Tre tips: pyssel, tävling och griskorv.

Här kommer tre tips. Ett om en smart funktion med önskelista och julklappstävling, ett farsdagspyssel och ett mattips. Jag börjar med pysslet. Detta satt jag just och gjorde med en gammal salt-gurkburk. Jag diskade den och målade den med lite utspädd vit hobbyfärg på insidan, sen fick den torka. Upp och ner över natten.

Jag tog fram lite grejer. Lite fluffigt garn, några pompombollar, lite dekorgummi, (kallas ibland dekorskum) två piprensare och nål och tråd.
En gammal tröjmudd blev en mössa på locket. Jag sydde ihop toppen och sydde på en boll. Sen limmade jag fast den uppbvikta kanten på mudden längs kanten på locket. Jag använder limpistol. (Kontaktlim funkar ju med, men det tar längre tid och luktar. Limpistolen stelnar dock lite väl fort på just det här pysslet iom det kalla glaset.) Sen märkte jag ut ungefär var allt annat skulle sitta.
Jag klippte ut ”stenar” och kinder i dekorgummi. Sen snurrade jag till en liten strut av orange piprensare som morotsnäsa. Jag la garn i 4-5 rader, tätt intill varann, och limmade över i diagonal zig-zag som fick stelna innan jag limmade på halsduken. 
Sen gjorde jag ett par öronmuffar av piprensare och bollar. Dom sitter inte ihop för då går inte locket att öppna.
Använder du ett riktigt ljus i, så måste ju locket vara av, men med ett batteridrivet kan mössan vara på. Vi använder bara fakeljus just nu. Både värme- block- och långa ljus. Vi tänder dom riktiga på kvällar ibland. Men just nu hade vi helt fått avstå ljus annars på köksbordet.
Tog väl en kvart max att göra den, förutom färg-torkningen då. Kan detta vara ett tips? Det går ju att ha små, mellan eller stora burkar. Alla möjliga figurer, luciatåg, tomtar, barn, djur… kör på. Inspirerad som alltid av Kreativa Karin och hennes halloweenlyktor vi gjorde i Pyssellördag.

Tips nummer två:

Jag trodde jag skulle ha en tävling här och på instagram med litenleker.se, men jag hade missuppfattat. Fast jag kan tipsa om att dom själva har tre st olika julklappstävlingar där du kan göra en ”önskelista” och vinna grejer från den för 10.000. (Själv har jag just börjat på min önskelista, länken är just till min lista. Men jag ska fasen se till att komma upp i hela summan, OM jag skulle vinna. Jag gillar ju trägrejer och märket Djeco som jag ofta köper, det finns här. Och massa, massa fler tillverkare och märken, stora och små. Och Brigbys, såklart som har alla djurjuvuden, alla Vem-figurer, Brokiga och ”mina” Plåster och Färdig etc. (Dom kan ni ju önska er, hehe. Mvh en helt opartisk.) Det finns superfina mobiler, sånna jag inredde med, om nån minns, pusselgrejer, mm, typ allt. Stort och smått och lite annat utbud än typ BR etc. Hur som helst, om nån annan, som vi, har släkt nån annanstans, och kanske några av dom tycker det är svårt att hitta rätt klappar, eller så tycker ni att dom har det, hehe. I så fall kan du dela/maila din lista med julklappar till tex dina kids och så kan andra gå in och handla i den och så kommer allt till samma adress sen. 

Bara en tanke. Vissa älskar ju just grejen med att slå in själv, men om inte… Jag ska iaf skicka vår lista till min mamma och pappa som redan börjat fråga. Jag borde inte uppmana nån, iom att jag själv är med och tävlar, men vill nån annan vara med, så står allt på litenlekers hemsida. 

Och så till sist: vem har sagt att vi inte äter gris? Vi äter till och med griskorv! Jag köpte Fry’s typ ”falukorv” på vegomässan, finns tex Astrid och Aporna med. Sen skar jag den i skivor och gjorde små grisar med ett pepparkaksmått som jag stekte. Sen åt båda kidsen griskorv. Resterna åt jag. Kanske ett tips till nån?
Lite mörk bild, dom var inte så brända. Looooovaaaaar!
Kram och puss! PS. Min pms är värre än nånsin. Usch!

  1. Läste om din satsning på dina naglar… om du vill känna dig Bekväm och bli omhändertagen och dessutom få dåliga naglar ompysslade av ett proffs, skall du gå till Jannika. Om du Googlar Hos Jannika så hittar du hennes hemsida. Kan du läsa i gästboken, jag är ganska säker att du kommer gilla allt med henne!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..