Snippa och kladdkaka.

Tack, Mama för det här grattiset! Och grattis tillbaks för att ni valde just dom här bilderna, hehe!

Jag var alltså på efterkontroll på mitt mvc igår. Jag var så jäkla nervös. Tog tom på mig massa smink, ögonskugga och allt som ett litet skydd och förberedde mig på det värsta.

Men…

Eventuellt är inte min snippa så illa däran som jag trodde. Med knip etc finns chansen att jag återhämtar mig av mig själv. Har ju bara gått en månad, jag glömmer gärna det. Annars finns det annan hjälp längre fram sa barnmorskan. Känns väldigt skönt. Jag var så himla spänd inför undersökningen. En sak som kan ha spelat in kan ha varit att jag ju var så himla, himla sjuk där veckorna före förlossningen med en hosta som var helt galen, har aldrig hostat så i mitt liv. Detta kan ha påverkat trodde barnmorskan på mvc. Att vara i slutet av graviditeten, när en redan har en väldigt ansträngd, uttänjd kropp och bäckenbotten etc, och att då dessutom utsättas för massor av galna hostattacker hela dygnet var alltså ingen bra grej, det blev eventuellt lite väl mycket… Så jäkla typiskt.

Detta med att förbättra mina matvanor som jag skrev om, går väldigt bra. Massa mer grönt och inga kakor etc. Inne på andra veckan nu. Och jag börjar verkligen fattar hur jäkla mycket min kropp är sockerknarkad. Under flera månader använde jag liksom godis, semlor, glass, kakor, bullar etc som en liten kick. Om jag var trött, lite sugen, hade tråkigt eller lite vad som helst. Nu fattar kroppen ingenting och jag får ständiga impulser att gå till skåpen, kylen och frysen. Flera gånger i timmen, om och om igen. Är jag i en butik är det direkt mot sockret mina blickar dras. Jag vill bara förtydliga, detta är ingen bantning, inte ens en detox, det handlar inte heller om vikt och utseende, det är bara det att jag märkte att mina gravid-matvanor gått lite över styr, var svåra att bryta och påverkade både mig och Nikki-Lo negativt. Det är liksom både spännande och läskigt att inse hur hårt grepp allt småätande haft om mig, eller hur jag ska säga… Men på fredagkvällar äter vi popcorn och på lördag är det fritt fram, även om vi försöker hålla en viss nivå. För Per går det sämre. Han gömmer godispåsar i jackan, kakor i soffan och choklad i byxfickan. Alltså, han gömmer det från Nikki-Lo. Han är ju vuxen och väljer själv om han vill vara med i vår tillskärpning eller inte. Men han har lagat massa god sallad, överlag har vi mycket met grönt på tallriken nu. Idag gjorde han helt fantastisk dressing till det gröna med mixad mandel, avokado, senap och massa annat. Så gött! (Alltså jag försöker bara hitta lite balans och en mathållning som funkar i längden, det är inget tillfälligt utan bara att vi brutit loss från gamla kassa vanor. Och jag har absolut inte pratat ett ord om detta inför eller med Nikki-Lo. Bäst att vara tydlig.)

Fast i lördags bakade vi kladdiga, sega chokladkakor. Så himla goda. Det är Bake My Day- och Vegoriket-bloggaren Mattias Kristiansson som också driver Sveriges störtats och bästa vegotidning VEGO som gjort receptet. Testa du med HÄR FINNS DET! Här är senaste numret, kommer strax i butikerna. Vi prenumererar ju. Såklart. Blir alltid skithungrig när jag bläddrar.

  

Här bakas det!

  
  
Nu ligger någon i mitt knä och sove, så jag ska med försöka sova lite. 

 

 1. Så skönt att läsa om någon som har en bra inställning till mat och sånt! Alldeles för många som har en vriden syn på det där, och det kan ibland vara svårt att värja sig från. Så jag blev glad av att läsa det här!

 2. Sarah skriver:

  Jag vet vad du pratar om.

  Under tre månader innan min andra förlossning o tre månader efteråt var jag så hostig o förkyld. Helt plötsligt en månad efter förlossningen känner jag…en tyngdkänsla. Nej. Eller jo, jag hade fått framfall. Och då har jag haft små barn, gått NER i vikt under graviditeten, supersnabb förlossning med bara två krystvärkar o sprack inget.
  Så barnmorskan sa att det måste vara hostan.

  Två år senare är det inget jag märker av. Lycka till.

 3. Cissel skriver:

  Du, nu ska vi snacka sötsug. Jag har gömde godis överallt, gjorde mig omvägar varje dag till butiken bara för att köpa godis och därmed kunde jag äta sjuka mängder godis och kakor. Och det värsta, hade jag inte hemma gjorde jag typ chokladmousse av grädde socker och kakao. Japp. Nu efter att ha slutat amma och börjat jobba har jag äntligen kommit ur detta absurda sockerberoende. Jag var helt förstörd, blev glad av att äta godis. Blev deppig och stressad av att inte ha hemma. Sjukt!!!! Det går som tur är över ganska lätt om man bara ger sig fan på det. Jag hejar på dig!!! Kram

 4. Så söt han är, Kimmi-Kid.

 5. Åh, detta sötsug – känner så väl igen mig!! Känner mig såå nöjd på kvällen om jag kan konstatera att jag inte ätit någon kaka på hela dagen – och det är ju helt sjukt, att det ska vara så svårt att jag behöver känna mig nöjd när jag lyckats EN dag! Denna vecka är jag uppe i fyra dagar så det tar sig iaf! 🙂
  Tänkte på det när du skrev förra gången om detta: Det är inte så att du vill lägga ut nån av era måltider här med bild och typ recept? Jag vill gärna äta mer vego och vill ha tips. Du kanske kan göra det nån gång iaf??

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..