Halvvägs och viktoro.

Vill bara berätta att jag går in i vecka 20 i morgon. Snart halvvägs!
Vad hände?
Och nu ligger jag här och känner små puffar både i och utanpå magen, helt magiskt egentligen!

Som jag tidigare skrivit tycker jag det är så hemskt att vi inte går fria från idealets jävla utseendepress ens när vi lånar ut våra kroppar till människofabrik. Läste för ett tag sen återigen om både om trenden med att vilja föda väldigt små bäbisar, ”mommyrexia” samt allt evigt tjat om ”mammakilon” etc…
Men nu är det jag själv som inte kan låta bli att noja:
Förra graviditeten spydde jag fram till vecka 22, åt dåligt och hade gått upp 1,5 kg i v 20. Tyckte det var lite jobbigt när det stod att en skulle ha gått upp si och så många kilon i den och den veckan i appar och böcker.
Den här gången har jag mått illa till åtminstone vecka 15, men jag har ätit massor. Läste ju på den här gången och insåg att illamåendet tydligen ofta har med blodsockernivån att göra. Och det stämmer. Så fort jag mått kass, in med käk! Resultat direkt!
Så särskilt förmiddagarna har varit lite matfrosseri. Ofta dubbla frukostar och luncher. Så jag har verkligen ätit som fasen! Både nyttigt och mindre nyttigt. Inte hållit tillbaks.
Så i morse ville jag kolla hur vikten låg till ungefär, bara som en indikation på att det växer liksom, för magen har börjat puta lite och framför allt har jag fått gräva fram mina större Bh:ar, för här sväller det… Så jag var inställd och förbered på en rejäl uppgång, särskilt som jag verkligen känner mig så svullen, och det är verkligen nåt jag bejakar.
Men det konstiga är att nu visar vågjäveln att jag väger ca 2 kg MINDRE än när jag blev gravid.
Alltså, är det rimligt? Ska jag vara oroad? Ska jag bara släppa det och fråga nästa gång på mvc? För på stora ultraljudet såg ju allt bra ut, fostervattenmängd, storlek etc.
Kan det vara på grund av att jag har rätt mkt underhudsfett att börja med som gör det på nåt sätt, men hur? Funkar det olika med smala och lite större personer?
I vilket fall som helst så inser jag att detta med alla varningar ”du ska INTE äta för två, det är en myt” inte stämmer. Jag ska tydligen det. Iaf om jag inte vill gå ner under graviditeten, och det var ju knappast min plan.

Jag överdriver säkert nu, blev bara lite nojig som sagt så här på kvällskvisten.

Massa godnatt!

IMG_5527.JPG

Förresten så har Per åkt till Kina idag. Är borta i 9 dagar. Tuff skit för mig som inte ens bör bära min fina Krabba. Jag ska göra mitt bästa.
Kram!

 1. Bella skriver:

  Hej! Gick ner 15 kilo totalt, kanske lite mer. Var ganska ”fet” vid inskrivningen så det var bara bra att jag gick ner ;). Spydde från v 6-26, fick gravidklåda v 28 och fick sättas igång v 38 för att inte ta livet av mig… Dottern vägde 2855 gram, men trots sin litenhet har det varit fullt ös från dag ett ;). Och ja, jag gick ju så klart upp de där 15 kilona igen…

 2. emma skriver:

  Hej Kitty! Varför får du inte bära din dotter? Kram å tack för en bra blogg

 3. Linda skriver:

  Oroa dig inte! Helt normalt! Med ettan tränande jag mycket och åt bra och gick upp ca 12-13 kg. Med tvåan var jag galet trött/lågt blodtryck och åt konstant och tränande nada. Gick ändå ner i vikt för att slutligen hamna på ynka 6 kg inan förlossningen och då är jag väldigt smal sen innan. Ut kom ändå en bebis på 4 kg så min oro var helt i onödan.

 4. Linda skriver:

  Jag gick också ner mycket i vikt till en början. När det var dags för förlossning hade jag ”bara” gått upp totalt 6 kg, trots att jag åt i prinicp som vanligt, kanske lite mer sötsaker i perioder och MASSOR av oliver. Men min barnmorska var inte det minsta orolig, hon sa att det som är intressant är om livmodern växer och så länge allt verkar ok med bebben och livmodern växer finns det ingen anledning till oro! Vikten på mamman har inte så stort intresse, om det inte är så att man blir dålig av att väga för mycket eller för lite. När lillen föddes vägde han 3,8, och jag rasade i vikt efter förlossning. Då märktes det tydlig att lillen hade ”tagit” av min kroppsvolym=)
  Jag tror också att det är så att det här man läser om gällande hur mycket man kan gå upp i vikt, är lika mycket riktat till de som oroar sig för att de går upp för mycket! Vilket ju inte heller är bra=)

  Styrkekramar till dig och tack för en himla bra blogg!!!

 5. Jag gick ner 5kg. Ut kom en unge som vägde 4860 ! Så jag vet vem som snodde mina 5 !
  Oroa dig inte , om du vet att du äter normalt .
  /Milla

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..