En sak som är jobbigt med livet

Sixten: Asså det är ju deppigt att det kommer att komma snö. Då går det ju inte spela fotboll.

Jag: Men hörrudu, kommer du inte ihåg att du tyckte jag var askonstig som flyttade från Östersund där det är megamycket snö.

Sixten: Just ja! Det är kanske tur att du är vuxen ändå och bestämmer över mig. Jag kanske skulle bestämma fel.

Jag: Jag tror i och för sig du skulle bli skidproffs om vi bodde i Östersund. Du älskar ju snö.

Sixten: Ja just ja jag älskar ju skidor också.

Jag: Ja det är svårt det där med att älska tvärtomsaker samtidigt.

Sixten: Ja det är fett jobbigt.

Näst sista dagen att rösta i dag!! Här Tack snälla snälla!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Triggervarning för mer kärlek

Jag gick förbi Sixtens skola på lunchen i dag för att typ pussa honom genom staketet. Eller det var han som initierade pussandet. När han spelade fotboll. Med stora killarna i trean. Mitt i matchen pussade han sin mamma.

Mer tur än så kan man ju inte ha i livet. Trodde jag. MEN. Sen när jag hämtade honom hade han gjort ett brev.

Det här:

Man kunde alltså ha ännu mer tur.

Han sa att han hade kommit på att han skulle göra den när jag hade gått från staketet. Alltså när han spelade fotboll.

Jag står liksom nästan inte ut. 😭❤️

I dag är förresten en ny dag! Man kan rösta på mig varje dag till Årets inspiratörsmama. Rösta HÄR  TACK TACK TACK!!!!

LOADING..

Lifehack när man inte orkar lyssna

Jag: Kan du försöka komma ihåg att använda stövlarna i stället för skorna om du inte ska spela fotboll när du är ute på skolan. När det regnar. De blir så blöta.

Sixten: ….

Jag: Jag fattar att du inte vill SPELA i stövlar men jag tänker annars..

Sixten: ….

Jag: Sixten!!?

Sixten: Mm.. Jag älskar dig också.

Han bara liksom utgick från att jag hade sagt jag älskar dig. Man ba du har veeerkligen inte lyssnat.

Eller så var han bara smart! Det är ju extremt avväpnande. Han ba oj jag är helt clueless men med lite lööv lite löser sig allt.

 1. Eller så tänkte han att han inte kommer göra annat än att spela fotboll på skolan och kände lite medlidande för dig som inte riktigt förstod det, och därför ville muntra upp med lite kärlek. Á la style ”Men älskade lilla mamma, förstår du inte att du precis har sagt allt det där i onödan? Det kommer inte hända ovh stövlarna kommrr därför inte att behövas.”

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Harry tror att jag är ett barn

Jag: Harry nu såg du ut precis som jag gjorde när jag var fem år. Du gjorde en sån min.

Harry: VA!!!

Jag: Ja kan du förstå det alltså, tänk att jag varit ett barn.

Harry: Men jag menar minen, vad hade du för min när du var fem år.

Jag: Ja alltså jag hade ju andra miner också kanske men du gjorde en som jag har på ett kort. Jag kan hämta det.

Jag: Den minen! Här var jag fem.

Harry: Du är ju ett barn.

Jag: Ja.

Harry: Men fortfarande.

Jag: Tycker du jag är så barnslig..

Harry: Du är lite klantig så där.

Också jag. Sex år. Mer uppstyrt hår då än nu hade jag i alla fall.

LOADING..

Svar på fler frågor

Img 0716 1.jpg

Fråga: Jag kan inte sluta tänka på Stig.. Jag har målat upp så många scenarier nu om att han hittades ”för sent”. Stackars lilla Stig😭 I min hjärna har denna pojken så många hemska öden, frös han ihjäl, trillade han ner från något brant, vätskebrist, rovdjur, drunknade han?
Jag ser min lilla treåriga Aron i kläder från ”förr” irra runt i skogen där vi hade vårt sommarhus. Fy fan för allt hemskt som sker barn. Som bilden på den lilla pojken Aylan som spolades iland på Kos (var det väl?!). Jag kommer aldrig att få bort den bilden från min näthinna. Tänk föräldrarna när man släpper taget.. Ja, du om någon vet väl om alla de här hemska tankarna man får när man blivit förälder. Min fråga.. Vad hände Stig?

Svar: Jag är som du!! Jag kan inte heller sluta tänka på Stig. Han dog av utmattning och vätskebrist, men jag har hört lite olika saker. På hundraårsdagen såg jag ett tidningsurklipp med en bild på hela byn och lille Stig när han hade hittats. Krossade mitt hjärta igen.

Pratade ni i början av förhållandet om hur många barn ni ville ha? 

Svar: Ja! Jag frågade i början hur många barn han vill ha. Väldigt Bachelor-David att vara så straight forward. Linus svarade: ”Så många som vill komma”. Höll han ju inte riktigt. Fattar inte riktigt.

Har du alltid velat ha minst 3 barn?

