Hemmahos 1.

Hej! Igår var jag hemma med båda kidsen hela dagen men jag hann ändå städa lite. Så nu vill jag visa några trevliga bilder som inte ser ut så här:

Kolla här, vi kan ha det både lite mysigt och lite fint! Jag gillar att blanda det som traditionellt kallas vuxet med det som kallas barnsligt, jag behöver söta ansikten och fantasi i mitt liv. Överallt helst. Dessutom gillar jag att ha barnmöbler lite här och var. Vi är ju fyra stycken som bor här i väldigt olika längder. Hallen:
Påskpynt från loppis.
Soffhänget. Dom två sofforna på bilden (en mörkgrå tre-sits från BoConcept och en svart/vit-prickig ”Göteborg” från Ikea med Bemz-överdrag i tvättbart Marimekkotyg) försöker jag sälja på blocket. Det är den bästa möblering som finns med två parallella soffor! Men vi ska äntligen skaffa två likadana. Den prickiga är övertäckt här på bilden. Annons på blocket HÄR! Tror förresten att vi lätt kan sänka priset om nån vill ha men tycker det är för mkt.
Pill i fönstret! Djeco, loppis, Ikea, diy, lagerhauslampa och lite annat blandat.
Rådjuret här ovanför är så speciellt. Jag köpte det på loppis för minst tio år sen i tron om att det var en prydnad med några konstiga hål här och var. Men när Per och jag träffades för allra första gången, när han kom hem till mig till min lägenhet i Göteborg, efter massa häng på fb och telefon, var något av det allra första ha sa: -Det där är ju en röklampa! Kom så går vi till elaffären här bredvid och fixar den! Och det gjorde vi, bara så där! Varken lägenheten eller elaffären finns kvar, men lampan och VI finns och frodas! Typ. Fint, ändå, väl? Tv-väggen med loppislampa och Pers ärvda 40-talsfåglar. Konst av Nikki Green Kunz. TV-bänken är fö så himla söndrig, men jag hittar ingen ok att köpa. Vill ha en ganska låg med dold förvaring som inte kostar för mkt. Ska kolla på loppis, det går ju alltid att måldomare och kapaben etc. (Om nån har tips eller nån att sälja i Sthlm, så kontakta mig på instagram kitty_storby_jutbring)
Emmafåtölj och bänk från Åhléns, köpte till ett jobb och fick behålla som del i gage.
Soffbordet ärvt av Pers mormor som vi målat om. Var även med i studion på Pyssellördag för den som minns, hehe. Porträttet av mig av Bahkadisch, Karin Olsson. Lite knasigt att ha kanske, men hon gjorde det spontant och jag blev smickrad, ju!
Morbida barnfiguriner som är lite fina ändå, nedanför. Köpte i en loppismonter på bomässan. Vi hade en av dom hemma i mitt barndomshem, så det spelade också in.
Keramikhästen längst fram nedan är en äkta My Little Pony, med logga under och allt. Åttiotal, såklart!
Keramik till vänster och tavla i svart ram Nikki Green Kunz. Fler ärvda fåglar från 40-talet. Pers. ET-tavla från San Francisco. Silverljusstakarna på svarta/spegelbilder är ärvda från fina farmor Margareta, oputsat silver.
Spegelbricka ärvd av fina mormor Inga-Lill. 
Nattlampor Från modernamuseet-butiken. I plast, jag veeet. Kunde inte motstå. Kimpan fick i födelsedagspresent.
Vi använder varje kväll.
Fakeljus överallt. Det är skumt att dom ändå ger samma myskänsla. Dom fladdrar och allt. Laddbara batterier.
Tre alster av Cajsa Wessberg. Jag hittade henne först på Formexmässan. (Modell, vegan och konstnär. Vilken kombo! Hehe)
Den lilla virkade rosa duken råkade Nikki-Lo sno från landet, nu använder vi den. Tack farmor Bibbi!
Laninlampan köpte jag för säkert 15 år sen. Kostade bara 300 typ på den tiden. Håller fortfarande.
Perfekt, lagom läsljus.
Så, nu kan alla se att vi har det lite fint hemma ibland med! Yey!

Fortsättning följer.

  1. Anna skriver:

    Råkade sno?

  2. Sara skriver:

    Är mitt minne helt snurrigt eller hade inte ni prickiga köksluckor förrut?I annonssamarbete med Tink:
    Hej. Här kommer ett helt seriöst tips till alla fellow ekonomifobiker: ladda ner appen Tink och byt ångest mot kontroll. (Gratis. Länk i bio.) Trodde ALDRIG jag skulle skriva nåt liknande. Jag är förvånad men mest stolt. 
    Tex VET jag numer att jag spenderade över 7000 på helt onödiga grejer förra månaden, så att istället för att fortsätta blunda och ha ångest väljer jag nu att veta om det och inte göra det igen nästa månad. Woohoo!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..