Kittys ego-turné 2. Jag har ÖGONBRYN!!

Min lilla ego-turné fortsätter, alltså. Förra gången naglar, nu ögonbryn! 

(En lång liten förklaring först: jag har ju bestämt mig för att piffa till mig lite igen. Alltså, mer som i att jag har tappat så mycket hår, mina naglar delar i skivor sig på mitten, jag har bara riktigt dåligt impulsköptsmink som jag får finnar av etc. Så, jag har stärkt naglarna med gellack på salong (se del 1, hehe) jag ska tillbaks dit tills dom iaf blir lika långa som mina fingrar, alltså slutar där fingertoppen slutar. Långt för mig, hehe. Sen ska jag till en frisör (inte bokat än, letar förfarande efter nåt ställe som har fairtrade-löshår och vegoprodukter) för första ggn sen 90-talet typ, och sen ska jag till en person jag träffade på vegomässan och få hjälp att hitta bra, rätt smink. Alltså, absolut inget galet eller så. Lovar. Jag har bra värden, blodtryck, inga brister etc, tar vitaminer, troligtvis är det bara hormoner, amning, graviditeter etc. Jag har bara skjutit på detta allt för länge.) 

Sen jag var kanske 18 började jag plocka mina ögonbryn. Jag ville, trots att det knappast passar min låga panna, ha högre och mer dramatiska bågar. Jag har helt ärligt sett ganska knasig ut ganska ofta och i långa perioder. Detta är det som fanns kvar tillslut.

Jag skrev om det på min instagram och fick massa massa tips om nåt jag knappt kände till som heter microblading. Jag tänkte att det är väl inte så smart att tatuera sig i ansiktet!?  Men sen läste jag på och researchade och fattade att det bara var i det övre av tre hudlager, (vanlig tatuering går igenom alla tre) och att det går bort efter en tid och att du själv är med och bestämmer formen. Bara tanken på att ha ögonbryn fick mig ändå att våga. Så, jag researchade hittade mycket jag inte vill ha. Tex ställen som, enligt mig, gjorde för ”randiga” bryn, som dessa:
Ställen som nästan bara gjorde ”mode-bryn” som här nedanför. Det är ju snyggt, men då gör jag det hellre med smink ibland när jag känner för det. Detta är alltså inte ”före” och ”efter” utan två olika ”efter”.
Så tillslut hittade jag bla den här bilden:
Så ska jag våga, så får det bli på den salongen tänkte jag (Gedin Studio) och skrev till dom och frågade om just denna Diana hade nån tid. Jag fick vänta lite, men i förra veckan gick jag dit helt nervös, och vi gick igenom allt, Diana, som för övrigt var en väldigt rolig person, kollade alla sånna här vinklar tex:
Sen ritade hon små streck och grejer på fejjan, vi ändrade lite fram och tillbaks, jag var lite jobbig först, men hon mätte och jag insåg tillslut att Diana hade rätt i att göra mina ögonbryn så ”naturliga” som möjligt. (Lite som att återställa det jag pajat, snarare än att göra nåt fashion-statement. Då får jag ju mer mina ”riktiga” ögonbryn tillbaks som jag sen kan använda som ”mall” ifall jag vill sminka till nåt mer dramatiskt, eller hur?) Först fick jag bedövning:
Sen utförder själva behandlingen, jag låg ner på en brits och Diana gjorde små stråformade rispor i översta hudlagret, kändes knappt, och sen la hon i pigment:
Snyggt! Jag passade på att posa, ta självisar och riktigt njuta av min skönhet.
Och så här såg det ut direkt, exakt, precis efteråt. Kändes så galet när jag såg mig i spegeln sen: ”Jag har ögonbryn igen!” liksom.
Detta är alltså några dagar den. Sen blev det små tunna skorpor och läkning, som jag fortfarande är mitt i, och då är det lite mörkare nu under tiden, men snart så… morsan såg bilder och blev lite rörd att jag äntligen ser ut ”som vanligt” igen. Känns faktiskt skitbra redan. Så glad att ha ögonbryn. Jag tycker inte det känns som ett ”skönhetsingrepp”, egentligen, mer som om du har en stor finne och så klämmer du den så klantigt att det blir ett stort hål i fejan, då vill du ju gå och sy ihop det, eller hur? Så känns det. Jag plockade och plockade så att håren tillslut inte kom tillbaks, jag ut-rotade dom bokstavligen, hehe. Och nu slipper jag måla dit dom varje jäkla dag för att ha ögonbryn. (Och slippa se arg ut.) Jag känner verkligen inte att det är som botox eller ens som ögonfransförlängning. Så jäkla glad iaf!! 

Här är dom två knasiga, fula bilderna jag tog ur konstig vinkel, helt osminkad nu under läkningen. Återkommer. Kram!

  1. Hej Kitty! Är också väldigt nyfiken på sådana bryn eftersom jag precis som du dumt nog plockade dem för mycket för länge sedan och förstörde hårväxten 🙁 Ser jättefint ut på dig! Har du några bilder på hur det ser ut nu efter det har gått en tid, tycker du att de har blekts mycket?

  2. Såna ögonbryn blir jättesnygga. Hade också velat göra såna. Men kostar ju flera tusen & inget jag som ensamstående har råd med.

  3. Galet snyggt! Många ”fejkbryn” (in lack of a better word) ser konstigt påmålade ut. Dina blev ju riktigt naturliga och bra.

  4. så himla fint kitty! jag skulle så gärna oxå vilja göra men är dels lite rädd plus det är knapert på kontot nu. och jag har hört att det heller inte håller sådär jättelänge.. jag har naturligt otroligt lite ögonbryn. har i princip aldrig noppat förutom lite mellan brynen och sjukt blonda strån skulle jag så himla himla gärna göra ögonbryn som syns och slippa stå och måla måla och måla vareviga dag!
    har du mer info om denna metod? jag tänker, hur ser detta ut om säg 15år? kommer man tillslut få små små ärr, eller lämnas det pigment kvar som blir någon mysko färg? om man vill ha så snygga bryn som du har nu, hur ofta behöver du då göra något underhåll?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..