JAG har ensam skapat hela västvärldens sjuka kvinnoideal. Hybris nästa!

Jag har börjat läsa kommentarer på blorren. Ångrar mig nästan. Hur vet Lenor att jag inte tränar? Kan det vara för att jag inte skriver om det eller fotar? Att jag skulle ha skapat idealet och dömer andra? Går det att missförstå mer? 

Jag försökte var tydlig, om än flummig i senaste inlägget. Jag menade att är du smal ska du ha rumpa, är du tjock ska du banta, etc etc… Tror inte inlägget gick stt missförstå. Men tydligen. Puss till Leonor!

 1. Varför ta åt sig av allt som tidningar skriver. Välj vad du vill läsa. Man kan heller inte komma ifrån att det är en väldig överätning nu för tiden. Det som var en normal muffins när jag växte upp kallas idag minimuffins, när jag som barn/ung gick på bio köpte jag mig kanske en tabl-ask, idag ser man knappt människor bak dessa jätteportioner godis, läsk osv. Det är väl inte heller hälsosamt. Angående pulverdiet vet väl alla idag att denna diet inte funkar i längden.

 2. Nu kommer gamjänta in här (48 år!) med en kommentar:
  Visst påverkas jag av min omvärld och hur den anser att man ”ska” se ut.
  Trots att jag är lång och smal med en schysst body finns det alltid saker, enligt normen, att förbättra.
  När åren går kommer rynkorna. Inte bara i ansiktet utan huden förändras över hela kroppen.
  Det trodde jag i min enfald hände när man var sådär 65 but surprise! …rynkor på låren what!?!?
  Skönhetsindustrin vill ha mina pengar och gör vad de kan för att övertyga mig om hur lycklig jag blir om jag pumpar in min tid och pengar till dem.
  Visst kan jag spana in unga tjejer i 20-årsåldern och önska mig kroppar som de har… eller så inser jag att det kommer aldrig att hända och så lägger jag min energi på annat.
  När åren går har jag insett att man har lika kul vare sig man har massa smink, är superdeffad eller inte.
  En schysst personlighet och känslan man efterlämnar hos folk man träffar är så mycket intressantare!

 3. Deprimerande med alla kommentarer från kvinnor som inte vill förstå. En får påminna sig om att de bara försöker överleva i patriarkatet de också. Att anpassa sig och förneka problemen är en försvarsmekanism. Vi som orkar får kämpa vidare mot de sjuka kraven på kvinnor.

  1. @ Maria Patriarkatet vet jag inget om, men om en får påminna sig så kanske det är ännu bättre om två eller fler gör det? Man gör så gott som man kan.

 4. Kitty jag brukar aldrig kommentera men jag bara måste göra det nu…

  När du först blev offentlig så var jag tonåring…jag tyckte att du var så tuff…du gick din egen väg såg ut som du ville och sket i alla…sådan ville jag med vara!!
  Du var en förebild för alla oss som inte ville vara som alla andra som idealet och du gjorde iaf så att jag vågade!!

  Idag är jag ingenjör och chef för 25 gubbar inom industrin!!
  Jag har alltid gått min egen väg, vågat säga vad jag tycker o tänker, vågat se ut som jag vill och jag skiter i vad andra tycker om det för jag är jag!!

  När jag var tonåring gav du mig ett självförtroende som jag har byggt vidare på och som jag har tagit med mig genom livet!!

  Böj dig aldrig för något som inte är du…du är stark och fantastisk!!

  Skönt att du för debatten men glöm inte att det du representerar är något viktigt!!
  Kram

 5. Hej! Jag gillade starkt ditt forra blogg inlagg! Tack for att du skriver mycket om detta viktiga amne! 🙂 Du kommer definitivt att gora skillnad i samhallet da du valjer att skriva om detta amne med jamna mellanrum. Fortsatt att tro pa dig sjalv och det du gor. Alla kommer inte att forsta dig eller halla med dig, men vi ar manga som tycker lika som du och hejjar pa dig. 🙂

  Craig larde mig: ”Don’t be worried if people criticize what you do, it’s only a sign that you are making an impact. You should rather be worried if nobody disagrees with you. The greater impact you make, the more you will be criticized.” Jag har markt att detta stammer ganska langt i livet. Om man hela tiden haller med alla och foljer alla ideal sa blir man sallan kritiserad, men sa fort man vill jobba for att gora en positiv skillnad da kommer den harda kritiken fram.

