Farlig träning.

  Hej! 

 
Här är jag på väg till gymet (höhö) med min fina nya träningsväska, och på den står det ”I CARE”, 
och vad är det jag bryr dig om då?
Jo, att träning ska vara hälsosam och rolig och inte destruktiv och bryta ner kroppen.

Att det är dags att börja prata om träningens baksida.
Rilsorganisationen mot ätstörningar Frisk & Fri utbildar idrottsföreningar och gym så de har kunskaper om ätstörningar och kan bemöta dem om de uppstår, men även förebygga dessa genom att vara bra ledare och bra förebilder.
De flesta idrottsföreningar har handlingsplaner gällande doping, men nästan ingen har det gällande ätstörningar.
Läs mer HÄR! 

Så himla bra jobbat! Åter igen tar Frisk & Fri ett så jäkla bra initiativ. Jag minns flera tillfällen när jag tränade i Göteborg då jag sett uppenbart sjuka personer på gymet. En gång pratade jag med dom i repan men fick inget gehör, och tänk då på mörkertalet, på alla dom som inte ser uppenbart sjuka ut. Så bra att det finns hjälp att få, och att det finns förebyggande åtgärder.

 

  

  
 
 

LOADING..