Tips till alla som funderar på citruslarmet

Nu är jag i Helsingborg!!! Det är så underbart här men ska berätta allt senare. Pga måste annonsmärka tror jag.

Pratade i telefon med Hejhejvardag.

Hon: Alltså det här citruslarmet, vi har en hel skål full med clementiner.

Jag: Jaha, jag har missat det larmet.

Hon: Det är nervgift och grejer. Men bara i var femte frukt. Jag funderar på om man kan slänga var femte clementin, då måste man ju klara sig?

Jag: Nej, jag har en bättre idé, dela ut dem till familjen så vet man inte vem som får den femte! Så blir det som ett spel.

Hon: JA!!! Som rysk roulette!

Jag: Jaaaaa!

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

LOADING..

I annonssamarbete med PICKATALE

Smart grej som gör det roligare för barn att läsa

 

IMG_4535 3

Försök att bortse från att vår iPad är jättespräckt nu, men här kommer ett tips på en app som gör att du kan låta barnen sitta med iPad så länge du vill. Perfekt i bilen eller om du vill chilla eller nåt.

PICKATALE är en läs- och lyssningsapp som innehåller mer än 700 interaktiva barnböcker med olika svårighetsgrad.

Här kommer en film där Sixten testade appen, där kan ni också se vad som menas med interaktiv:

 

Förlåt alla skåningar för att Sixten shamear er! Men han har rätt, det heter kanske och inte kancchhe.

Appen har bland annat en karaokefunktion. Om man lyssnar på böcker färgas orden som läses så att man kan följa med.

Om man läser själv och det är ett ord man inte förstår eller som är för svårt är det bara att klicka på det så läses det upp! Det blir roligare att läsa och ta sig över de där första hindren innan läsningen liksom lossnar, och nästa gång känner man igen ordet och behöver inte klicka.

Det finns massor av bilderböcker från Disney, och Frost, Toy story, Peter Pan och Bilar.

Testa en månad GRATIS med koden knivlisa.

 

IMG_1574 2

 

Övertygande info: Barn har i genomsnitt ett ordförråd på 7000 ord när de börjar skolan. Tio år senare har den som läser eller lyssnar på böcker och har fått många böcker lästa för sig, ett ordförråd på 50 000- 70 000 ord! Den som inte läser har ett ordförråd på ca 15 000- 17 000 ord. (Källa: Skolvärlden.)

IMG_5402

 1. Pickatale är så bra! 🙂 🙂

 2. Såååå viktigt att barn får läsa och läsas för. Jobbar på ett gymnasium, och det är helt sjukt vad små ordförråd många har nuförtiden.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..

I annonssamarbete med VISIT HELSINGBORG

Tävling! VINN EN WEEKEND

I helgen ska jag OCH Linus åka på weekend och sova på hotell.

SJUKT.

Det KAN vara första gången sen vi fick barn. Vågar inte säga säkert eftersom det kanske finns bloggläsare som har bättre minne och minns att vi gjort det någon gång som jag glömt bort. (På vår tioårsdag sov vi borta en natt men det gills inte).

Vi ska åka till HELSINGBORG!

Vi ska sova på hotell och käka. Och gå på konsert med Sophie Zelmani.

Jag lyssnade extremt mycket på henne i början av 2000-talet. Jag var ihop med en musiker då, som sa “NÅN gång kommer jag sjunga med henne”. Jag tror han var kär i henne. Jag vet inte om han än i dag lyckats, men jag ska fråga henne om jag går in i henne (nu lät det som ett hot, det menade jag inte, jag tycker fortfarande om henne).

Här kommer en film om Helsingborg:

DU kan nu vinna en weekend i Helsingborg!

Så här skriver Helsingborg stad om tävlingen:

Är du en van weekendresenär? Har du besökt många hotell, konserthus, museums, slott eller restauranger runt om i världen?  Vi söker nu sköna weekendtestare för att provbo våra hotell gå på teater, gå på konsert, njut av god mat och shopping.


Vi söker:

Ett par

eller

Ett kompisgäng (max 4 personer)

som vill testa Helsingborg. Håller staden bra kvalité som weekendstad? Vad kan man göra bättre?

I vinsten ingår:

Två nätter på två olika centralt belägna hotell. Vi vill att du provbor en ny säng varje natt

Att proväta på två olika restauranger.

Två olika upplevelser anpassade efter vad du/ni är intresserad av.

