Size zero-idioti!

Nån annan som sett det här sjuka?! Blir helt gråtfärdig.

20130921-144110.jpg

20130921-144126.jpg

20130921-144135.jpg

Vad fasen ska jag säga?! Jag är chockad men inte förvånad.

Vad tycker och tänker du? Skulle du kunna handla här ifrån? (Du som är size zero, då alltså…)

 1. Hej,
  Jag kan inte bli längre än vad jag är, och jag är inte anorektiker, men jag är size 32-34. Ingen har någonsin sagt att jag ser anorektisk ut. Jag har faktiskt lite hull. Men jag är kort så 32-34 är enda storlekarna jag kan ha.

  Varför ska du klaga så på alla som inte är större och går i storlek 38-40-42-44? Varför kan inte ALLT vara OKEJ? Varför är bara ohällsosamt stor bra medans smal och absolut inte anorektiker dåligt?

  Skäms på dig. Jag ilsknar till när människor som inte är smala ska klaga på alla som är smala. Sluta vara avundsjuka.

  1. Och mycket riktigt var det en kampanj för att uppmärksamma problemet med ätstörningar. Viktigt ämne, och tydligen effektivt tillvägagångssätt.

 2. Hej!
  Jag skrev en kommentar redan igår, sen har jag gått och tänkt på ditt inlägg sen dess. Det känns kränkande att du skriver att det är idioti med en affär för smala. Jag håller med om att det är ett sjukt ideal där alla ska vara smala för att vara ”lyckliga”. Det är helt galet med alla dieter hit och dit. Samtidigt har det blivit en hets MOT de som faktiskt är smala. Vi är sjuka, lider av anorexia, eller har sån ”tur” att vi inte lägger på oss som alla ”normala” gör.
  Som någon annan skrev i ett inlägg så är det helt okej att kommentera våra kroppar på ett negativt sätt, men inte de som är överviktiga.
  I reklamen som du la ut så står det ju att vi ska vara stolta över våra kroppar. Varför är inte det okej? Är det ett hot mot alla normalviktiga eller överviktiga? Varför ska inte jag få känna mig stolt och glad över min kropp?
  Det vi behöver arbeta mot är väl alla sjuka ideal! Varför ska man inte få se ut som man gör och som man själv trivs med. Varför ska det alltid hetsas mot en våg?
  En kommenterade att hon mådde illa över reklamen, en annan att hon var orolig för sin dotter.
  Är smalhet något negativt? Tänk om dottern blir en spinkis och måste köpa för stora kläder för att passa in i normal-mallen? Det är minst lika jobbigt som att försöka gå ner i vikt.
  Ni som blir så kränkta av idén på en affär för smala, kanske ska tänka ett varv till varför ni blir det?
  Alla männiksor är olika och det som Kitty just la ut är kränkning mot en hel grupp människor som precis som ni andra inte kan rå för hur de ser ut, men som faktiskt har rätt att vara stolta över sin kropp.
  Jag är trött på att känna mig ”onormal” när jag handlar kläder, vilket jag säkert inte är ensam om…
  Låt alla få vara som dom är istället för att komma med pekpinnar hit och dit. Peppa era barn att de duger som de är för dom de är inte för hur de ser ut!

 3. Jag har alltid varit väldigt ”petit” och vad många kommentarer jag fått om det. Tänk om jag skulle börja säga ”men guuuud vad du är stor och tjock!” till personer som är större än mig. Skulle nog inte tas emot så bra, jag förväntas dock bara le och tycka det är ok att de påpekar hur jag ser ut. Big and Trendy är det ingen som klagar på att man döpt en del av ett sortiment till. Får man inte vara Trendy om man är smal?!
  Hoppas vi i framtiden kan vida hänsyn till alla kroppsstorlekar, jättesmala och jättetjocka!
  Om NickiLo bara lyckats samla på sig 47 kilo som jag vid 35 års ålder (jag var samma storlek som NickiLo när jag var hennes i ålder, blev lång och smal som barn men slutade växa på längden ganska tidigt) så hoppas jag du förstår hennes glädje över en butik som riktar sig till just hennes storlek, precis som överviktiga blir glada för kläder sydde för deras mått.