Svar: Jag har alltid velat ha minst tre ja. Jag skulle nog inte vara den som sa nej till fem barn heller. Jag är dessutom en sån där obehaglig som älskar att vara gravid och att föda.

För många år sen berättade du om nåt dumt du gjort på en uteservering (?) men sa att du inte kunde berätta vad! Hittar inte inlägget nu, men va vaaaree som hände!!

Svar: HAHA! Jag kan maila dig! Jag pratade med en juristkompis en gång om det där en gång för att se om jag kan blogga om det. Hon trodde att jag och en annan kan bli anmälda. Så jag vågar inte! Det var inget olagligt, och det var väldigt kul (enligt mig), men det blev lite komplicerat pga saker. Förlåt. Men jag mailar.

 

Ps 1. Jag har tagit över mamas instastories i ett dygn sedan igår. Följ på instagram! (mama.nu)

Ps 2. Och det ÄR en ny dag! Årets inspiratörsmama. Rösta HÄR  TACK SNÄLLA!!!!

 1. Har du något tips på hur man kan förhålla sig till barnprylen om man inte är överens med sin partner om önskat antal eller när man ska försöka osv? För det är ju alltid den som inte vill något som måste få bestämma men hur hanterar man stressen/sorgen/tankarna/livet?
  Jag har ett barn hittills och önskar mig ett par till. Känner man sig någonsin klar tror du? Eller vill den som har tre barn ha fyra osv?

 2. Åh snälla gör det, har undrat i säkert 10 år nu!! Men lämnade ingen korrekt mailaddress (inte pga brukar skicka creepy kommentarer utan bara generell formulärvana) men nu gjorde jag det!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Är jag inte rädd för Linus ex? Plus: mitt favoritpojknamn

Svar på två kommentarer:

1. Blir du inte rädd att Lovisa läser bloggen och känner igen sin tavla och blir ledsen för att du tyckte den var ful och ville slänga den?

Svar: HJÄLP. JO!!!! När du säger det så där. Jätterädd. Vi pratar alltså om Linus ex tavla som jag skrev om här. Jag skrev ett inlägg en gång förut om att jag var rädd att hon skulle läsa.

Det verkar ju lite harsh att jag ville ha tavlan slängd, men situationen var så här (hej Lovisa):

Vi skulle flytta då (2008) och jag är jättedålig på att slänga saker medan Linus är jättebra och han hade slängt massor av mina saker. Så det var mer av irritation mot Linus, jag ville att hans grejer också skulle slängas, speciellt en gammal flickväns tavla som inte ens skulle make it hela vägen upp på en vägg. Men så vitt jag vet står den fortfarande i källaren.

2. Du skulle ju ge oss en lista på pojknamn till bebisar!

Förlåt, tänker på det ibland. Det ska absolut göras.

Några favvos så länge:

Ture, Tage, Stig.

Jag ville egentligen att Harry skulle heta Stig. Det var nog mitt favorit-pojknamn. Men min farfar hade en bror som hette Stig. Han gick vilse i skogen när han var tre år gammal och hittades för sent. Han skulle ha fyllt hundra år för en vecka sedan.

Det hade kanske varit ett fint sätt att hedra honom, att döpa min son till Stig. Men ni vet ju hur jag är, efter igår. Jag TÄNKER ju för mycket på min farfars bror. Jag har ju tänkt på honom hela livet och ville inte koppla samman min son med något så hemskt. Kändes som att jag skulle put a spell över honom. PLUS, Linus gillade inte namnet så det var aldrig egentligen tal om det. Men om ni kan bortse från min farfars bror, och ni har en partner med samma smak: Döp ert barn till Stig!

Har ni någon mer fråga?

cached-images.btdmtech-8

Lilla finaste Harry.

Och det ÄR en ny dag i dag med! Årets inspiratörsmama. Rösta HÄR  TACK TACK TACK TACK SNÄLLA!!!!

 1. Så himla bra att du påminner varje dag!!!! Finns kanske fler än jag med vims-hjärna🤣
  Möjligt att dom andra bloggarna är bra, men tar inga risker. Din är super, mår så gott av att läsa och ditt sätt att prata om och till dina barn ger hopp och gör gott i själen. Sånt bemötande resulterar i fina kloka barn.
  Stor kram på dej❤❤❤

 2. Jag veeet. Min mormors syster hette Elsa men hennes huvud(!!!) blev mosat av ett tåg (förr när man sköt ifrån vagnarna mot en bom liksom) min mormor var fem och såg detta. Nu när jag fick en dotter kunde hon liksom inte få namnet Elsa även om jag tycker det är såå fint!

 3. Jag kan inte sluta tänka på Stig.. Jag har målat upp så många scenarier nu om att han hittades ”för sent”. Stackars lilla Stig😭 I min hjärna har denna pojken så många hemska öden, frös han ihjäl, trillade han ner från något brant, vätskebrist, rovdjur, drunknade han?
  Jag ser min lilla treåriga Aron i kläder från ”förr” irra runt i skogen där vi hade vårt sommarhus. Fy fan för allt hemskt som sker barn. Som bilden på den lilla pojken Aylan som spolades iland på Kos (var det väl?!). Jag kommer aldrig att få bort den bilden från min näthinna. Tänk föräldrarna när man släpper taget.. Ja, du om någon vet väl om alla de här hemska tankarna man får när man blivit förälder. Min fråga.. Vad hände Stig?

