Vilken partiledare vill du ha med till en öde ö?

Kliv upp ur soffan, tack

För de – förhoppningsvis fåtal –  som händelsevis hade övervägt att INTE pallra sig iväg till vallokalen på söndag (eller innan dess) – tänk på det här: Vi lever i en demokrati. Det ska vi vara oerhört tacksamma för. Det betyder att folket – inte någon diktator eller religiös ledare – avgör vem som leder det här landet. Om inte folket röstar, påverkar vi inte vårt samhälle.

Jag köper inte resonemang i stil med ”politik är inget för mig”, eller ”det finns inget parti som motsvarar mina åsikter”, eller ”det spelar ändå ingen roll”. Vaddå? Som om inte samhället kring oss påverkar oss det minsta. Klart det gör. Klart att skolor, vård, omsorg, skatter, kommunaltrafik, bostadsbyggen, miljö är VIKTIGT. Både för oss och för våra barns skull.

Och den enda chans vi medborgare har att påverka beslut kring detta är att bli beslutsfattare. Genom att bli politiskt aktiva själva, och/eller genom att rösta på våra förtroendevalda. Får du rösta i Sverige ÄR du en beslutsfattare. Tro inget annat.

Sådär, det var det lilla brandtalet. Sorry, var bara tvungen.

Nu, apropå något som vi kom att snacka om hemma imorse. Svårigheten att välja med hjärna OCH hjärta, och vem av partiledarna man skulle vilja ha med sig om man satt strandad på en öde ö.

Tänk er partiledar-Robinson, och du och Sveriges alla partiordförande är ensamma kvar. Du måste välja en medhjälpare. Oavsett vem du röstar på i helgen…

[poll id=”4″]

 1. Maria:

  Jag håller med!

  Reinfeldt måste besitta den obehagliga förmågan att kunna manipulera. Jag ser igenom honom och har gjort hela tiden.

  Även hans allianskollegor beskrev honom som distanserad och att han har ett dåligt känsloregister…..
  Nej, han är skrämmande och chockerar mig med sin otäcka människosyn.

 2. När jag röstar rött tänker jag helt enkelt som så att jag inte vill ha så stora skillnader i Sverige. Jag är egen företagare, men jag kan inte bara tänka på mig själv. Jag känner flera som har farit illa av den här regeringen. Även om du är blå så tycker jag du borde tänka till när du har debatten om sjukförsäkringen. Är det ett sådant Sverige du vill ha?
  (http://klamydiabrevet.blogspot.com/2010/09/sveket.html)

 3. KD innebär en röst på ett parti som har en minst sagt avog inställning till homosexuellas rättigheter. Eftersom jag har en syster som är lesbisk blir jag väldigt illa berörd av hur KD argumenterar i dessa frågor. Dessutom: är det verkligen rimligt att ett välfärdsland som Sverige ska kasta ut sina sjuka och arbetslösa i fattigdom med motiveringen: ”Denya skärpta riktlinjerna för sjukskrivningar ska bidra till att betalaregeringens skattesänkningar” – Socialförsäkringsminister ChristinaHusmark Pehrsson (M) i SvD 15/8-07? Är det en sund värdering, Sandra? Jag vill se ett medmänskligt Sverige.

  Lyssna på Maria Wetterstrand: ”I varje rum där vi fattar beslut borde det finnas tre tomma stolar. En för våra barnbarnsbarn, en för alla världens arter och en för alla världens fattiga.”

  http://svtplay.se/v/2152142/slutanforande_maria_wetterstrand_mp

 4. Rödgrönt??? Hur tänker ni? Var det ett ”värdigt” Sverige när de styrde? Jag tänker rösta på KD! Särskilt nu när de riskerar åka ut. De har sunda, bra värderingar och värnar både om barnen, familjen, äldre och sjuka men även företagande, jobbtillväxt och bistånd. Och det är inget religiöst parti som en del tycks tro.
  För mig går individen och valfrihet före system, kollektiv och likriktning. Berätta gärna hur du röstar Karin! Som egenföretagare gissar jag på M… Och Peter som f d
  ”lantis” kanske på C? Men vad vet jag…

 5. Hörru Karin! Jag tycker du ska avslöja hur du tänker. Man blir ju nyfiken…

  Ja rösta rödgrönt! Man kan inte bara tänka på sig själv.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..