 6. Kitty sätter ju huvudet på spiken! Bra, fortsätt så! Vi måste våga diskutera samhällets sjuka ideal och hur det påverkar oss direkt eller indirekt.

 7. Tänker också ibland på hur skönt det skulle vara att kunna gå till mataffären utan reklam för bantning och hur man ska fixa till kroppen på ena eller andra sättet.
  Det är lätt att säga att man inte ska bry sig, men det är svårt för de flesta. Tror det tyvärr är djupt rotat i vårt flockbeteende att ständigt jämföra sig och hålla koll på andra. Det är nog sällan man gör nåt gällande utseende helt för sin ”egen”skull, även om det såklart säkert blir värre av dåligt självförtroende…
  Blir stärkt av att du verkar ha samma känslor som jag Kitty, men känns kasst att man som vuxen ska behöva lägga energi på att kämpa emot hela tiden…

 8. Jag funderar mest över att Kitty kände sig utsatt för någon som köpte dietdrink etc. Och? Hur skulle det vara om jag kände mig utsatt när någon köper eller äter, sötsliskigt, fikabröd, smågodis dvs äckligt eller moffar glass. Hur kan man blir utsatt för vad andra gör? Tråkigt att Kitty inte är nöjd med sig själv men det kommer inte från samhället utan från en själv.

  1. Alltså allvarligt. Nej. Det kommer inte från kitty själv. Alla barn föds intakta. Utan tvivel o med en god självkänsla. De vet inte att deras kroppar är dåliga eller fel förräns samhället talar om det för dem och det gör samhället mkt tidigt. Att lägga ansvaret på Kitty är fan vidrigt. Var blind om du vill men sluta skuldbelägg kvinnor som reagerar på skeva normer som dödar och kväver oss.

  2. Håller EXAKT med Lady Dahmer! Vi behöver inte folk som rackar ned på kvinnor som reflekterar över objektifieringen av kvinnor och hur det skadar oss. Hur normerna skadar oss och får kvinnor att lägga energi på helt onödiga saker.

   Jag vill inte låta dryg, men snälla läs på lite och tänk.

  3. Min undran är: är det värre att mötas av bantningsrecept än att mötas av kak- tårt och bak recept? Hela Sverige bantar eller Hela Sverige bakar (gräddtårta). Kanske ingendera är sund, man får välja med sitt förnuft.

  4. Om det fanns två ideal, ett där man är smal, slät och vältränad och ett där man är rund och glad och äter kakor hela dagarna hade din jämförelse kanske fungerat. Men nu finns det bara ett ideal, smal, slät och vältränad. Att det idealet dessutom inkluderar att man ska (låssas) vara obrydd om maten och gärna ta sig en kaka både nu och då gör bara det hela värre.

 9. Pepp till dig Kitty! Det är lätt att säga att det bara är att gå förbi, men kroppsfixeringen är som ett virus som är svårt att bli av med. Att inte se hur småtjejer i bikini eller bantningshets i tidningar passar in i ett större sammanhang tyder på en snäv världsbild utan eftertanke i min värld. Jag är medveten om att jag är lika påverkad som resten av svenskarna av hetsen, men försöker redan nu styra mitt sätt att uppmärksamma andra från kroppsfixeringen. Vill inte att mitt kommande barn ska skadas mer än nödvändigt av vårt trasiga samhälle.