 4. För många år sen berättade du om nåt dumt du gjort på en uteservering (?) men sa att du inte kunde berätta vad! Hittar inte inlägget nu, men va vaaaree som hände!!

 5. Alltså jag blir på riktigt sur om ni inte försöker få ett barn till! Slöseri på så himla söta ungar! (Ja, jag vet att du vill, så ok, jag blir inte sur på dig. Men din man får passa sig.)

  Fråga: Pratade ni i början av förhållandet om hur många barn ni ville ha? Har du alltid velat ha minst 3?

  En fråga till: Vad heter barnen i mellannamn?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Dante 💔

Jag har varit helt knäckt över Dante sedan igår.

Sedan jag fick barn har jag inte klarat av att hantera att barn försvinner. Det känns så otroligt nära. Så är det ju för många, säkert hela Sverige. Men jag kan inte tänka på något annat än Dante och hans familj och håller på att börja gråta hela tiden.

Det känns kanske extra verkligt och extra overkligt för att jag jobbade ett tag med Dantes fina faster.

Jag ser att folk skriver att de ska krama om sina barn extra hårt och jag känner bara JA det är jättebra att de får sig en hård kram och massa kärlek. Men Dantes familj får inte krama honom mer och det förstör allt.

Vila i frid, Dante. Jag kommer tänka på dig och din familj länge länge och jag hoppas de får träffa dig igen. ❤️❤️❤️

 1. Respekt till dig! Du är den enda bloggaren jag sett som skriver om denna tragedi!

  Må så gott!
  Hälsn. läsare i Gbg

 2. Känner precis som du, efter jag fick min dotter förra året tär alla hemskheter som sker med barn så mycket på mig. Har inte klarat av att läsa om sådant överhuvudtaget, men var tvungen att engagera mig nu med Dante och har gråtit varje dag sedan han försvann. Jag tänker så mycket på hans föräldrar och familj, hoppas de klarar av att läka med tiden.

 3. Ja, fy vilken tragedi…
  Bor långt ifrån Dantes familj, känner dom inte men känner såå med dom. Är så fruktansvärt ledsen att det gör ont i hela kroppen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Typisk kvällskonversation med familjens ifrågasättare

Ok den här konversationen instagrammade jag också men jag måste tyvärr även blogga den.

Img 2372.jpg

Läggningen igår.

Jag: Ni är de mest älskade barnen i hela världen.

Sixten: Jag blir förvirrad. Så säger alla mammor. Vem ÄR det mest älskade barnet.

Harry: Jag blir också jälvigt förvirrad.

Sixten: Mamma Harry svor.

Harry: Nej jag sa ju fel.

 

❤️

 

Och det ÄR en ny dag i dag med! Årets inspiratörsmama. Rösta HÄR  TACK TACK TACK TACK SNÄLLA!!!!

LOADING..

Sjukaste som hände i dag

 

Jag vabbade i dag. Inget har hänt. Men IGÅR. OJOJOJ.

Det finns en sak som jag har haft lite ångest över titt som tätt senaste året. Så jag bestämde mig för att ta tag i den när jag kom hem från jobbet.

I färgaffär:

Jag: Hej.

Affärsman (ja alltså en som jobbar i affären): Hej.

Jag: Jo. Det är så att för mer än ett år sedan frågade jag om jag kunde få bryta om en färg, men jag saknade en kod och skulle gå hem och kolla vad den var. Jag skulle komma tillbaka dagen därpå, men jag fick ställa färgen som jag redan hade köpt under ett bord bakom disken så länge.

Affärsman: Jaha?

Jag: Ja, och sedan kom jag aldrig tillbaka. Det blev liksom övermäktigt, det här med att kolla kod. Du vet hur det är (nej?). Men jag undrar om den finns kvar?

Affärsman: Ah.. Det var en gråblå färg va?

Jag: JAAAA??

Affärsman: Ja den står här. Jag har inte tittat i burken sedan dess, men jag minns det väl. Ibland minns..

Jag (avbryter): .. man riktigt konstiga kunder.

Affärsman: Hehe ja näe men vissa färgköp. (snällt sätt att säga det på).

 

HUR sjukt? Att de sparar färgen och att jag ens går tillbaka. Väldigt konstigt eftersom jag inte ens behöver den där färgen. Men jag har alltid undrat.

Och inte minst: haft ångest eftersom jag tänkt att det finns en liten risk att de sparar den och tänker att det kanske kommer en dag då jag kommer tillbaka. Och så tar den upp massa plats för att de är så snälla. Vilket jag visste att de var.

Och jag vet, det är ju att tro lite för mycket om sig själv att tänka att de skulle spara min färg på golvet i mer än ett år.