Det du gör:

Under din vistelse vill vi att du delar med dig av dina upplevelser till oss, och att du berättar om dem i dina sociala kanaler.

För att delta, berätta vem du vill åka med, om du vill komma hit som par eller med ditt kompisgäng, och motivera varför just du ska bli en weekendtestare. Kommentera detta blogginlägg och skriv varför just du är värd att vinna!

Är detta något för dig? Ansök och bered dig på ett par sköna dagar i Helsingborg.

Regler:

För att tävla måste du vara över 18 år. Juryn består av medlemmar från Visit Helsingborg. Juryns beslut kan inte överklagas.

Tävlingen pågår t.o.m 15/12 2019 och vinnaren kontaktas personligen senast den 17/12. Vinnaren måste svara inom 48 timmar annars kommer annan vinnare väljas ut. Vinnarens namn samt motivering kommer att presenteras på https://visithelsingborg.com/

Vinsten kan utnyttjas i mån av plats och under 2020.

Vi lämnar inte ut personuppgifter till tredjepart eller lagrar personuppgifter efter att tävlingen är slut. Resan till Helsingborg ingår inte. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

LYCKA TILL!

 

 1. Ett par! Jag hade tagit med min fru till våren. Vi har precis fått våran andra son så just nu är vi / hon i amningskaos och sömnbrist. Så hade varit så himla kul att få överraska henne med detta och lämna bort barnen till mina föräldrar.
  🥰🥰🥰

 2. Sandra skriver:

  Jag skulle ta med min sambo och lämna barnen med sin mormor. Vi har inte barnvakt så ofta men när vi haft det går all energi åt att uppleva så mycket som möjligt på kortast möjliga tid. Vi lyckas alltid maximera intrycken och det tänker jag vore positivt i det här fallet!

  För att ytterligare motivera varför just vi förtjänar en härlig weekend i Helsingborg; min sambo är student, jag har just kommit tillbaka till jobbet från ett års sjukskrivning och under samma år fick vårt ena barn npf-diagnos. Vi har alltså inte haft så mycket tid/ekonomi för vare sig vila, varandra eller oss själva och det vore superhärligt att få det i utbyte mot att uppdatera våra sociala medier!

  + att 15/12 är min födelsedag, bara en sån sak va!

 3. Erica skriver:

  Jag skulle ta med min norska pojkvän! Just nu är vi på weekend i Säffle på en herrgård (ville att han skulle få uppleva svensk julbord så väl som Sverige). Jag älskar att utforska svenska städer, man måste ju inte åka till Paris, London för att det ska räknas som weekend. Det hade varit fantastiskt att kunna ta med honom till Skåne och visa honom Helsingborg! Vi båda jobbar mycket på veckodagarna så man värdesätter kvaliten på helgerna. Jag hade även tagit uppdraget på allvar! Content, content, content!! 😉

 4. Jag skulle ta med min nyfunna kärlek och lämna mina barn. Det vore underbart att kunna få rå om varandra och samtidigt kunna upptäcka vackra Helsingborg tillsammans. Då pojkvännen är fotogalen så vore det extra kul att ha lite bilder att jobba med efteråt 😊 och självklart skulle vi båda dokumentera detta på sociala medier! Vi älskar båda två god mat och är inte främmande att testa nya saker!
  Åh, det vore faktiskt precis vad jag behöver efter en tuff höst i övrigt!

 5. Vi är tre glada tjejer som hängt ihop i vått och torrt i snart 20 år. Vi har aldrig långt till skratt och delar allt med varann. Under de 20 år vi känt varann har det varit allt från break ups, tråkigheter, bröllop, barn och vi har delat allt detta ❤
  Nu fyller vi 40 alla tre och det hade varit så fantastiskt att få komma iväg en helg bara vi tre, lämna våra män och barn hemma (kommer va kaos när vi kommer hem igen, men det får det va värt 😂) och bara få ta tid för oss, vår vänskap och kanske orka med några av alla galenskaper vi gjorde bf (before) kids. Ni kan ju tänka er vilken cred jag skulle få av dem om jag lyckades knipa detta fantastiska pris ✌🏆
  Dessa två tjejer är verkligen super moms och förtjänar verkligen en ”time out ” och pliktrogna som vi är kan ni ge er på att det blir dokumenterat på sociala medier, klart hela världen behöver få veta att dessa 3 mammor har egentid…. tillsammans 👊#hopingforsomeluck #visithelsingborg

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..