Min Lilla Syster.

Hej!

Jag vill bara skriva lite om en film som för övrigt var den första jag sett utanför hemmet på flera år. Småbarnsliv och det där…

Jag och Hanna Kilander från Frisk & Fri (riksföreningen mot ätstörningar) fick chans att gå på förhandsvisning av en ny film i förra veckan. Filmen heter ”Min Lilla Syster”, ”My Skinny Sister” på engelska, och handlar om två systrar, en konståkningskarriär, föräldrar, en het tränare och en ätstörning. Jag har följt och levt med filmen nu under flera månader på ganska nära håll, min kille har nämligen gjort musiken, så mina förväntningar var rätt så höga. (Per har även engagerat Niki & The Dove-Malin, Juvelen-Jonas och Laleh i soundtracket.) 

HÄR ÄR TRAILERN!
Jag var verkligen tagen efteråt. Hanna var helt rödgråten och jag känner att jag fått en helt ny syn på ätstörningar. Jag visste faktiskt inte riktigt hur fult ätstörningens sanna tryne var. Hur det drabbar alla anhöriga och vilka uttryck det verkligen tar. Aldrig nånsin har jag känt mig så osugen på att banta och så trött på dom jäkla skeva idealen som när jag åkte hem efter visningen. Så jäkla viktig film!

Det är är regissören Sanna Lenkens långfilmsdebut och Amy Deasismonts (Amy Diamond) första stora roll i en långfilm. Och vilken jäkla debut, både hon och Rebecca Josefsson, som spelar den yngre systern, är helt fantastiskt bra! Och det är liksom mer än en ”ungdomsfilm” eller ”en film om ätstörningar”, den är även liksom jäkligt bra som film med, bortom allt det där, och inte bara så för att en viss Per Störby Jutbring skrivit musiken då, ehöm…?

Frisk & Fri har hjälpt till att ta fram tre råd till anhöriga iom att filmen kan röra upp känslor och kanske leda till insikt eller misstanke, himla bra gjort. Här är råden: 

 Den går som sagt var upp på biograferna den 18 september. För dig som undrar om du kan se den där just du bor, så finns hela listan HÄR.

Filmen har gått skitbra och är redan såld till 45 länder och är uttagen till festivalerna i bl.a. Cannes, Berlin, Seattle m.m. Festivaldeltagandet har ju än så länge gått väldigt bra, som jag ju skrev här i bloggen i går, och HÄR är en lista på priser som filmen hittills belönats med. Så jäkla kul för alla inblandade. Grattis!
Jag har dessutom lyckats lägga vantarna på några illustrationer som gjorts för/till filmen. De första bildern är gjorda av Hanna Gustavsson, och den sista är gjord av Malin Biller. 

  
  
 
 Hoppas du gillar den du med om du får tillfälle att se den. Massa kramar!

  1. Roger skriver:

    Tyckte väl att jag hörde Laleh i trailern… för visst är det hon?

  2. Sara skriver:

    Den är helt fantastisk! Jag som jobbar med ätstörningar ger den många +++++! Alla borde se den, oavsett om man varit i kontakt med ätstörningar eller inte.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..