MEN

JAG

HADE

JU

RÄTT.

Nu ska jag måla en vägg som INTE behöver målas. Eller så gör jag det nästa år.

Img 2371.jpg

I dag är en ny dag! Man kan rösta på mig varje dag till Årets inspiratörsmama. Rösta HÄR  TACK TACK TACK SNÄLLA!!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Sixtens geniala affärsidé om han blir fattig

Sixten: Jag älskar mest av allt mamma och Ambjörn (nallen som försvann om ni minns, som en bloggläsare skickade en kopia av, evigt tacksam för det. Även om denna Ambjörn är en annan större. Alla heter Ambjörn).

Jag: Vänta här. Älskar du ett gosedjur lika mycket som mig?

Sixten: Ja, men jag skulle ha mest nytta av Ambjörn om jag blir fattig, för han kostar ju pengar. Du är ju helt gratis mamma.

Jag: Ja i och för sig.

Sixten: Dig fick jag ju när jag föddes. Och du går inte direkt att sälja.

Jag: Säg inte det! Det går nog.

Sixten: Hehe… då gör jag det.

#entrepenör

 1. One of the most important topics for online marketers is traffic generation towards the website.
  You may always do marketing whether you’re not online.

  Your blog post should end over maximizing.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Bästa tipset om du vill ha massage

Sixten: Mamma, kan du massera mina ben.

Jag: Ja men du måste göra en bokning på min massagesalong först, man kan inte bara komma på drop-in förstår du.

Sixten: Okej då fixar jag det.

Sen gick han och ritade den här skylten.

Sixten: Goddag. Jag skulle vilja göra en bokning på den här massagebyrån.

Jag: Jag har en tid ledig om 2 minuter.

Sixten: Det passar perfekt.

I dag är förresten en ny dag! Man kan rösta på mig varje dag till Årets inspiratörsmama. Rösta HÄR  TACK TACK TACK!!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Äntligen har jag målat hallen och nu är den inte längre ollad

 

I dag målade jag äntligen hallen. Det har jag tänkt göra länge men har inte orkat.

Det som fick mig att orka var att jag läste på Johanna Kajssons instastories. Hon fick frågan vad man ska tänka på när man köper hus. Hon svarade så bra. Hon sa typ chilla med allt, ta det lugnt, vi har inte bestämt tavlor och möbler och vi har bott här i två år.

Då kände jag ”HAH, jag är inte FÖRLORAD, det finns fler som jag, jag är kanske till och med ganska normal.”

Och DÅ fick jag energi att måla. Jag köpte inte ens färg utan tog en vi redan hade för mer än SÅ orkade jag inte.

Innan var väggarna kräkfärgade. Aprikosa men smutsiga. Och inte någon trendig smutsig nyans utan smuts pga riktigt smuts. KAN ha varit ollningar av alla tidigare ägare.

Img 2345.jpg

Det är ju stökigt men det känns inte ollat längre. Så skönt. Ollade väggar är inte skönt.

Måste måla vita staketet också. Ser massa ollningar nu. Det heter något annat men jag kallar det staket och det är min blogg.

Sen grillade vi.

Img 2335.jpg
Img 2337.jpg

Och det ÄR en ny dag i dag med! Årets inspiratörsmama. Rösta HÄR  TACK TACK TACK TACK SNÄLLA!!!!

 1. Jag – och turligen sambon också- resonerade som så att vi vill inte renovera sönder förhållande eller familjen.

  Visst det händer saker här med, men inte så ofta… Kanske vartannat år. Max!

 2. Ahaha! Jag tänker att det är skönt med alla andra som inte heller fixar allt på en gång. <3

  Nu sitter jag dock och tänker på ollade väggar orimligt mycket. hu! Eller sniglade??

  Vi inbillade oss att vi skulle fixa allt i vårt hus innan bebis. Nu är han inte bebis längre… Och vi har hunnit kanske 20 % av huset. (optimistisk uppskattning.)

 3. Känner att jag kommenterar alldeles för sällan (nästan aldrig) i proportion till hur mycket jag läser (nästan alltid).
  En sak du skrev för några månader sen, ang om vilken ålder det är roligast när barnen är i. Jag har känt ända sen barnen var små att NU är bästa tiden, nämen NU är ju ännu bättre, nä nu är det ju ÄNNU roligare. Så har det varit hela tiden och nu är dom 21, 19 och 17. Kan väl ärligt säga att nu känns det typ samma… Så fram till studenten skulle jag säga att det bara blir roligare och roligare!
  Sen en annan sak… Du skrev för länge sen om att ha frysen öppen lite för länge när du är själv hemma, jag gör EXAKT samma och skrattar till och tänker på dej varenda gång! Kram!

    1. När jag är själv hemma låter jag frysdörren vara öppen tex om jag ska ta lite iskuber och fylla på vatten igen, jag stänger inte den emellan. Eller skopa upp glass, eller ta fram några skivor bröd ur en påse. Helt ologiskt eftersom det är jag själv som avfrostar frysen OCH betalar elräkningen!

