älskling!”
Din 1,5-åring:

mat4

 

6. Din känsla när du lyckas smuggla ner gömda grönsaker i maten ditt barn äter:

mat5

Mvh,
En mamma vars barn åt enbart inlagda rödbetor och ketchup till middag. Trevlig kväll!

 1. Igenkänning D E L U X E! Vi har också en sjukdomsvecka bakom oss, och om möjligt känns det som att lilla loppan är petigare än nånsin med maten. Inte ens en liten korvbit, men korvbröd med ketchup. Kanske ett digestive med smör, helst bara sylten på gröten… Jajaja, hoppas de vänder för oss snart!

  1. Åh, visst känns det så?! Att de blir lite extra kräsna efter sjukdom alltså, det kanske hänger ihop? Ja, för eller senare vänder det nog! 🙂 Kram!

 2. Alltså den med att det lite spelar någon roll om hen äter sämre en måltid.. Den som säger det får gärna komma och ta hand om min avkomma samt försöka söva honom. Fast jag fattar att det inte är farligt bara apjobbigt ?

 3. Åh..jag som kämpat i 6 år med en son med allvarliga matsvårigheter önskar bara att alla andra föräldrar kunde njuta av sina normalstora barn, hur lite eller mycket dom än åt! Era barn lever! Dom leker! Dom behöver inte ligga inlagda med dropp och sond. Njut!!!! I all välmening <3

  1. Jag förstår att det måste vara hemskt, jag hoppas att det blir lättare för er snart och att ni får den hjälp ni behöver. <3 Jag hoppas också att du förstår att den här listan är en ren humorlista som ska läsas med glimten i ögat, och att varken jag som skrivit den eller de som känner igen sig och tycker att den är rolig menar att jämföra oss med de som är i liknande situation som ni. Det önskar man såklart ingen! Stor kram!

 4. Är mitt i krisen och barnet äter väldigt dåligt. Får lura i henne banangröt som hon vanligtvis äter mer än gärna och middagarna är helt omöjliga. Det blir en smoothie efter middagen och det är det som blir middagen som oftast. En flaska välling på kvällen får hon i sig iaf. Ja jisses. Man blir smått desperat då humöret påverkas snabbt för de små. Jag måste även få tillägga här att jag kommenterade angående att vi klarat oss från sjukdom i februari… Snacka om jinx. Barnet kräktes lördag morgon och jag har legat med feber sedan dess. Hon blev snabbt frisk iaf och jag misstänker att det kan vara något knasigt hon fått i sig då kombinationerna av mat nu för tiden kan vara märklig, typ ägg och juice i hyfsade mängder.
  Du får gärna komma med tips eller skriva mer om det här för det verkar vara aktuellt för många :p

  1. Kämpa!! Här verkar minin ha bytt ut mat på dagen mot att börja äta vällning på natten… Jippiiiieee! 😀 Hoppas att det vänder snart för oss båda. Så himla surt med jinxen, hoppas att ni mår bättre nu! Fy, kräksjuka är verkligen ingen höjdare.. Kram

 5. Tror kanske dom som säger ”det spelar ingen roll om hen inte äter nu, hen äter mer nästa gång eller nästnästa” har lite större barn. Kunde aldrig känna så för ett år sedan men nu stämmer det verkligen (barn snart 3 år). Nu märker jag att hon själv kan bestämma om hon är hungrig (ok, blir kanske lite irriterad när hon plötsligt ska ha macka 5 minuter efter att vi gått till sängs, men kör i vind) och det är SÅ skönt. Har släppt den där kontrollen jag kände mig tvungen att ha förut. Så då blir man kanske lite evangelisk med det hela ”det spelar iiingen roll tralalala” och glömmer bort hur det var för ett år sen… 😉 Men till er med yngre barn – hang in there! Det blir lättare (att skita i det)!

  1. Det låter rimligt! 🙂 Det är ju så himla lätt att glömma, lovar att jag kommer göra samma ska om några år. 😉

 6. Jag ska skriva en lista till barnen som de ska få på sin student med nyttiga saker vi smygblandat ner i grytor, tacos, mos och t.o.m. Efterrätter som de inte har en aning om. Saker som de tror att de alltid hatat men som de i själva verket ätit kilovis av och njutit av. Hehe.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..