 4. Jag säger ÄNTLIGEN!!! Det är inte kul att vara 34år, 152cm lång och väga 43kg. Jag jobbar dessutom på en grundskola så att köpa kläder på barnavdelningen är inte ett alternativ. ”Jättekul” att se ut som mellanstadieeleverna NOT!
  Varför ska det finnas ”Excelent” ”Big is beautiful” osv men inte kläder för oss som är smala?! Hur sunt är det att vara överviktig?!
  Jag kämpar varje dag med att GÅ UPP i vikt. Går till dietist för att få hjälp med det, inte f”n är det så lätt som alla säger.
  Kan det inte vara slut på hysterin om hur kropparna ska se ut och låta alla få vara som dom är. Dvs BÅDE ”tjocka och smala”.
  In med mer storlekar i alla affärer och fram tills dess så kommer jag absolut att handla på ställen där det finns kläder för oss som är smala!

 5. Jaaa Kitty nu finns det ju dom som naturligt är size 0 , alla ser olika ut…jag kan tex inte äta hur mycket som helst utan att svälla andra kan det, så ser det ut…känner många småttingar som kan äta hur mycket som helst utan att gå upp i vikt…det är just det som är charmen alla är olika…tycker du iså fall att det är hemskt med extra stora storlekar på tex kappahl?? Jag tycker det är bra att det finns just för alla…om vi nu ska tänka vikt så är det väl huvudsaken att man mår bra oavsett storlek.

 6. Tror inte att det är på riktigt, faktiskt. Men OM det var så hade jag absolut kunnat handla där, det är ju inte så att alla som köper specialkläder i större storlekar googlar reda på hur butiken marknadsförde sig när den skulle lanseras. Att hitta fina kläder i små storlekar är skitsvårt. Gud, tänk om det fanns gravidkläder i storlek 32 <3 <3 <3 <3

 7. Då tycker jag att ni som är väldigt smala ändå ska skita i att handla på denna sida. Om ni, som ni skriver tycker att sidan skickar fel signaler. Köper ni sen deras kläder hjälper NI dom om några att sprida sitt felaktiga budskap.

 8. Innan jag fick barn hade jag stl 34 men dessa kläder var ofta lite stora, letade febrilt efter 32 eftersom jag som 30 åring inte ville handla på barnavd. Jag handlade ofta på topshops ”petit” avdelning eller på asos. Jag hade antagligen shoppat på denna närbutik och varit glad för att den öppnat om jag fortfarande var lika smal. Det finns ju specialbutiker för större storlekar och behovet finns även för mindre.. Jag gillar verkligen dig och din blogg men jag tcker att du kan vara lite väl dömande och enkelspårig i din kritik ibland. Får en känsla av att du vill vara en väldigt accepterande människa men att du samtidigt inte accepterat personer som anpassar sig eller på annat sätt uppfyller en norm du tycker är fel. Men jag håller dock med dig om att marknadsföringen av denna butik är vidrig då de framställer det som exklusivt och få förunnat att passa i stl 34 vilket uppmanar till ätstörningar etc. Men eftersom jag är stl 36 nu och tyvärr verkar fortsätta krympa är jag glad att den öppnar då den fyller ett tomrum. Tänk att få köpa snygga jeans eller trosor som passar utan att behöva rota runt bland barnkläder!

 9. Jag går ner i brygga av lycka om detta stämmer! Gillar dock inte deras exkluderande ton…

  H&M i all ära, men det hade varit trevligt att kunna hitta kläder som passar i någon annan affär. Framför allt ”vuxenkläder” som ex schysta skräddade kjolar, omlottklänningar, skjortklänningar etc… Har planerat att lära mig sy då jag a-l-d-r-i-g hittar nämnda plagg i tillräckligt liten storlek, enda utvägen verkar vara att tillverka dem själv. Likväl som det finns specialaffärer för stora storlekar måste det väl få finnas affärer för dem som behöver mindre storlekar?

 10. Blir lika ledsen och upprörd som du. Det är hemskt att vi inte kommit längre än så här. Vilket budskap sätter vi till de unga tjejer som växer upp idag?

