Prinsessan Madeleine släpper en barnbok

Drömmen om att skriva en egen barnbok delar nog många mammor – precis som trebarnsmamman prinsessan Madeleine som i juni debuterar som barnboksförfattare. Boken ”Stella och hemligheten” handlar om integritet, självkänsla och förtroenden och idén har prinsessan Madeleine haft länge och jobbat på vid sidan om sitt arbete med World Childhood Foundation.

– Under flera år har vi längtat efter att vår bok, Stella och hemligheten, ska bli verklighet. Vi hoppas att boken kan bidra till samtal mellan barn och vuxna kring svåra frågor om gränsdragningar, barns rättigheter och hur man kan hantera dessa situationer”, säger prinsessan Madeleine i ett uttalande på hovets hemsida.

boken-stella-madeleine-700x984

Boken ”Stella och hemligheten” är prinsessan Madeleines debut och vill ge alla barn styrkan att stå upp för sig själva och kunskapen att det är viktigt att säga ifrån när något inte känns bra.

Boken riktar sig till barn i lågstadieåldern och är skriven i samarbete med vännen Karini Gustafson-Teixeira och barnboksförfattaren Marie Oskarsson – och prinsessan Madeleine har varit med hela vägen i arbetet från idé till lansering.

– Det här är en bok som prinsessan haft idéer om sen många år tillbaka. Sen naturligtvis när man får egna barn så blir man kanske ännu mer engagerad i vikten av att prata med barn, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Madeleine-700x969

Foto: Anna-Lena Ahlström/Kungahuset.se

Sedan prinsessan Madeleine blivit mamma har hon drömt om en egen barnbok – och i juni blir den äntligen verklighet!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..