Designljusstakar för ca 9 kr styck.

Visst låter det fantastiskt! Att verken dessutom är ”custom made” och ”one of a kind” blir som grädde på moset. 

Ok, jag kanske överdriver, det handlar om enkela diy-grejer.

För nåt år sen limmade jag ihop lite olika prydnader, tre i porslin och en i kristall till en ljusstake som rätt oväntat visade sig bli lite av en personlig favorit. 

Jag har länge tänkt att ”varför gör jag inte fler?” men jag har inte hittat så mycket på loppisarna, (inte hunnit gå på loppisar) och att köpa nya eller halvdyra grejer har inte varit ett alternativ, då försvinner ju liksom hela poängen, eller hur? Så det har legat lite på is, men när jag hittade en hel hylla full av glasprylar för 1 kr styck på en loppis i Falkenberg, så slog jag till. En kasse full blev det!

Sen blev det diskmaskinen. 

Sen satt jag och vände, vred, pusslade och pillade en stund tills jag hittade jag två kombinationer jag gillade. Det får liksom gärna bli lite fulsnyggt, för mycket, lite o-perfekt och så, det gillar jag. Dom här fem delarna ska bli ljusstake nummer ett. Jag fotade hela förloppet. Håll i dig, nu blir det spännande! Hehe. Not.

Del ett och två ihoplimmade.
Tre delar limmade, två kvar.
Fyra.
Första ljusstaken klar!
Här står den i fönstret bredvid den jag gjorde i porslin förra året. Visst är dom lite trevliga, knasiga och fult lyxiga? Gratis med, nästan. Som sagt, bara ihoplimmade udda loppisgrejer, lite fantasi och limpistol är allt som behövs.
Sen satte jag ihop fem delar till. Den här gången i en lite högre och tunnare variant.
Blev rätt ok!
Så, för att sammanfatta: idag blev det först en lite kortare, kraftigare och en lite tunnare och högre. Vi zoomar:
Jag fick lite frågor om hur jag gör, och jag använder alltså bara en limpistol med limstav i, på rena, nydiskade ytor. Den limpistol jag använder är en ljusblå från Panduro, men det finns säkert både -pistoler och -stavar på andra ställen med. (Som jag fattat det finns det olika typer av limpickor, ”pyssellimpistoler” som blir mindre varma och är mindre och mer lämpliga för pyssel och barn, som en köper på hobbyaffärer och dyl, och ”industrilimpistoler” som blir mycket varmare och är kraftigare, dom finns på typ byggvaruhus och sånt, men båda funkar i det här fallet, gissar jag.)

Limmet stelnar fort, särskilt om ytorna är kalla, men blir det fel så går det lätt att bryta isär och dra bort! Limpistol är egentligen inte idealiskt till blanka, hårda ytor, men i det här fallet hjälper limmet till att fylla ut och jämna till så att delarna inte måste passa perfekt med varann, du kan limma ihop runda och asymmetriska ytor, så att ljusstaken ändå blir rak. Den blir helt ok stabil, men kanske inte så du kan tappa den i golvet eller liksom hantera den för hårt, men det klarar ju inte många andra ljusstakar heller. Ett typiskt kul pyssel, som passar mig perfekt. Snabbt, billigt och nåt som liksom ”blir nåt” att använda direkt. Borde väl kunna funka som present, med? Eller?

Nikki-Lo gjorde en med. Hon byggde, jag limmade.

Ja, det står en alkoholfri öl på bordet. Kimpan åt urtekrams vego-bolognese, den var god, rekommenderas. (Köp bara inte deras balsam och schampo, hehe.)
Det slutade i badkaret.

Per åker till NY i morgon på jobb. Jag har fortfarande inte varit där. Vi har ställt in planerade familjeresor dit två ggr nu pga att jag inte kommer fixa det med kidsen i främmande stad flera dagar i rad när Per jobbar. Och att det blir så dyrt. Men Per åker i morgon och är borta i nio dagar. Vad vi kommer sakna honom! Men först shoppade han ny vårgarderob. Som jag skrev på instagram: 

”Jag vill ju inte promota konsumtion, men när @perstorbyjutbring köper ny vårgarderob på trend-tjej-ungdoms-avdelningen så blir jag extra stolt! Särskilt som han och barnen hade lite modeshow ihop sen på kvällskvisten. Barn behöver nämligen se att vemsomhelst (oavsett ålder, kön etc) kan klä i vadsomhelst! Bra jobbat! 💕🦄🌈👚👕👖👔👗👠👟🎒👛🕶🌂🦄🌈#genusmedvetenförälder #genus #normbrytare #genusmedveten #mode #vårmode #springfashion #fashion #fashionista (taggar #menswear #herrmode #herrkläder #killkläder och #killmode för att visa att det kan se ut så här.)”

Massa fina grejer, men på bilderna ser dom annorlunda ut. Detta är tex en puderrosa nät/mesh tröja, helt genomskinlig och overzise.
Två tishor och en silverjacka.
Jeansjacka och lite annat.
Puss godnatt! 

 1. Nadja skriver:

  Hmmm, nyfiken på varför Urtekrams Sch+Balsam inte ska köpas…? Köpte precis i hopp om att det var bra skit…!?! Ngn som kan förklara?

 2. P skriver:

  Blir full i skratt faktiskt när det är så livsviktigt att allt o alla är tvärtemot 🙂 🙂
  Jag tycker det är fantastiskt att vara tjej och har aldrig känt mig mindervärdig.
  Har inget behov av ”se mig hör mig” Men det är jag det.

 3. Åsa skriver:

  Men. Är det inte bara att visa upp inköpen utan att s a s göra en sån grej av det? Det är ju då det cementeras.

 4. Loppan skriver:

  Urtekrams Nässle schampo är det bästa schampot jag någonsin använt – speciellt som gravid när mjälleksemen i min hårbotten gått bananas! Jag behover inte ens använda balsam.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..