 11. Precis samma som att andra affärer riktar in sig på större storlekar. Men de kanske inte borde skriva som de skriver. Dock kan jag tycka att så fort det är någon affär som öppnas eller reklam eller liknande för större kvinnor så är det så himla hyllat och bra och när det sedan är åt andra hållet så är det plötsligt sjukt. Även fast dessa kvinnor i size zero mår minst lika hälsosamt som kvinnor med större storlekar! Jag har alltid varit liten (dock kanske inte storlek 32 men) och fått höra saker som att man är äckligt smal eller rykten om att man har anorexia fast man äter som en häst! Men på något sätt är det så skamligt att vara naturligt smal i vissa personers ögon. Så en affär för mindre storlekar är helt okej precis som en affär för större storlekar. Men dom kanske borde formulera sig annorlunda.. Men det borde affärer för större storlekar också tänka på ibland, men som sagt så blir det mer hyllat med orden ”big is beautiful”. Hade det öppnat än affär som hette ”skinny is beautiful” hade det blivit rabalder! Men de behöver kanske inte hävda att smala personer är mer modemedvetna och självsäkra som Miss Skinny gör här..

 12. Kanske inte värre än en butik för storväxta? De som är små och smala av naturen, ska de känna sig äckliga nu då? Sjuka ? Fast de är friska ?

 13. Jag har personligen inte problem med att det finns affärer som satsar på en viss strl, större eller mindre. det är ordvalen, formuleringen och attityden som stör, missuppfattas (?) och förmodligen kommer göra en viss grupp människor sjuka. hade de bara uteslutit vissa ord hade jag inte brytt mig alls, men detta blir bara sorgligt och är def inte vad som behövs =/

  1. Precis! Ville säga samma sak. Handlar bara om hur dom lägger fram det. Det är ju poängen att dra in folk osv. Det hade låtit lika sjukt om det varit size 32, eller size 47 de pratat om. Folk med dålig självkänsla skulle kunna gå på vad som helst ändå.

 14. Det finns ju specialbutiker för storväxta människor. Så varför inte? Det är inte så lätt att hitta kläder som passar om man inte tillhör det ”normala” 36-44 i storlek. Jag ser ingen skillnad på butiker för storväxta och den här butiken. Det är värderingarna det är fel på. Inte butiken i sig.

 15. Ja då jag ofrivilligt är en size zero och sällan hittar kläder som sitter bra på mig i vanliga butiker så skulle jag handla där. Precis som att plus-tjejer handlar på Zizzi där jag inte kan köpa fina plagg då dom ”valt bort” oss småttingar.

 16. Jag skulle absolut handla där, jag är 35 år och nybliven två barns mamma och size zero. Jag har alltid varit väldigt smal och har hela min uppväxt fått höra idiotiska kommentarer som; är du sjuk, har du anorexia, det ser ut som att du ska gå av på mitten. Och folk tycker att det är helt ok att säga det. Jag har jätte svårt att hitta kläder när jag ska handla, allt är för stort eller sitter inte bra. Och egentligen vad är skillnaden på det här och exempelvis KappAhla Big is Beautiful. Är det alltså vackert att vara stor, men fult att vara smal?

  1. Jag tror att du har missat själva poängen med det här inlägget. Det är inte fult att vara smal. Många är ju naturligt smala. Precis som många har runda former. Det är idealet size zero som inte är bra! Många tonårstjejer har det jobbigt med alla utseendekrav! Vi vill inte att de ska svälta sig smala för att ”det är så man ska se ut”. Men heja för att det finns kläder som passar alla! Stora som små.

 17. Jag är size zero och jag skulle nog handla där om jag kan hitta kläder som passar. Inte för att jag på något sätt tar ställning för det sjuka kroppsidealet, det har jag varit offer för i många år och det önskar jag ingen.

 18. Men va i helvete!!!! Ursäkta språket!
  Å hjälp vad stressad ja blir nu! Min dotter som är smal känpar jättemycke med att förstå att hon duger som hon är alltså trotts att hon är smal så kämpar hon! Om hon skulle se denna sidan skulle hon känna sig jättetjock!
  Å min andra lite rundare dotter… Nä usch!!

 19. Åh jag blir så arg, börjar nästan gråta när jag läser det här. Fick en dotter för 5 månader sen och har redan ångest över hur jag ska ”skydda” henne från sån här skit! Jag själv har kämpat mycket för att känna mig nöjd med min kropp som inte passar in i size zero och vill inte att min dotter ska behöva göra det samma. Vi kommer göra allt vi kan för att hon ska växa upp med bra självkänsla men det känns som man blir motarbetad överallt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..