     1. Men vaddå? Kan man inte göra det om man inte är ensam hemma? Förstår fortfarande inte, så trög 😂

 4. Alltså nu har jag problem med tolkningen. Menar du att tidigare ägare har sprungit runt nakna och petat på alla väggar och staket med sina snoppar? Fair enough i så fall, men jag hade nog också velat måla… Det andra alternativet jag kommer på är någon försvenskad version av ett skateboard trick, men det känns ju också udda att göra på sina väggar…

   1. Hahaha. Skulle ääääälska att veta vad som hände på er kontraktskrivning om mest logiska förklaringen till smuts är snoppmärken.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Coolaste engelska uttrycket enligt Sixten

Nu är vi hemma! Finlandskryssningar är ju typ det roligaste som finns. Jag känner typ ingen annan som tycker det men jag känner mig så hemma. Man går omkring, tittar på folk och äter någonstans och sover.

Alltså exakt som hemma. Men lite fler typer att titta på.

Första gången jag åkte en finlandskryssning gick jag iland tiiidigt på morgonen bara för att jag skulle få mitt 50:e land (jag hade varit i 49).

Min gudson Iggy var med. Iggy är tre år äldre än Sixten och hans allra bästa vän. Har ungefär samma tempo och kan coola engelska ord som ”OMG what am I doing”. Sixten ba WOOOOOOW lär mig säga så.

Img 2325.jpg

Img 2306.jpg

Img 2287.jpg

Längst fram på Sean Banan.

Img 2324.jpg

 

I dag är förresten en ny dag! Man kan rösta på mig varje dag till Årets inspiratörsmama. Rösta HÄR  TACK TACK TACK!!!!

 1. This proves that some people actually optimise their web articles.
  I don’t want to occasion submitting to sites that will not produce closing results.
  There are three major search engines namely Google, Yahoo and MSN.

 2. Tack för påminnelsen, har nu gått in och röstat på dig igen ❤

  Det är fint att ha någon som kan lära en det coola tugget 👊 Den som lär mig är min son. Tack vare honom kan jag slänga mig med uttryck som ”fett OP” (alltså overpowered) och imponera alla….under 25.

 3. Hehe, bra länkat 😉
  Känner att jag kommenterar alldeles för sällan (nästan aldrig) i proportion till hur mycket jag läser (nästan alltid).
  En sak du skrev för några månader sen, ang om vilken ålder det är roligast när barnen är i. Jag har känt ända sen barnen var små att NU är bästa tiden, nämen NU är ju ännu bättre, nä nu är det ju ÄNNU roligare. Så har det varit hela tiden och nu är dom 21, 19 och 17. Kan väl ärligt säga att nu känns det typ samma… Så fram till studenten skulle jag säga att det bara blir roligare och roligare!
  Sen en annan sak… Du skrev för länge sen om att ha frysen öppen lite för länge när du är själv hemma, jag gör EXAKT samma och skrattar till och tänker på dej varenda gång! Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

HUR pms-ig?

Jag och Sixten är på Finlandskryssning med Mia och Iggy.

Sean banan spelade igår. HUR pms:ig är man om man får tårar av Sean banans mellansnack? Frågar åt en kompis.

Till kompisens försvar pratade han om mobbning, hur han själv blev mobbad och hur fantastiskt det är med barnsuperhjältar som vågar säga ifrån när någon retas. Sixten ba ”JAG ska vara superhjälte alla skoldagar”. ❤️

Kompisen får tårar igen nu.

Gick bara ladda upp en bild och jag måste springa efter superhjälten nu.

Och det ÄR en ny dag i dag med! Årets inspiratörsmama. Rösta HÄR  TACK TACK TACK TACK SNÄLLA!!!!

LOADING..

Det absolut bästa med Halloween är att spionera i grannhusen

I dag har vi trick or treatat. Det är typ höjdpunkten på hela året förutom när man går påskkärring, eftersom det är ett ypperligt tillfälle att se hur folk bor. I husen man går förbi varje dag och fantiserar om. Jag fick bara följa med om jag höll mig i bakgrunden. HAH. As if.

Detta har jag sett i dag: 

En kändis. Kändisen hade världens gulligaste tonårsson som frågade mig ”tål barnen choklad?”. HUUUUR SÖT. Jag stod där med spindlar i ansiktet och blod i mungiporna och ba ”GUUUUUUD vad du är snäll och underbar, så där vill jag att mina pojkar ska bli”.

Ett vardagsrum med TVÅ hängmattor över hela rummet. I stället för soffor typ. En familj bodde där. Assköna.

En tant som sa: ”Nänä VAAAAD säger man?” när Harry inte vågade säga tack för godiset, fast Sixten redan hade sagt tack. Harrys tack är ju liksom inkluderat i Sixtens. Eller det kanske bara jag tycker, men Lillis-Harris blev typ rädd stackarn. Men det sjukaste var att hon liksom försökte tillrättavisa Ninjago. Det såg väldigt roligt ut.

