Sofia kraschade av sitt ojämställda äktenskap: ”Jag var on call dygnet runt”

Efter julhelgerna (och även sommarlovet) ökar skilsmässorna i Sverige. Kanske beror det på att vi då umgåtts så mycket att vi insett alla brister som relationen har? Eller att det plötsligt blivit tydligt hur ojämställt äktenskapet är eller att partnern går en orimligt mycket på nerverna.

Sofia är en av alla mammor som på just julen insåg att hennes äktenskap inte skulle gå att rädda.

– Jag kraschade helt. Det var julhelgen när vår dotter var 6. Vi var hos hans familj hela helgen och jag kände det som att jag var helt ensam med mitt barn, medan han ägnade sig åt sin släkt, säger hon i mamas artikel.

Sofias relation hade varit dålig ända sedan dottern föddes:

– Jag var on call dygnet runt, medan min man ofta låg på sängen och kollade mobilen. Om jag skulle duscha fick jag be honom att hålla ett öga på vår dotter, och när jag kom tillbaka lämnade han över efter sin ”barnvaktning”. Det var en enorm mental stress att aldrig kunna koppla av, koppla bort.

Läs hela intervjun om Sofia och hur hon tog sig ut på andra sidan.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..