Egotripp igen. Ögonbryn, ifyllning.

Som jag skrivit mer utförligt om förut, så har jag dumt nog noppat bort 2/3 av mina ögonbryn hela tiden, varje vecka, sen jag var kanske 20. Så här såg formen ut i original förutom att jag plockade dom för mkt i mitten och gjorde dom smalare, sista året på gymnasiet:

Sen blev jag ”panda”, också väldigt knasig bild:
Här, på nån slags sminkutsmetad dagen-efter-bild , är jag lite äldre, kanske 23, och har tagit bort hela halva brynet för att kunna måla dit en mer galen egen dramatisk båge. Dumma unge! (Fast här har jag väl sovit bort brynkladdet.)

Jag har ångrat mig så himla mycket och känt att jag varit tvungen att sminka brynen om jag så bara ska till tvättstugan. (Med två korta uppåtvända streck såg jag inte bara arg utan även rätt udda ut. Mer än vanligt då.) Därför bestämde jag mig, efter noggrannt övervägande och researchade för att tatuera in sk 3D-bryn.  (Inte att förväxla med vanlig tatuering. Det är hårstrå-imiterande ristningar som görs för hand, och endast i översta hudlagret som sen pigmenteras. Dom håller några år med lite underhåll. Mer om allt i tidigare inlägg om brynen.)  

För den som minns så har jag ju dom senaste månaderna, efter halvmoget övervägande mellan fåfänga, skuld och lite andra känslor, genomfört en liten ego-tripp. Kan jag göra nåt åt att jag tappat så mycket hår? (Förutom inifrån då.) Måste jag ha kortast och flikigast naglar av alla resten av livet? 

Jag har tillåtit mig själv att testa och nästan ”förtjäna” sånt som många vanliga människor i min närhet liksom sett som nåt naturligt och totalt o-exklusivt. Det var ovant och konstigt, bara att våga närma sig ”industrin”, att ta kontakt och hitta bra personer och ställen. (Jag har ju hela tiden jobbat med mitt inre parallellt, men iom att jag alltid sett mig själv som ”fel” och ”ful” så har detta varit intressant även på ett terapeutiskt plan. Och ja, jag vet hur knasigt det låter. Jag är inte sämre än nån annan, men säg det till min känsla och mina knasiga tankar.)

Vad är eko, vad är vego, vad funkar för en allergiker med torr och fet hud, finns det fair trade-löshår? Hur är det med färg? En djungel av beslut och val. Men det har gett resultat, många grejer hittade jag på vegomässan, (som förövrigt blivit så jäkla mkt bättre, inte en batikduk i sikte, så många oflummiga, uppdaterade, nya roliga och bra företag i massa olika genrer, hurra!) och gett en liten uppryckning av utsidan, helt enkelt, som inneburit tex att jag slängt ut allt mitt skitsmink (filmade det och la upp på insta, kul klipp) och ersatt med bra och riktiga make-up-produkter utan typ gristalg i, hehe. (Tack för guidning, Aida på Idun.) Jag har även gjort mina livs första besök (typ) hos både frisör (Tess på Paul Mitchell), på nagelsalong, (Linnea och Johanna på Linda Vista) och på ett sånt ställe jag var i går. Jag hade nämligen min andra tid hos Diana på Gedin Studios. Det är en kostnadsfri uppföljning för att kolla hur det läkt och för att göra klart genom att fylla i. 

Diana tvättar:

Metoden används även på tex personer med håravfall eller som förlorat hår pga någon behandling.

Sara och Bubu var med mig. Det är Bubus nya frilla vi skymtar i nederkant. (Pyssellördag-Bubu, alltså.)

Vi går igenom, jag pekar och visar i en handspegel och vi klurar ut var det ska fyllas i och var.
Bedövningssalva OCH FILT på. Sa någon trendsetter…?
Ristandet börjar.
Pigment på. Och snyggminen med.
Mäta, kolla, lägga till ett och annat strå här och var.
Hon är en underbar person, Diana! Så jäkla skillad och rolig, men dessutom härligt rysk och rak. ”Det ser ut som dom är ojämna, men det är dom inte, det är näsan som är sned.” Riktigt så sa hon kanske inte, men det var vad vi kom fram till redan förra gången, och jag visste det innan. Tur att jag gillar lite skevt. Det har gått ca en månad sen förra gången, och nu är det alltså ifyllt. Nu ska det bara läka och sen är det klart. Så jäkla gött. Hurra och tack bästa Diana! Fasen vad jag gillar henne. Men alltihop är en sån jäkla grym grej. Det blir verkligen en stor skillnad i vardagen. Det bästa är att jag liksom har ”lagat det jag förstört”. Mamma är också väldigt nöjd. Trodde liksom det inte fick att fixa, ever!

Återkommer med närbilder när dom är helt klara.

Sen drog Sara, Bubu och jag på punklunch på Kafé 44, så det liksom blir balans, hehe. Vi pratade om att 93% av all skit världen är pga män. Det borde finnas obligatoriska tester och testosteronhämmande piller inskrivna i lagen. (Vi vet att dom flesta är fina och goda, det var mer när vi googlade runt och kollade statistik på krig, våld, droghandel, trafficking, kriminalitet, misshandel, sexbrott, hatbrott etc etc så säger statistiken att män ligger bakom i över 90% av fallen. Kan inte hjälpa att undra vad som hade hänt om det var kvinnor. Vad hade samhället gjort då? Burat in oss?)

 Massa massa kyssar och gött nytt år!

  1. Sanna skriver:

    Så himla bra att du skriver om det sjuka faktum att nästan alla brott behås av män. Hur mycket av det man betalar som laglydig människa går inte till brottslingar som dessutom gör att man känner sig otrygg så himla ofta. Högre skatt för män verkar rimligt precis som att försäkringspremie för bilar är högre. Sen förstår jag inte varför inte fler yngre tjejer går ihop och gör kvinnliga jack ass sketcher i youtube där de tar makten och driver med killar mer. Hade jag gjort om jag hade tid, inga kids och var tonåring. Lägg gärna på mer kameraövervakning på offentliga platser, id tracking etc så att man kan känna sig mer trygg ute. Kvinnorna är de första att vinna på det!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..