Sen kan man prata om alla de här husen och människorna i veckor med barnen. SÅÅÅÅÅÅÅ KUUUUUL.

Hett tips. Till nästa år.

Img 2185.jpg

Img 2197.jpg

Img 2198.jpg

Img 2190.jpg

 

 

LOADING..

Ni minns alltså Linus ex jag skrev om för 10 år sedan

Älskar att MINST TVÅ av er kom ihåg Linus ex tavla när jag skrev om Sixtens kläder.

Inlägg från 2008, när vi flyttade och slängde massa saker.

cached-images.btdmtech-5

Ni har alltså läst min blogg i 10 år. Love you deeply. Och ni love uppenbarligen mig deeply. Eller hate. Finns ju olika anledningar till att man följer bloggar.

Det kan ju även bero på att jag skrev om detta senast för ett år sedan men det skiter vi i nu.

Sixten lyckas bättre i dag. HUR snygga kläder? Tröjan sticks inte längre och han tycker den är cool!

Img 2119.jpg

SJ:s färggladaste barn. Nu är vi hemma igen!

Ps. I dag är en ny dag! Snälla rösta på mig till Årets inspiratörsmamma HÄR. Man kan rösta en gång per dag. TACK

 1. Tavlan har ju din hatfärgkombination, inte konstigt du ogillar den!
  Eller är det kanske tavlan som triggat färgogillandet?!
  😀

 2. Haha jag minns också!!! Läst sen 2008 tror jag? Och kommer ihåg att jag också tyckte den var ful. Jobbar med konst idag så känner ändå att jag får säga så 🤷🏻‍♀️

 3. ÄLSKAR hela tavel-grejen extra mycket sen min kille tog upp en tavla som hans typ ex hade målat. Ett porträtt av honom. SKITFUL tavla. Han hade den framme ett tag men jag tvingade honom att bära ner den i källaren igen. Var tacksam då över att vi inte bor ihop. Bävar inför striden om vi flyttar ihop, om att han ska slänga den åt fanders.

 4. Oj, då har jag läst bloggen i mer än tio år? Insikten fick mig både att känna mig gammal och som en stalker. Samtidigt går det ju inte att sluta. Tycker du är skönast i bloggvärlden!

 5. Den där tröjan….
  Jag hade velat ha den hela mitt liv när jag kom över en någon gång i tonåren. Bar den med glädje och kärlek. Men min mamma (som är en god mor och fostrat mig till att tro på mig själv och inte ta någon skit.) tyckte att den var töntig och slängde den! 😱
  Nu när jag tänker på det gjorde hon samma sak med en mini-kånken jag använde i samma veva… Hon hade verkligen något emot präktiga kläder. Jag får ta upp det här med henne vid tillfälle. Eller så får jag helt enkelt slänga de där galet rosa crocsen hon envisas med att bära så fort ingen utanför familjen kan se henne…

 6. Love you deeply!!!
  Men är det inte lite läskigt också att vi finns här som har följt dig så länge och tror att vi känner dig, och så har du inte en aning om vilka vi är?

  1. ❤️❤️❤️ Jag tänker mycket sällan på det, och när jag tänker på det känns det bara bra, i love you deeply too. Speciellt såna som läst länge.

 7. Bästa KnivLisa!
  Påminn varje dag om att varje dag är en ny dag!! Ev finns det fler bloggare än jag som är lika förvirrade och glömska, men som tycker att du är BÄST!!
  Rösta rösta!
  Kramkramkramkram

  1. Åh gud vad du är gullig, du påminner alltså MIG om att jag ska fiska röster!!! ❤️❤️❤️ Will do!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Dagens secondhandfynd (Sånt överdåd att köpa NY badrumsmatta)

I dag var vi på en secondhandbutik.

Anledningen var först att vi skulle köpa en badrumsmatta till pappa. Han är en ny-vägrare av rang, vilket hedrar honom.

Han är min idol på det sättet. Slänger aldrig mat, tar alltid de fulaste grönsakerna i butiken utifall de blir otagna annars, köper aldrig något nytt. Inte ens badrumsmatta vill han ha ny.

Jag: Alltså det är ju bra och så att du vill återbruka allt, men badrumsmatta kan jag känna lite att det FÅR du köpa ny. Tänk vad mycket hudavlagringar från andra människor som finns i gamla mattor.

Pappa: Jaså ja… HAHAHHA men ÄH hud som hud. Men ja okej köp en ny då.

Jag fick alltså köpa en alldeles ny. LYX. LYX. LYX. Alltså jag har aldrig sett en så lyxig matta. Den är alldeles vanlig men när man har sett invävda nedtrampade gulvita hudlager för sin inre syn är det sannerligen lyx.

Jag är även väldigt bra på att köpa stickade tröjor på second hand. Denna till Sixten kostade 25 spänn. Och den är typ inte använd. Jag kan i och för sig veta varför nu eftersom den kliar så mycket att Sixten slet av sig den på 2 sekunder. Ändå väldigt värd.

Img 2107.jpg

 

 

LOADING..

