Ängsliga män?

Har någon annan tänkt på att det är så jäkla nog att det står ”for men” på saker som inte anses vara ”manliga”? Manbag istället för handbag, guyliner istället för eyeliner, och massa annat sånt. Om en tjej är en sk ”pojkflicka” och hänger med killarna och är sportig så är det ofta nåt ganska positivt, hon valideras via killarna. Om en kille kallas ”flickpojke”, bara umgås med tjejer och gör sånt som anses typiskt flickigt, hur ser vi på det? Han har sänkt sin standard, inte sant? Statusen han hade som pojke har gått lite förlorad, han sänkte sig till tjejers nivå…

Det är så det känns med skönhet, parfym, väskor, smink etc som ska lanseras för män. Det måste alltså stå väldigt tydligt på varan att det är till just för män, så att allt blir korrekt. För vanligt ”kvinnosmink”, ”tjejvädkor” etc hade ju inte funkat. Visst har väl vissa produkter nån speciell ingrediens anpassad för mannens tjockare hud, eller vad det kan vara, men att alla krämer som redan finns inte skulle funka även för män känns otroligt. I vårt badrumsskåp:

Hittade lite blandat på nätet med:
Bara svart, grått, grönt, blått, gärna med en liten blinkning till manliga saker som bultar, stål och en fullvuxen hjort med stora horn. Jag generaliserar och överdriver för att få fram poängen, men visst har jag en? 

Kram och godnatt. Manskram.

  1. Guyliner?? Det vore det ultimata preventivmedlet, eftersom the guy vore tvungen att flytta snabbare än blixten. Jag har min eyeliner för mig själv.

  2. Hej! Jag visste inte vart jag skulle skriva så jag skriver här. Jag tyckte verkligen om din krönika i Allergia. Stor (tyvärr) igenkänning. Jag tyckte mycket om vad du skrev om den psykiska delen. Att man känner att man alltid är till ”besvär” med sina allergier. Detta behöver det pratas mycket mer om. Vore intressant att höra mer om dina tankar tex här på bloggen. Angående att man måste göra om ”tjejsmink”/ väskor med mera till mer matchovänligt för att det ska vara möjligt för män att bära är bara så tröttsamt att jag knappt orkar kommentera det. Ha en fin dag.

  3. Den värsta är nästan reklamen för en ”man Box” som James Franco gör reklam för på tv just nu. En zlando grej? I alla fall, svårt att veta om den är grovt komiskt ironisk eller om de menar det…. men antar det senare och då kan man snacka grovt normerande. Hu!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..