Picknickmiddag – jag behöver tips!

Och så var sommaren tillbaka! Igår spelade vi in en sommarfilm på jobbet och när jag kom ut efter att ha suttit inne och ugglat på kontoret hela dagen fick jag en så stark känsla av att jag absolut inte ville vara inomhus mer.

I halv panik ringde jag Martin och sa nåt i stil med ”stoppa allt du gör!!!! vi måste ändra middagsplanerna!! vi MÅSTE ÄTA MAT UTOMHUS!”. Eftersom han är en fantastisk person stod han dock redan i mataffären och plockade ihop det som behövdes för en picknickvänlig pastasallad. Den tog vi med oss ut i parken där en filt fick bli kvällens middagsbord.

Och alltså, det är ju så mysigt med picknick såna här kvällar. Jag vill verkligen att vi ska försöka fortsätta komma iväg såhär på kvällarna, för det känns på något sätt som att vi utnyttjar sommaren till max då med tanke på omständigheterna med jobb och vardag. Ikväll har vi planerat att äta grön ärtsoppa vilket är supergott, men inte alls picknickvänligt och vädret i Stockholm är ju strålande idag med… Hur löser jag det problemet? Jag behöver tips på grymma picknickmiddagar!

 1. – Pitabröd med falafel (kan man äta kallt, måste iofs steka upp först) med hummus (förbered innan/köp)

  – klassikern rostbiff med potatissallad 🙂

  – småplock (brukar ju barn gilla..) minimorötter, mozarella, minipaprikor, finn crisp med philadelphia, salami…

  – paj! Kan ätas kall å både köpa färdig eller göra dagen innan hemma (ta med som extra låda å ställ i kylen på jobbet..)

 2. Rissallad:
  Jasminris
  Salladslök
  Avocado
  Fetaost
  Körsbärstomater
  Ärtor
  Räkor
  Ganska mycket salt
  Peppar

  Blanda ihop allt och pressa över 1 citron, lite vitlök och massa citronolja.

 3. Vi körde korvgrillning med engångsgrill i parken idag, funkade prima 🙂 (har en 1,5 åring)
  Men annars kanske:
  Matiga mackor
  Soppa i mattermos, äta ur kåtor/kåpor(haaha eller vad heter de där som man alltid använde på fritids??)
  Sallader går att variera ut i det oändliga, bulgur, couscous, quinoa, matvete, potatis, ris etc som bas, lite kul bladgrönsaker, något protein tex halloumi, feta, bönor, räkor, tonfisk, kokt ägg, kyckling, mm…. Och så massa
  Roliga grönsaker förstoss tex sparris, rödlök, rädisor, riven morot, socker ärtor, mm mm

  Sen kanske det inte
  Behöver vara jätte avancerat heller varje dag…. Grillad (färdig) kyckling och baguette tex…
  Kalla pannkakor! (Mer mellanstadie flashbacks)

 4. Pannkakor, valfri mjukost (vi brukar välja räkost) på tub samt klämflaska med sylt. Först några ‘crepes’ och sen med sylt till efterrätt… Enkelt och uppskattat och väldigt lite kladd (vilket uppskattas när busungar rullar omkring i gräset och bord ej finnes).
  Smoothie i termos, muggar och sugrör.
  Vändstekta ägg (gärna ‘over easy’) instoppat i lite gott bröd.
  Kycklingklubbor med servett- eller foliehandtag.
  Go lite crazy och kör baklängesmiddag; efterrätt t.ex. Jordgubbar doppade i choklad och kokos, varmrätt korv med bröd (korvar i termos eller på grillen), förrätt snittar av tunnbrödsrulle med fyllning (laxröra mummms)
  Nej, nu vill jag ha hem min sambo som är iväg och jobbar på annan ort och dra ut på picknick med min familj. Sugen…

 5. Tunnbröd med avokado, lax, mjukost, pepparrot mmmm!!
  Eller fyll med det du tycker är gott!
  Soppa i termos med sugrör funkar ?

 6. Pga mannen min har lagat ca 98% av våra middagar under våra 5 år kan jag inga recept men massa idéer!

  Bästa koncept tycker jag är tager vad man haver är sugen på, läger i en låda och tar med tillsammans med tortillabröd/liknande och smäller ihop till wraps på plats! Mycket trevligare än att sitta med varsin låda liksom. Favoriten är kycklingcurryröra med äpple och vitkål i..! Men liksom allt funkar ju i en wrap typ. Man slipper bestick och jox också. En låda m wrapinnehåll, eventuell skopa, servetter och wrapbröd!

  Kramis

 7. vilka bra tips du redan fått *antecknar* 🙂
  Mina tips är nog att köra på saker som är kallt, som inte är så brådis med. Sallader av olika slag är alltid en hit, wraps som jag låst här bland tipsen likaså. Kött som är gott kallt, om ni tex grillar (eller steker för den delen) så kan ni grilla lite extra och äta kallt nästa dag (kyckling, fläsk och allt möjligt är ju gött kallt). Jag är inget fan av färdig potatissallad, men att göra egen brukar jag älska, om ni tröttnar på pasta i salladen så kör på potatis istället (extra bra längre fram när det finns övermycket nästan gratis färskpotatis). När det är varmt klarar jag inte riktigt av att äta varm mat som soppa eller gryta. Libanesiskt är ju annars en dröm (alltid) och många mezerätter är kalla. Kan rekommendera att kolla in menyn på tex Tabbouleh i Sthlm för att få inspo på rätter, men tex hummus, någon yoghurtsås, tabbouleh, paprika och valnötsröra, baba ganoush, falafel och lite libabröd så har ni en fantastisk måltid 😀

 8. Bulgur/pasta sallad med stekt kyckling, paprika, fetaost, gurka och allt ihop rörs ihop med sweet chili sås ! Supergott att äta både varm och kall, uteslut kyckling och ersätt med med grönsaker så klarar den dessutom att vara utanför kylskåpet ett bra tag i väntan på att ätas 🙂

 9. Åh! Picknick! Min standard (förutom det som nämnts i pannkakor, pastasallad och tunnbrödsrullar ovan) är en couscoussallad som Jamie Oliver gjorde för typ 100 år sedan.

  I den är det couscous, grillad paprika, örter man tycker om och grillad kyckling (eller vad man nu vill ha för protein). Till det flatbröd (typ grillade tunnbröd). S å. H i m l a. G o t t ! Du måste prova det 🙂 Ah! Får det kanske bli nu snart. Omnomnom! :p

 10. Något tuggigare i stil med matvete gillar jag att göra sallad på, enbart fantasin sätter gränser.
  Om det inte är för bökigt kan en annars investera i en bärbar grill och grilla korv. Eller helt enkelt köra plockmiddag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..