Sixtens första ironiska skämt

Morbror: Alltså den här avokadon var ju stenhård, kan inte ens skära i den.

Sixten: Den var VÄLDIGT god va.

Jag: Bra Sixten, ironi!

Sixten: Jag skämtar så mycket.

Jag: Jag vet, det är SÅ kul att du gör så många skämt per dag.

Sixten: Tråkigt bara att jag svär så mycket också. (något han börjat med sedan en vecka tillbaka)

Jag: Alltså du KAN väl välja att inte svära?

Sixten: Mmm.. nej det funkar inte riktigt så.

Hur kunde jag packa ner min hatfärgkombination?

 1. Det är min hatkombination också!!
  Och jag tror det är en konspiration… För har du tänkt på att gul och blå ju blir grön om man blandar. Alltså de tre går ju ihop? Men röd passar inte in!
  Sååå… då skulle det lika väl kunna vara blå, röd, gul och LILA som var grundfärger. För blå och röd blir lila ihop, och sen hade en helt jäkla galen GUL kommit in och förstört.
  Nej, jag vet inte vad jag vill komma med det här… men det är ändå helt otroligt att vi bara köpt det här med fyra grundfärger i alla år. De är uppenbarligen helt tagna ur luften av någon med dålig smak.
  Tack för ord.

 2. Taack för att du bloggar!! Ville bara få det sagt 🙂

  Har Sixten klippt sig? jag har en miniHarry här hemma med världens finaste hårsvall. Började på fotbollslekis nu i höst och alla tror det är en tjej. Kanske också pga lila skor vet ej men hur som helst. Skulle du ha rättat de som säger, ”vänta tills tjejen är klar” eller liknande, min kille är inte så pratsam av sig men snappar upp väldigt mycket. Tänker därför ibland på det långa håret och hur det kommer blir senare. Jag tror jag minns att någon av dina killar sa åt en pappa en gång att ”killar visst kan ha tofs”? Skulle önska min kille också kommer Säga så när han blir lika gammal. Cyberkärlek tilL er!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Äntligen bebis!

Img 1989.jpg

Ja alltså inte jag så klart. Jag har fått en brorsdotter! Ester 4 månader. När jag såg henne senast, för 4 månader sedan, var hon alltså nyfödd och en bråkdel så stor.

Img 1984.jpg

Vi grillade och spanade på Storsjöodjuret.

Aka aktivitet jag gjort hela mitt liv väldigt många timmar till ingen nytta.

Img 1993.jpg
Img 2025.jpg
Img 1998.jpg

Img 2026.jpg

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Ganska obehagliga grannar

Hemma hos min pappa.

Jag: Okej pappa vem är det som har stått och glott på oss i fönstret jättelänge nu.

Pappa: Nej de som bor där är vanliga hederliga.

Jag: Aha. De som bor under då?

Pappa: Det är han som ringer mig varje dag. ”Janne jag har slut på mjölk nu. Janne jag har slut på bröd nu. Janne jag behöver sylt.”

Jag: Och då köper du?

Pappa: Ja det är inga problem, han är ju till åren kommen.

Jag: ok. Hur gammal är han?

Pappa: Ja.. eller HAHAHA han är ju säkert tio år yngre än jag.

Pappa ❤️ Världens snällaste. Also: Jag kan se var min konflikträdsla kommer ifrån.

Här är det visst snö.

 

Ps. I dag är en ny dag! Snälla rösta på mig till Årets inspiratörsmamma HÄR. Man kan rösta en gång per dag. TACK

 1. Whether you employ an internet name generator or consider
  something witty yourself – you’ll get plenty of remarks about your seasonal name.
  Granted zero gravity may pose some difficulty when trying to handle from the
  deck of cards or keeping them firmly face down on the poker table.
  Although this doesn’t raise your make money from poker,
  it certainly does make you feel better about yourself.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Harry har skrivit en låt

Nu åker vi till Östersund. Min favoritstad i hela världen. Eller, i max fyra dagar är den fantastisk varje gång.

Harry skrev en sång:

Vill gott vill jag dej

Om du heter Vilgot eller ej

Vill gott vill gott Vilgot

Jag älskar mej

Objektivt genialisk.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Sixten tror jag är man

Vabbar Sixten i dag.

Jag: Du är världens finaste lilla pojke.

Sixten: Du är världens finaste flicka.

Jag: Åh tack!

Sixten: Men ibland tror man inte du är en flicka. Då tror man att du är en man. Det är något i ansiktet. Du har så spetsiga hakkäkar som män i tecknade filmer.

Eh tack.

Det fick mig att tänka på en gång när jag var så trött, hösten 2013, att jag inte visste om jag var man eller kvinna när jag skulle kissa en gång. Ska jag liksom sitta eller ska jag stå, jag vet inte.

Lika som bär!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

7 typer mammor inte måste lyssna på

Img 1836.jpg

Förlåt att jag använder den här bilden IGEN men den är ju så fin.

Här kommer en lista på folk som ni som är mammor INTE behöver lyssna på.

