Gott nytt år!

Nyår har alltid känts ambivalent. Det ska vara så jäkla mycket förberedelser och grejer: hets att köpa nya glammiga kläder, dyr trerätters-middag, lyxiga festbiljetter, avancerat pynt, skumpa och annat allmänt ”mycke”, sen blir det ofta inte så kul. Sanningen är nog att jag faktiskt till och med förknippar nyårsfirande med besvikelser. Men inte igår. Vi var hemma och firade med Sara och hennes familj. Vi var ambitiösa men liksom inte galna. Uppklädda men liksom inte till tänderna. Massa god mat, knytbuffe och plock. Bra nivå!

Jag fixade Nikki-Los hår med en gammal ögonskugga. 

Sen gjorde jag två tårtor. Som blev skitgoda. Jag fattar ingenting. En cheesecake från butiken Goodstores hemsida, fast jag ändrade lite, och sen en chokladtårta med mousse från Karolina Tegelaars app ”Kakboken utan ägg och mjölk”. Sen piffade jag lite ovanpå, och la dit Oreos runt om.
Jag gjorde den i en liten 15 cm-form, den blev liksom så hög och så där chokladig att en liten bit räckte. Vi åt den med hallon, ”för lite syra”, som nån som kan sånt skulle sagt.
Tolvslag på le balle!
Alla utom Kimpan höll sig vakna. Imponerande. Vi körde isfacklor, confettibomber, stora glittriga papperstutor och tomtebloss, det blev perfekt.

Gott nytt år. Det är liksom alltid både vemodigt och hoppfullt att honom i ett nytt år. Att summera, tänka tillbaks men också att våga drömma, längta och blicka framåt. 

En bra grej var att vakna och inte vara bakis. Vi hick ut och gungade och åt korv och bröd på en bänk i solen. Så himla enkelt och mysigt.

Sen satte jag upp dom här Ikealamporna som jag pysslat lite på för flera månader sen:

En i sovrummet och en i hallen.
Efter det stannade vi i hallen och gjorde teater med gosedjur. Jag fotade lite med.
(…och för att ligga steget före ev frågor skriver jag ut inköpsställen på gosedjur etc längst ner för den som undrar, hehe.)

I julklapp fick Per ett presentkort till Tess, hon som fixat mitt hår. Han ska dit redan i morgon kl 09 och jag har instruerat henne. Han vet inte riktigt själv vad han kommer få för frilla. Jag har höga förväntningar, men måste troligtvis måste jag vara hemma med kidsen. Jag har sagt att han måste skicka kort hela tiden så jag kan följa med hemifrån!
Lovar att visa upp.

Puss godnatt!

Stora Totoro från Kawaii-butiken i Sthlm, Totoro med lövet (gav mig själv i julklapp) och Nikki-Los Totoro-strumpor från Dellemyr.se, alla kaniner är Jelly Cat från Brigbys, liten leker och leksaksborgen, (klänningen på kaninen är från Rubens Barn, till dockmodellen ”cutie” egentligen) lammet i grå liten overall (heter Lammi och är en julklapp från Lovisa via) H&M, onesien Kimpan har på sig är eco från Filemon Kid och väggen har jag målat grå själv.

  1. Hellen skriver:

    Hej Kitty! Stod och skulle koka kaffe på nyårsdagens-morgon, fick den där obehagliga bakiskänalsn ( brukar bli ”bakis” de nätter min lilla tjej sovit mindre bra) men eftersom jag inte druckit alkohol på 2 år i maj så byttes den känslan till en skön och stolt känsla. Ibland känns de som att jag är den enda mamman i världen som väljer bort alkohol vid stora som små tillfällen. Tack för att du använder din position till något så bra som vit jul-kampanjen. Ha ett fantastiskt 2017 med din fina familj, kram!

  2. Linda skriver:

    Wow vilken tårta!

  3. alice skriver:

    Hej! Har du koden på väggfärgen, möjligtvis..? Snygg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..