Nya vårskor till lilleman!

Jag har ju visat B’s vårgarderob när det kommer till uteplagg tidigare, men vi har faktiskt kompletterat den en aning på skofronten. Dels har han fått ett par helt vanliga gummistövlar (jag köpte ett par på stora Coop, han växer i sånt tempo nu att vi nog väntar med lyxigare stövlar tills han kan börja använda dem lite längre än några månader..), och dels de här – ett par lite mer rejäla vårskor!

varskor
viking barnskor

Han fick dem faktiskt i för tidig födelsedagspresent av min mamma vilket vi tackar och bockar lite extra mycket för då barnskor ju kostar i princip lika mycket som vuxenskor trots att de är såååå smååååå. De här kommer från Viking och är i GoreTex och kan dessutom tvättas i 30 grader vilket kändes som en vinnande kombo med tanke på att vår gosse inte är direkt rädd för lera och vattenpölar. Det är klart att de läcker in om man häller massor av vatten rätt på dem, men de tål bra för geggigt väder och att springa i vått gräs med. Ett minus var att Vikings skor var så sjukt könade – de här fanns till exempel bara i blått eller rosa… Nu råkar B älska just färgen ”blaaaa” men det kändes bara så himla typiskt.

Jaja, det var dagens skosnack det! Precis lagom till att jag börjar fundera på om han behöver ett par sandaler i sommar.. 😉 (eller crocs?! har nån provat det till sin tvååring?)

 1. Vi har gympaskor, likadana som de ni köpte till vår tvååring. Sedan har han gummistövlar, ett par crocs och ett par sandaler från kavat. Jag tycker crocs är bra komplement till sandaler när man ska till stranden, parken eller är i trädgården. Men tycker sandaler också behövs!

 2. Vikingskorna är verkligen toppenbra!

  Jag chansade och köpte Crocs till 2-åringen på Tradera och är mycket nöjd över det. Luftiga och lätta men precis som tidigare kommentar har vi även ett par ”riktiga” sandaler som sitter bättre på foten vid lek och spring. Crocsen funkar nog bäst i trädgården, till stranden osv 🙂

 3. Kör på sandaler! De sitter betydligt bättre på foten och blir därmed mycket mer lek- och springvänliga. Crocs skapar onödigt många skrapsår på de små knäna.

 4. Jag har köpt ett par ordentliga gympaskor (vattentäta, GoreTex) från Kavat och 1 par tunna lädersandaler från samma märke till vår pojk som är lika gammal som Bo.
  Jag hoppas att han ska få möjlighet att gå barfota så mycket som möjligt i sommar.

  Kom bara ihåg att sandalerna bör ha täckt tå, usch för skrapade tår när man är liten och leker i sina skor. Jag tror de är mer försiktiga när hela foten är bar än om känslan av sko finns där.

 5. Crocs är så smidigt men de små liven stryper i allt! Min dotter ser för tillfället ut som om hon gått en mma match för att hon har så många skrapsår efter hård asfalt på kroppen ?

 6. Vår 2-åring ÄLSKAR sina crocs! Och vi med. Han fick sitt första par redan förra sommaren och de gjorde succé direkt så det blev ett nytt par i år. Stl 5-6. Han ramlar mer i sina kavatsneakers än i crocsen. Perfekta i sandlådan, på gräsmattan, på stranden och i vattnet! Köööööööp!!!!!

 7. Crocs är så himla smidigt tycker jag! Vi har haft det både när sonen var ett och två. (han är nu 2,5) De är lätta (viktmässigt) och enkla att ta på och av och funkar dessutom som badskor också, och vid regniga sommardagar. Sedan är de kanske inte de snyggaste skorna, men ungen älskar dem.

 8. Jag saknar dina vardagsinlägg. Typ ”idag har vi..” Det är så roligt att läsa om er vardag.
  Du är grym och er lilla familj är fantastisk!

  Kram!

 9. Vi körde crocs till vår son förra året (ett år äldre än B) och det funkade bra. Hade sandal och gympadojjor också.

 10. Hej

  Vi brukar ha 3-4 par skor per pojke och säsong. Den yngre sonen ärver väldigt mycket från storebror

  Sommarskor:
  Rejäla sandaler med skydd vid tårna så dom kan cykla utan att skada sig

  Ofodrade stövlar, tretorn är utan tvekan överlägsna

  ”Springskor” gärna en ganska lätt sko med skyddande menbran, måste inte vara gore tex. Undvik snörning innan 6-års ålder

  Finskor att ha på sommarfester, middagar, dop, bröllop etc. Inga krav på komfort utan här har jag köpt nåt fint som passar bra till shorts och skjorta

  Crocks hade jag personligen inte köpt till ett så litet barn. Hemma och på stranden kan de gå barfota, när det regnar har dom stövlar och när dwt är varmt har dom sina sandaler. Båda mina söner älskar att springa barfota

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..