5 sätt din födelsedag blir annorlunda på när du får barn

I dag fyller jag åååår! Den 9 mars 1990 såg jag dagens ljus efter en fruktansvärt långdragen förlossning (sorry mamma) (ps jag är levande bevis för att förlossningar inte behöver vara ärftliga, tack gud) vilket betyder att jag bastar 26 år i dag. Det jag funderat mest på dagarna inför denna dag är att jag inte bryr mig så himla mycket om den här dagen längre. Det finns en annan persons födelsedag som jag är betydligt mer peppad på att fira, och jag önskar mig inget speciellt, men det är klart att det ska bli sjukt härligt att äta tårta. Dagen till ära har jag knåpat ihop en liten lista på ytterligare grejer som ATT FYLLA ÅR har ändrats på sen jag fick barn. Känner ni andra mamas igen er? 🙂

fodelsedag

Födelsedagståget förra året!

tarta

Och jag själv som hugger in på tårtan lite senare samma dag. Jag älskar barnsliga gräddtårtor med sockerkaksbotten, mosad banan och bär. Mmm, godare än godis!

Livet innan barn: ”OMG! I överöverövermorgon är det min födelsedag! PEPP! ÅLDERSNOJA! PEPP! ÅLDERSNOJA! Men ändå KUL, jag ska få tårta och presenter!”
Livet med barn: ”……..va? Är det min födelsedag i morgon? …….vänta, hur många år är det jag fyller nu igen?”

Livet innan barn: Du får öppna dina paket själv, i den takt du föredrar.
Livet med barn: Dina paket rivs upp i ett rasande tempo av någon annan än du själv (mest troligt ett barn inom åldersspannet 1-7 år, men även en hinnalämnapåförisinnanjobbet-stressad partner kan för all del få för sig att snabba på det hela).

Livet innan barn: ”Åh, vad jag önskar mig? En lyxig ansiktscreme, en upplevelse, den där snygga blusen, en bra bok eller ett sånt där sjukt snyggt datorfodral skulle jag bli glad för!”
Livet med barn: *tänker svinhårt för att komma på nåt till MIG SJÄLV som inte är familjerelaterat* ”Eh.. EN NY BÄRSELE eh, skulle MIN rygg må bra av” ….fan.

Livet innan barn: Vaknar lite innan någon kommer in för att sjunga ja må du leva (eftersom det antagligen inte sker innan klockan 08) och är lite pirrig. ”Kan hen inte komma snart?”
Livet med barn: Ligger som en klubbad säl och NJUTER av ljuva minuters sömn fram tills att ett brokigt födelsedagståg stormar in strax innan 06. ”Kan de inte vänta lite till?”

Livet innan barn: Du bokar in ett datum med vännerna då ni tillsammans ska fira din födelsedag med en middag och drink på stan.
Livet med barn: Du ”bokar in ett datum” med ”vännerna” då ni ”tllsammans ska fira din födelsedag med en middag och drink på stan” – och går i stället sagda tid till barnvagnsförrådet och sover några timmar ostört på ett liggunderlag.

……

…ok, den sista punkten har väl kanske inte hänt. ÄN. Men efter de senaste veckornas förkylningsveckor är jag bra sugen på att boka in en sån dejt.

Nu ska jag äta tårta! 🙂

LOADING..