Vad använder jag för produkter? Smink, hår, hud etc.

Det känns så knäppt, men jag håller just nu på att göra mitt allra första ”skönhetsprodukts-inlägg”. Jag har ju förklarat hur jag levt så ouppstyrt det nånsin gått och bara förträngt vad jag kladdat på mig, det har säkert varit både grisfett, fårtalg och allt möjligt. Jag köpte smink på klädkedjorna och hår- och hudgrejer på mataffären. Sen kom jag på att jag inte var 20 längre, att jag tappade hår och att jag hade dålig hud. Och att jag ju faktiskt försöker leva veganskt. Skönhetsområdet är liksom det jag väntat längst med att ta tag i. Och på riktigt har jag fått frågan så många gånger nu i olika kanaler om vad jag  använder för produkter att detta inlägg är ett typ måste, hehe. Håll till godo, den som bryr sig. 

 Det var förövrigt när jag gjorde rent mina borstar med speciell gel och ett litet tråg just för borstrengöring som jag fattade vidden av förändringen. Jag har sminkborstar, bara en sån sak, det är bra kvalité och dom är inte av djurhår och jag gör rent dom! 

Sminket. Jag tog kontakt med en person på vegomässan senast som sen dess har lärt mig massor om smink, innehåll etc. Hon rekommenderade Idun. Så jag har mest det märket, förutom en del produkter som jag fått från SVT som är Glo Minerals. Dom funkar ihop. (Men jag vet inte om Glo är helt vego, men jag kommer använda klart dom är planen.) Här är mina tre ögonskuggepaletter. Från Idun. Inte så ”kul” färger, men jag vill liksom inte ha det lika mycket ”knasigt” längre, och det går att göra mycket med det jag har här. Det är allt från vitt till svart, brunt, gröna och röda toner. Det är kul att blanda och tricksa. Den bruna runda är tilll brynen.
En bronzer och ett puder, som synes är det snart slut. Lite otippat är att ”Wet’n’Wild”:s rouge är vego och superbra ton.
Foundation är från Idun, två olika consealers från Glo; en rund burk och en flytande lite skimrande. Och så en concealerpenna från bwc. (Inte barnawårdscentralen, då.)
Mer ögongrejs: maskara som jag inte börjat använda än, håller på att göra slut min gamla skitmaskara först, men om nån vecka så. Flytande eyeliner, ljus och svart kajal (allt detta Idun) och sen en Glo Minerals-penna. Ska fixa ny vässare. Den här är Pers från 2000-kallt.
Ögonbrynsgrejs: verktyg från Real Techniques, pincetter med. Ögonbrynsskugga Glo och pensel från … minns inte.
Borstar och rengöringsspray från Idun, rengöringsgel och tråg Real Techniques. Tar jag hand om borstar och penslar kan jag ha dom länge har jag blivit lovad. Det känns bara så tufft att vara så organiserad och att verkligen ha en speciell borste till allt jag behöver.  Vem är jag? En normal och uppstyrd vuxen? Det år faktiskt rätt tillfredställande med bra grejer, som jag vet innehållet på.
Lite blandat: handkräm Esse, också ett växtbaserat märke som jag ville testa. Kanske vågar jag mig på mer från dom om inte ansiktet blir bättre snart med det jag fick i julklapp av Per från Bodyshop. Jag kämpar fortfarande med huden. Nagelbandsolja av aprikos från Swedish Nails, som jag lovat personen som gör mina naglar (på Linda Vista) att använda varje dag. … eeeeh … Allergikern med superkänsliga ögon måste alltid ha med sig ögondroppar ifall, ifall. (Skulle jag träffa ett djur och få in nåt litet damm i ögat blir det helt rött och svullet på en halv minut, och sen bara eskalerar det tills jag får dropparna.ögonvitan brukar svullna. Det är lite läskigt.) Ögonfransböjare och ett ”lypsyl” från Ica som jag läste var växtbaserat. Finns säkert bättre, tex dom i kassan på Goodstore som heter ”Hurraw!” men det var kris.
Hår: eftersom jag har mina fair trade-hairtalk-extensions i nu så behövs riktiga grejer. Paul Mitchell-schampo och balsam. Två specialbalsam min fina frisör gjorde själv till mig som jag kan ha och boosta färgen med hemma.
(Molnsvamp och lilla bad-Totoron som sprutar vatten från Dellemyr.se. Det beställde jag innan jul.) Hudvårdsserien jag fick i julklapp. Det verkar funka, ger det ett tag till.
Den svarta lilla tuben nedan är en sk primer som jag liksom inte fattar, måste ha missat nåt trots att jag gör som det står. Glo minerals. Idun vardagslipgloss och så en tungskrapa, haha, kunde inte låta bli att lägga in den i bilden, nästan som en tvångstanke. Den har jag inte bland sminket, men i badrumsskåpet, jag är nämligen orealistiskt rädd för att ha kass andedräkt.
Så här ser vårt badrum ut när jag prankar Per som hatar badrumsmattor. Lite kul, väl? En annan kul grej är att Nikki-Lo ibland säger ”badasrum” om badrummet.  Som vardagsrum. Vill inte rätta henne. 
Mer produkter. På vegomässan köpte jag även den här serien för barnen, så himla nöjd. Monkids heter märket.
Sen vill jag skryta: jag har fixat ny bankdosa efter att barn lekt telefon med den förra. Det tog så himla lång tid, men nu är det gjort! (Jag var nämligen tvungen att fixa nytt körkort först för det låg en ”borttappad-anmälan” på det gamla efter att jag lämnat plånboken på en stol inne hos tandläkaren för två år sen. En stol som visade sig vara en sån där som viker upp sig själv mot väggen. Där låg min plånbok i en hel vecka innan nån annan fällde ner sitsen och hittade den.) Och nytt körkort är alltså också fixat. Hi five med mig själv. Fast jag fick faktiskt hjälp av Sara med. Tack!

