Min kost, träning och B’s matdag – svar på era frågor!

Hej på er! Måndagar är min jobba sent-dag, så just idag händer det inte mycket mer än datornördande och sen hemåtrush för att hinna mysa lite med familjen innan alla däckar. Därför är det ju ett prima tillfälle att börja svara på ett gäng frågor från frågestunden, eller hur? Håll i er, nu kööör vi!

honnorsbord

JULIA FRÅGAR: Jag undrar varför Martin la till ditt efternamn när ni gifte er, men du ”struntade i” att byta/lägga till hans? Eller det kanske du gjorde? Tycker att båda ni två har så härliga efternamn och hade inte velat byta bort något av dem, men gärna haft båda, haha! Tack för mycket härlig läsning och mysiga videoinlägg! 🙂

SVAR: Jag gillar också båda ”våra” efternamn! 🙂 Vi ville hellre ha ett familjeefternamn än dubbelefternamn hela bunten. Vi kom överens om att behålla mitt, men Martin ville inte göra sig av med sitt helt och hållet så därför kör han dubbelt!

JENNY FRÅGAR: Unnar du dig godsaker ibland? Hut ofta tränar du? Du har en fantastisk kropp! Tänker du mycket på vad du äter?

SVAR: Jag försöker att inte tänka att jag unnar mig något – jag bara äter. 😉 För mig är det viktigt att tänka på hälsan, men jag har aldrig haft drivet att sträva efter en viss kroppsform (vilket jag är glad att jag sluppit, eftersom det säkert lätt skulle kunna slå slint eftersom jag är en kontrollperson i övrigt). Dock har jag ju min magsjukdom (Crohns) som gör att jag verkligen MÅSTE äta ”okej” och varierat. Jag kan till exempel inte äta skräpmat och godis två dagar i rad för då märker jag det direkt på mitt mående.. Men i regel äter jag allt så länge det är varierat och rör på mig olika mycket i olika perioder. Fokuserar på vardagsmotion. 🙂

img_2725

EMMA FRÅGAR: Kul med frågestund! Jag har funderat ett tag på att fråga om du har tips på lekar/pyssel/aktiviteter/leksaker som funkar för en snart tvååring? Jag känner lite att vi går på tomgång här hemma. Gå ”OOOT” (= ut reds.anm) funkar alltid, men det finns alltid några timmar innan läggning, på helgmorgonen etc som man behöver fylla med något kul att göra. Plus att jag tyvärr är så jäklarns frusen, kan inte hänga i lekpark hur himla länge som helst om det inte är typ sommarvarmt. Så, tar så himla gärna emot dina tips och kanske att någon fler har massa bra idéer!

SVAR: Haha! Åååh, jag känner med dig! Jag har också en parvel som helst vill vara utomhus dygnet runt. 🙂 🙂 🙂 Ska klura ut våra bästa aktivitetstips så återkommer jag med dem i ett ordentligt tipsinlägg!

34-37-1024x768

KAJSA FRÅGAR: Hur var din syn på kost och träning efter graviditeten? Var det viktigt för dig att snabbt komma i form?

SVAR: Det enda som var direkt ”viktigt” för mig var att återfå nån sorts styrka i rygg/bål eftersom jag lätt fick ont i ryggen annars av allt bärande och matande. Men jag har inte följt någon speciell plan eller så, speciellt inte för träningen i övrigt. Jag fick veta på ett mammabebis-yogapass att mina magmuskler gått ihop igen några månader efter graviditeten och tolkade det som att jag kunde röra mig som vanligt igen. Vet inte om det var rätt eller fel, men sen dess har jag motionerat ”vanligt” – det vill säga inte särskilt strukturerat utan när tillfälle getts och med fokus på vardagsmotion.

DENICE FRÅGAR: Hej. Jag skulle vilja veta hur era sovrutiner med B ser ut om kvällarna då vi själv har en snart 2åring här hemma. Samt hur ser en matdag ut för B vad han ungefär äter på en dag o runt tiderna? Haha ja märklig fråga kanske men lite intressant då vår lille herre är så kräsen av sig. Så kul med frågestund ?

SVAR: Ingen konstig fråga tycker jag! 🙂 B brukar somna kring 20 nu när det är så ljust ute. Nu när båda jobbar heltid tar vi ungefär varannan nattning, läser bok och dricker välling i sängen och sjunger sen tills det sussas. Matdagen har jag inte stenkoll på numer eftersom mycket mat äts på föris – men skulle tippa på att medelmatdagen ser ut som så att han får välling när han vaknar, sen äter frukt, sen lunch kring 11-12, mellis kring 14-15 och middag vid 18-ish.

img_0438

YLVA FRÅGAR: Kul med frågor! Jag har en liten kille i Bo’s ålder som gärna pillar med paddan. Snälla tipsa om bra appar för de små, min fantasi har tagit slut!

SVAR: Åh, vet du? Vår padda har gått sönder! Jag vet, KRIS! Så har tyvärr inga megafärska tips, men det vi gillade när den funkade var legoapparna och Babyloonz Kul med djur. 🙂 Jag har listat lite fler apptips i mitt inlägg om att resa med barn från förra sommaren som du hittar här (bilderna har försvunnit i flytten tyvärr </3).

JESSICA FRÅGAR: Hej! Har du några speciella dagar som du lägger upp vloggar på youtube? 🙂

SVAR: Nej, det har jag inte! 🙂 Det hade såklart varit ultimat, men just nu kör jag på att det dyker upp nytt när jag har tid. Siktar på minst ett klipp i veckan i alla fall! 🙂

För att ni inte ska drunkna i världens längsta inlägg kommer fler svar lite senare.. 🙂 <3

  1. Åh jag blir så ledsen av att flera av frågorna är så vikt- och kroppsfokuserade. ? Men samtidigt så glad över att du svarar så klokt och att du aldrig ens skriver om ämnet i vanliga fall. Det är väldigt befriande! ❤️

  2. Jag kan verkligen rekommendera appen radioappan. Var länge en favorit hemma hos oss. Har också en son som snart fyller 2 år.

    1. Kan bara instämma om Radioapan, även Toca-apparna (Toca train, Toca doctor, Toca kitchen) gillas av vår nyblivna 2-åring 🙂 Tror de kostar en liten slant men riktigt bra appar!

      Barnkanalens app är också bra men innehåller ”bara” de filmer/program som visas på kanalen på TV.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..