I annonssamarbete med TINK

Nån annan med ekonomi-fobi?

Matte, deklaration, inkomst vs utgift, budget, ränta, avbetalning, räkningar, bankpapper, viktiga brev… nån annan som känner ångestpåslaget?
Jag har ju läst boken om ”the secret”, den sk attraktionslagen, om hur saker du behöver liksom kommer till dig i livet. Om det ligger nån sanning i det där så är det det som har hänt mig nu!

Det här inlägget är nämligen ett samarbete med appen Tink som hjälper dig hålla koll på din ekonomi. När jag fick frågan av Mama så kände jag först ”Hjälp! Nej, tack!” sen tänkte jag ”eller jo, förresten! För detta är ju exakt precis vad jag behöver nu!” Att ta tillbaks makten, få koll och kontroll. Det måste ju vara mycket bättre att veta om att jag shoppade helt onödiga grejer för 7436 kronor förra månaden än att jag bara blundar, behåller ångesten och spenderar ytterligare 7436 kronor även nästa månad, eller? Ja, jag har fått många ögonöppnande realitycheck:ar sen jag laddade ner appen.

Jag HAR redan rätt mycket grejer. Jag gick igenom mina bilder här om dan och nu VET jag att jag inte behöver lägga mer pengar på leksaker,

badrumsmattor,
barnkläder i pastell,
porslinsrådjur eller
nagellack!

(sen är det ju en annan sak med second hand och presenter, hehe)

Tink blir helt enkelt världens bästa kbt för mig. Och billigaste.

Just nu sitter jag på kontoret och är otroligt stolt över mig själv. Plötsligt vet jag en massa grejer.

Jag vet vad jag får in, jag vet vad jag lägger pengar på (när du kopplat ihop med ditt BankID, så sker allt automatiskt, till exempel ser du plötsligt, svart på vitt, i ett tårtdiagram, exakt vad du köpt och hur mycket) jag kan betala räkningar, göra överföringar, godkänna e-fakturor, jag får varningar om nånting dubbelbetalats, om nån kapa etc.

Detta är ytterligare ett steg i rätt riktning. Fasen vad grym jag är!

Nu är ju inte alla så rädda för ekonomi som jag, appen är ju skapad för alla, och går såklart att använda mycket mer avancerat än vad jag kommer. Bolån, räntor, dom förhandlar med banker åt användarna etc. Men där är jag inte. Än.

Sa jag att den är gratis?

Ladda ner appen här.

Massa kramar.

  1. MT skriver:

    Låter som en användbar app… 👍 Hur mycket jobbar du o Per? Är det någon av er som har gått ner i tid o jobbar mindre än 40h/v? Ni verkar ha så mycket tid tillsammans med barnen. Det är något som jag o min man har svårt att få till. Är den ena hemma behöver ju den andra jobba och tvärtom för att få ekonomin att gå ihop…

  2. Okej, när du ändå är på gång så laddar du ner appen minpension och skaffar dig en överblick över vad du kan tänkas få i pension. Självklart är appen gratis och helt oberoende.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..