Pre-förlossningsaktiviteter

 

Massa folk (okej tre) har sms:at och frågat om jag föder nu.

Nej det gör jag inte, men jag gör sådant jag måste hinna innan.

Till exempel försöker jag komma ihåg hur vissa saker går till på förlossningen, av packningstekniska skäl.

Om jag hade någon sjukhusklädnad, eller måste man ha en lång t-shirt om man inte vill ANKEBORGA?

Vissa tycker säkert att det är det sista man bryr sig om (på samma sätt som att man inte skulle bry sig om att man bajsar under förlossningen. EH JO!), men jag kommer bry mig. Stånka runt flera timmar (dygn?) i mag-t-shirt och underlivet bart? Eh nej. (risken är dock liten att jag skulle ta med en mag-t-shirt eftersom jag inte äger någon). Eller har man såna nättrosor innan? Måste hitta lång tisha.

Och så gör jag fotoböcker med saker gjorda 2009-2011 som jag lovat få färdiga innan bebisen kommer. (Bebisen = Sixten alltså, så jag är bara lite försenad.)

Nu håller jag på med Nepal. Min just nu stoltaste bild: efter vandring/ typ isklättring upp till 5416 möh.

 

 

Jag hittade fantastisk konst i Nepal, med oerhörd livsvisdom.

Kom ihåg det. Om du bara bryr dig tillräckligt kan du få en blå bil och ett megastort vitt hus.

 

 

 

 1. Sarah skriver:

  Hehe. Man får nog ha på sig lite vad man vill. Jag har haft egna kläder alla tre gånger under förlossningarna, enligt foton. Men fått sjukhuskläder, öppna bak och nättrosor efter duschen som de tjatar om efter förlossningen, två av gångerna.. Jag har inte hunnit byta om kanske då barnen kommit ut i raketfart. Men jag tror att om man föder länge kanske de lurar på en sjukhuskläderna och man liksom inte vet annat och gör precis som man blir tillsagd, vilket ju kan vara jätteskönt eller så kan det vara skönt att få göra precis som man vill utan att få dåligt samvete över det. Vara lite extra vresig och otrevlig mot den BM som tjatar under förlossningen eller nypa sin partner extra hårt när man får ont och anklaga honom för all smärta som man måste gå igenom. Helt skuldfritt.

 2. Mäh jag tänkte inte alls på bajset haha, men alltså man får ju typ diaree innan…som en ”försmälla” som när man ska ut och festa. Trodde det var vanligt, det sa dom till mig, så tror inte det var möe baj kvar när jag väl skulle krysta 😀 = ingen tankeverksamhet på det

 3. Vi hade packat en väska med bra-att-ha-grejer, men den tog vi aldrig ens in från bilen haha. Jag hade en lång sjukhusskjorta som de sen knäppte upp, så jag måste ju varit typ naken? Usch förnedringen i att föda alltså, det är bara att släppa all stolthet och se det komiska i det (vilket du verkar göra i det mesta). 🙂

 4. Amanda skriver:

  Det är bara precis i slutet som man inte har trosor. Innan dess är det lång skjorta och nättrosor. Jag hade helst varit helt naken för det är så jäkla varmt i förlossningsrummet. Men det kanske hade sett lite patetiskt ut 😛

  1. Haha vill man vara naken är det nog ingen som tycker att det ser patetiskt ut, men jag skulle aldrig ha velat vara det, om inte Linus, barnmorskan och undersköterskan också var det. Tror jag ska föreslå det!

   1. Amanda skriver:

    Man vet ju aldrig. De kanske egentligen är nudister och längtar efter att någon ber dem klä av sig! Jag kom precis på att jag krystade i en uppknäppt skjorta och strumpor. Ändå var det mitt livs stoltaste upplevelse.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..