Så: kolla in den här vuxna högen:

På stadsmissionen, Nytorget i förra veckan. Såklart att jag var tvungen att prova en av klänningarna i fönstret. Den var superfin, men den hade behövt ändras ganska mycket för att passa mig, och den kostade redan 450, så dom fick krångla tillbaks den på dockan igen. Sorry. Tack personalen!
Massa kramar och godnatt!!

 1. Hej,
  Vad kul att du bestämt dig för att satsa på riktigt bra produkter och att du gillar vårt rouge! 🙂

  Nästan halva wet n wilds sortiment är faktiskt helt veganskt och alla produkter är cruelty free och PETA-certifierade (märkningen Beauty without bunnies är bra att kika efter om man inte vill handla från märken som testar på djur).

  Kram
  Joanna
  wet n wild

 2. Sanna skriver:

  Kolla in Therese Lindgrens kanal på youtube. Hon sminkar sig bara med veganskt smink! Du skulle gilla att de hennes videos tror jag. 🙂

  1. Sanna skriver:

   Dessutom har hon smink som inte är testar på djur!

 3. Tove skriver:

  Åhh, lite besviken blir jag. Det kan inte vara en slump att många bloggare tipsar om Idun idag…

 4. Ellen skriver:

  Jag är också vegan men det är nästan än nu mer viktigt för mig att produkterna är ekologiska när det kommer till smink och hudvård.
  Vidrigt med alla giftiga ämnen som är i.

 5. P skriver:

  Och jag tänker, typ 50 grejer…är det verkligen nödvändigt?
  Antingen ingenting eller sjukt mycket??
  Sen undrar jag av vilken anledning man inte vill rätta sitt barn som säger fel?
  Är det på riktigt rätt mot barnet som istället riskerar att blir skrattad åt av andra barn…?
  Varför tycker vissa föräldrar att det är obehagligt att ”uppfostra” sina barn?

  1. Maria skriver:

   Nu kan jag visserligen hålla med dig om just rättandet av språket, såvida det inte är dömande och läggs fram bra är det väl bara positivt. Däremot har det väl knappast med uppfostran att göra?

  1. P skriver:

   Nog tycker jag att det har med uppfostran att göra. Att uppfostra tycker jag är att visa/tala om hur saker är/vad som är rätt eller fel.
   Gick faktiskt in och kollade på synonymer, så det inte var jag som tänkte fel om ordets betydelse
   Fostran, undervisning, handledning, bildning mm
   Som förälder har man skyldighet att lära sina barn, anser jag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..