Kitty ritar!

Jag har ju egentligen drömt om att jobba med bild sen jag var liten. Jag gick estetiskt gymnasium (Surprise! Hehe) och sen konstskola och fler grejer inom samma område. Men jag vågade aldrig ens drömma. Så många var (och är) så mycket bättre än mig. Både tekniskt och uttrycksmässigt. Fast jag ska skita lite i det nu. Dels handlar det inte om teknik på det sättet, det handlar om nåt helt annat. Kolla bara på Emma Adbåges grejer: 

Enligt mig är dom helt genialiska. Jag måste ju överlag sluta jämföra mig för annars kommer jag aldrig gilla nånting alls hos mig själv nånsin igen. Men att sluta jämföra är fasen svårare än matte för mig. Det säger en hel del. 

Hur som helst så önskar jag att jag får jobba mer med illustration, barnkultur, design och sånt i framtiden och just nu har jag fått ett litet jobb från ett litet företag som gör kort. Tryckstudion. Typ tack- grattis- och  inbjudnings- kort. Jag bestämde mig för att göra 4 stycken olika, ett för folk som fått bäbis och vill fira men som inte vill ha dop. Här är några små sneakpeeks:

Jag vill att det ska vara ganska operfekt ändå. Lite fint men också lite fult. Plus att det inte bara ska finnas en hudfärg att välja på.
Sen håller jag på med en bröllopsinbjudan som ska rikta sig till alla par i hela regnbågen. Dvs jag undviker medvetet alla symboler som slöjor, kronor, frackar etc. Här är en liten smygkik på det:
Jag hoppas det inte är för övertydligt. Sen har jag gjort ett tackkort, som jag har fått till lite ironi i, tror jag. Vi får se hur det blir tillslut:
Det ska vara lite sådär övergulligt är tanken.

Vi får se. Vill få det klart snart bara. Oavsett är jag glad att vara igång lite, jag måste hitta min egen estetik lite mer, jag liksom famlar runt mest, men det kommer ju fortare ju mer jag grejar. Nikki-Lo ritar hon med. Här på en bil Per och jag byggde av en kartong:

Så himla söta. Notera att en har fått en kropp. Första gången! Den stora filuren på bilden här nedanför är min mamma, mormor Mimmi. Nikki-Lo saknar nog henne. Hon kommer snart hit! 
Här kommer bilbygge. Observera gärna hur vi lägger tid på detta när hela lägenheten skriker efter städning. Per är bra på sånt. Ska lära mig lite mer yolo från honom, hehe.
(En stor flaska Pommac inväntar en tillräckligt speciell dag. Kanske när Mimmi kommer?)
Backspegel, solskydd, ratt och girafftuta.
Dörrar och baklucka som öppnas, sidospeglar och två avgasrör. Kartong, gaffa, några sugrör, limpostol och spritpenna. Och lite toarullar, engångsmuggar och -tallrikar på det! Varför inte, liksom?

Kram, puss och

godnatt.

PS: Vår lilla Kimmi-Kid börjar fatta att det finns vinster i att kommunicera med ord, sån jäkla rolig tid. 

 1. Alltså Kitty wooooow du är ju en sån otrolig dunder-multi-talang att det är ju inte klokt egentligen!!!

  Verkligen vrååålsnygga kort och en råball bil!!

  Har snubblat in i dej lite nu och då genom åren, allt från onxxikojjebygge i BB till diverse TVprogram och nu då då-å-då ingluttande här i din så personligt härliga och inspitationsgivande blogg!!

  Har sett dina dalar, dina toppar, läst om hur du drömmer om ett eget hus och visst är det härligt och Nice men hua vad mycket jobb runtikring också.. Att klippa gräs, beskära träd, forsla bort, rensa ogräs, dra stickor från barnfötter, skotta drivor att tung snö och jaga iväg ”asfaltsläggare” är inte alltid jättekuligt men å andra sidan är det ju lyxigt skönt att bara kunna släppa ut sina små yrväder rätt ut i en trädgård, dra igång grillen om man får feeling och lite sånt men så tjongbara måste man dränera eller byta fönster, laga nåt himla rör man inte ens visste att det fanns å pang sluta frysen funka å gudvetvad var alla pengar bara ”försvinner” så du, det där med huseri är inte superkul alla gånger plus att ytorna som ska städas blir ju betydligt segare att kämpa sig igenom ju större dom är 😉

  Tycker du är helt enastående ball, skör, kreativ, klok, rolig och fantastisk!

  Tack snälla för att du så generöst delar med dej med båd ditt å datt härinne!

  Trevlig söndag på er!

 2. Asså woooow vilken fantastiskt kreativ bil, en sån Måste jag göra med barnen i morgon 👏🏻👏🏻👏🏻 Söndagen räddad 🙈

 3. Nedrans vilka super super fina kort. Det var verkligen din grej att illustrera. Vilken talang!!!! Jag brukar inte vara så förtjust i din smak på inredning. Men kul att se hur andra tänker. Kul att alla gillar olika. Men dina kort… Dem hade jag köpt utan att blinka. Kram

 4. Lina skriver:

  Hej!
  Tänk av härligt och roligt det vore om du designade barnkläder!

 5. Sanna skriver:

  Du målar sååå fint! Var stolt över dig själv! Älskar att ni fokuserar på barnen och låter städning vänta lite. Era barn är lyckligt lottade med så engagerade och fantasifulla föräldrar. Älskar bilen ni byggde! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..