 10. Håller med Leonor. Jag är så trött på denna offerkultur som bedrivs av människor med dålig självkänsla (inget illa menat Kitty…). Varför går du inte bara förbi och konstaterar att du inte skulle sätta på din unge högklackat och acceptera att smaken är olika. Varför göra så stor sak av allt. Precis som du själv säger så är det kvinnor som pratar kroppsideal. Majoriteten av kvinnor som t ex ska ut en kväll, anstränger sig mer och klär upp sig mer när de ska träffa tjejgänget än om de ska ut med en kille. För de flesta är det viktigare att bli bekräftad och accepterad av tjejgänget än av killarna. Tjejer har krav på varandra, pratar bakom ryggen på varandra och dömer varandra på ett helt annat sätt än vad killar gör och det går långt ner i åldrarna. Jag känner ingen kille som vill ha en pinnsmal brud med stora tuttar och stora läppar och inget innanför pannbenet. Känner du någon sådan? Varför skylla allt detta på männen när det egentligen är kvinnorna som hetsar varandra.
  Ska vi ändå prata kroppsideal så finns det väl lika mycket press på killarna att de ska ha stora muskler, vara ”välhängda”, kunna föra sig bland kvinnor etc. Är det inte så media framställer männen? Det finns säkert lika många män som inte känner att de lever upp till det ”mansidealet”. Varför är det kvinnorna som ständigt är offer? Om man inte mår bra i sig själv så får man se till att ge sig en spark i ändan och göra något åt det. Vadå för gammal? Fattar ingenting, är du ens 40? Vi går mot en värld där människor i västvärlden bara blir fetare och fetare och barn blir fetare och fetare, och det är inte ok. Och vet du varför, för det är farligt. Det handlar inte om kroppsideal, det handlar om följdsjukdomar där våra skattepengar sedan går åt till deras sjukvård när det finns andra som behöver sjukvården så mycket mer. Om dessa människor såg till att ta hand om sig själva på ett bättre sätt och ta ansvar för sina liv, så skulle vi inte behöva betala deras magsäcksoperationer eller hjärt/kärloperationer. Det är väl bra att det finns dieter där människor lär sig äta rätt istället för att jojo-banta som inte fungerar. Har själv kört GI och det funkar klockrent. Och det gjorde jag inte för att jag såg barn i högklackat eller hörde kvinnor prata om pulverdieter. Jag var ständigt trött och jag orkade inte lika mycket som jag gjort innan, kläder som jag haft en längre tid började sitta åt och jag kände mig tung, så jag gjorde något åt det, för min egen skull, för att JAG skulle må bättre.
  Varför tar du allt så personligt? Det verkar vara en stor del av din tankeverksamhet. Du skriver ofta om dessa ideal som sänker dig och det verkar väldigt osunt. Du är jättefin som du är. Du ser ut som de flesta andra i vårt samhälle. Du är normal. Sluta jämföra dig med andra. Du är en bra förebild för dina ungar om du slutar att fokusera just på den kroppshets du upplever finns i samhället. De märker att du mår dåligt av det du ser, läser och hör och det är ju precis det som påverkar våra barn negativt.

  1. ”Jag känner ingen kille som vill ha en pinnsmal brud med stora tuttar och stora läppar och inget innanför pannbenet. Känner du någon sådan? Varför skylla allt detta på männen när det egentligen är kvinnorna som hetsar varandra.”

   Intressant att du skriver en a4 om hur allt är kvinnors fel men ändå kokar ner det till vad män vill ha. För det är ju ändå viktigast. Det är förresten ingen som påstår att patriarkatet upprätthålls av bara män. Men det är dom som vinner på det.

 11. Så då svarar du med att hänga ut mej i din blogg? Den handlingen får stå för dej, den säger mej om dej än om mej. Jag kommer inte sänka mej o bemöta dej.

  1. Hur hänger hon ut dig menar du? Du har ju själv valt att skriva det där på hennes blogg! Dessutom är du hyfsat anonym, det enda som finns är ett förnamn, som dessutom lika gärna kan vara påhittat som ditt eget. Och du snackar om att göra sig själv till offer… Humor!

  2. Lol, hybris much? Att posta ett inlägg med din kommentar (som du valt att publicera i ett öppet kommentarsfält) där du enbart figurerar med förnamn (om ens det?) är knappast att hänga ut nån.

  3. Du tycker inte att det är lite hycklande att först hävda att Kitty gör sig till ett offer för att sedan i nästa andetag anklaga henne för att hänga ut dig? Var lite mer konsekvent tack.

  4. @leonore
   Du är underhållande………..på det där läskiga sättet. Lite som att se en bilolycka i slowmo om och om igen.
   Om du inte vill att dina åsikter och ord skall läsas hade det varit vettigt att tänka till innan du postar en kommentar på en välbesökt blogg. Det är inte din blogg och inte ditt kommentarsfält. Hur kan du låta bli att förstå det?!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..