Inget gift i maten.

Ok, nu vill jag inte skrämma upp nån i onödan. man kan ju vara hur hardcore eller inte som helst, men jag tycker ändå att det är viktigt att sätta sig in lite och sen se hur mkt man orkar och vill agera efter det. hur som helst:
Per kom hem med en bok från kontoret en dag. ”Den onda badankan”. (Tack för lånet Alexandra!) Och vilken otäck jäkla läsning!

20130530-121450.jpg

Det är, vilket vi liksom redan anade, gifter och kemikalier i nästa allt: tvättmedel, sköljmedel, schampo, lotioner, crèmer, mat, inredning, tyger och framförallt plast!
”Köp aldrig plast som luktar, inte ens av parfym. Särskilt inte mjuk plast.”
Det är bara ett av råden från boken. Där står tex även om sambandet mellan autism och pvc-golv. (Baserat på vetenskap.) Helt galet!
Hur som helst, så har vi frusit in all den puré vi gjort i vanliga isbitsfack, eller vad det kan heta, i tron om att det är helt ok.
Det är det tydligen inte. Surprise! Jäkla skit, men eftersom att babyland.se just lärt mig nätshoppa så damp dom här ner i veckan:

20130530-121836.jpg

Jag köpte dom härifrån!Infrysningsformar av bra material!

Känns himla bra, särskilt när man läser produkinfon:

20130530-122027.jpg

Så, nu är vi redo inför stundande införande av fast föda. Hittills har det mest blivit majsbågar och en och annan halv tesked morots- eller potatispure. Nu vaknar snart bruden som ligger här bredvid. Har studerat henne en stund nu, och tycker nog att både mun och näsa känns mer och mer bekant från foton av mig som liten. Bra! Har ju haft en liten hangup på att precis alla bara tycker hon liknar Per. Endast!

Puss hej!

  1. Jag älskar din blorre men kommenterar sällan men ska nog göra det, Nikki-Lo är ju bara sötaste lilla tjejen. MEN till detta ämne du skrivit om, jag har två barn som är hur olika som helst. Min dotter som älskade och BARA ville äta barnmat från burk går nu på universitetet.det var inte sådan jag ville vara men orkade inte så myket mer, då ag fött världens vackraste flicka till världen så gick jag in i en lätt depresion… sedan kom jag säger kom för han var varken planerad och från att ha haft en skitgraviditet till en liknande dej födelse för barnet så i alla fall blev han till och abort var förstaa tanken men i dag NEJ fasen…. han nästan föll ur mej 😉 kom in på BB 08.00 och 08.40 är sonen vääärldens vackraste förståss även han. Man kan älska fler barn och fundera på varför visas det nyheter på tv, JAG har ju fött barn 😉 i alla fall så ammade jag honom och sedan vägrade han välling utan vi gav honom hemgjord gröt, han vägrade burkmat vilket kan va lätt att ta till om man ska någonstans…. utan han skulle äta det vi åt och det fick han. I dag är han 18 och har ADHD så jag tycker inte man ska hårddra saker. Jag gjorde ALLA rätt med båda mina barn men….. saker händer nog av en anl. han är världens finaste och överintelligent vilket de flesta som har ADHD är, och varför bokstavs märka barn? jag brukar bokstavsmärka min son genom hans namn då vi har möten på skolan osv…. kram för en fin o ärlig blorre 🙂

  2. Angående att de flesta tycker att Krabban mest liknar Per; jag har hört (ingen aning om hur vetenskapligt underbyggt det är men) att bebisar är mer lika sin pappa under den första tiden för att sedan även få fler drag av mamman (och sig själv förstås). Antagligen för att pappan ska se att det är hans barn mer eller mindre direkt och stanna vid mamman och barnet. Kanske är det så här 🙂

  3. Hej, vill bara tipsa dig om : http://sannahoj.wordpress.com/. Hon har problem med e-nummer i livsmedel som ger henne en jobbig klåda. Hon har en son drygt 9-10 månader och försöker undvika så mycket kemikalier som möjligt i hans mat så att han inte ska ”ärva” hennes eksem. Hon lägger även upp lite recept på mat utan e-nummer och annat skräp.
    Hoppas att detta kan vara till någon hjälp för dig
    Anne-Lie

  4. Undrar om inte Eva Röse medverkade i en dokumentärfilm om gifter i vår vardag när hon var gravid. Sett den?

  5. När jag såg bilderna på din dotter när hon leker med krabban tyckte jag att hon liknade dig mer så det var kul att läsa att du också tänkt på det : D. Potatis är ingen hit att frysa in så jag har kört med mat i kylskåp som räcker för 3-4 dagar, då de äter större portioner. Slipper man står och laga varje dag utan räcker med två gånger i veckan, praktiskt och bra.

  6. Kan tipsa dig om sidan ekokul.se som har jättefina baby-och barntillbehör, både leksaker, matset, flaskor, gosedjur, ja allt möjligt för barn. Och det bästa är att alla deras produkter är giftfria och ekologiska, ofta gjorda av t.ex återvunna mjölkförpackningar! Beställde själv häromdagen pipmuggar och bitleksak av dem till min lilla plutt- så nöjd!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..