1. Allvetaren

”Alla gör förstås som de själva vill, men jag skulle ALDRIG göra så där.”

Det du egentligen säger är att alla som inte gör som du gör fel (eftersom du tydligen vet hur alla barn och mammor fungerar). Det är bättre att bara säga ”Jag skulle aldrig göra så”, annars är det lätt att framstå lite lite lite som en bajskorv.

2. Kvasiläkaren

”Men barnen kan väl inte vara sjuka igen? Det måste vara något allvarligt fel.”

Tack, som att jag inte är tillräckligt orolig själv? Ingen kan ens fantisera ihop värre sjukdomar än de som mamman redan har googlat. Det är sällan konstruktivt med dödsdomar, i synnerhet inte bland folk som är oroliga och har internet.

3. En till dödsdomare

”Sån där hade min kusins bekantas barn också, det var cancer.”

Besläktad med förra punkten. Eller det är egentligen samma punkt men jag kan inte få nog av den. Jag vet inte hur det är att vara mamma utan blogg, men jag har slutat skriva om fysiska åkommor som både jag och barnen har. Det hände nämligen ALDRIG att jag lyckades utan att någon skickade ett jättetragiskt mail eller kommentar om att någon bekant med samma symptom hade cancer. Blev förkrossad varje gång.

4. Rub it in-personen

”JAG lägger dem klockan sju, och de somnar tjugo över sju.”

När någon har bett om läggningstips eftersom det tar hela kvällen att lägga barnen. Det här fenomenet är vanligt i vissa facebookgrupper. Man ba jaha? Vad ville du med den off topic-kommentaren? Skryta? Vara duktig? Sorry, den säger ju bara att du har det lätt och slipper vara duktig. Det är den med barn som INTE somnar som är duktig.

5. Den med åsikter utan erfarenhet

”Men HUR kan du tillåta det? Det skulle aldrig JAG tillåta.”

När en mamma till exempel berättar om något som är väldigt ojämställt hemma, och någon annan blir chockad över hur hon kan tillåta detta. Om någon tar upp ett problem, är det väl SJÄLVKLART att hon inte TILLÅTER det? Hon har väl antagligen gjort allt för att försöka ändra det och gett upp.

6. Hjälteanklagaren

”Sluta vara en superhjälte, du måste kunna be om hjälp.”

Nyligen såg jag ett kommentarsfält om mammor med utmattningssyndrom. Någon skrev typ: ”Man ska väl lägga ansvar på partnern också? Be om hjälp, låtsas inte att du klarar allt som en superwoman.” Men det är väl inte det som är problemet? Som att mammor blir utbrända för att de svävar omkring och nynnar: ”I’m so happy I take the kids all night, because sleeping is not a human right, I will cook and I will clean, älskling please sleep in, I am your wife and also your singer, you dont have to lift a finger.” (Ja de sjunger på engelska, hittade inte några svenska rim.) Det är väl ändå troligare att problemet är partners som inte steppar upp ens efter tjat?

7. Disclaimaren

”Jag menar inget illa, MEN…” ”Jag vill inte vara taskig, MEN…” ”Ta inte det här fel nu, MEN…”

En kommentar som börjar så är nästan alltid taskig. Den blir inte mindre taskig på grund av disclaimern, snarare mer eftersom man dessutom friskrivit sig från ansvar.

 

 1. Helt underbart inlägg! 😂 Hög igenkänning på samtliga punkter (som vanligt när jag läser din blogg) !
  Som mamma till ett hjärtebarn (han mår jättebra idag, men har genomgått en stor operation och kan behöva fler i framtiden) måste jag dock tillägga att det faktiskt även är skitjobbigt när personer tror sig veta att ens barn INTE är sjukt, trots att specialistläkare anser något annat. Typ ”min kompis morbror hade ett blåsljud på hjärtat, och han behövde inte opereras, och han blev minsann 105 år”. Men visst, jag tvingar läkarna att operera mitt barn helt i onödan för att jag tycker att det är så himla skoj? 🙄

  1. Igenkänningsfaktor på den. Verkar vara svårt att förstå att det finns sjukt många olika hjärtfel. Sen har jag tyckt att det varit jobbigt att folk lätt yttrar sig om att man har två friska barn bara för att båda ser friska ut.

 2. Lite ot men tangerar nr 4 och sömn….. Smartare barn har ofta ett mindre sömnbehov än andra barn. Men man försöker ju ändå lägga dem när man vet att ”normala” barn borde sova. Kanske borde finnas lite sömnangivelser för ”lite smartare” barn också? Bara en tanke.

   1. Testa söktermen:
    intelligenta barn sover mindre

    Fast om det bara går till ”säkra” källor som MåBra, familjeliv, allt för föräldrar osv vet jag inte. Kollade inte jättenoga. Mina uppenbarligen helt vanliga ”average kids” sover bra, oftast, 😉😂 så jag läste inte så noga 😁

     1. Jag tycker definitivt det låter som en säker källa! Härligt, då fick jag just tre supersmarta barn! 👍😀😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..