Tutorial lägga storasyskonet

Någon av er ville att jag skulle berätta hur man gör när man lägger storasyskonet på dagen och bebisen är vaken och man är själv hemma.

Så här:

1. Lägger storasyskonet och läser och sjunger och pussar och sånt.

2. Plockar upp den skrikande bebisen som bajsat igenom kläderna.

3. Byter kläder. Bebisen är glad igen.

4. Undrar vart storasyskonet tog vägen.

5. Hittar storasyskonet i städskåpet.

6. Visar hur man sover.

7. Tar en till selfie när man ändå håller på.

8. Bajsningsattacken är inte klar så bebisen bajsar igenom kläderna igen. One of those days. One of those bajs.

 

9. Bebisen får ryka så att storasyskonet får exklusiv kärlek.

10. Bebisen skriker så han får komma tillbaka.

11. Storasyskonet visar syskonkärlek. Typ.

12. Bebisen får ryka igen.

13. Bebisen skriker.

14. Man går långpromenad med dubbelvagn.

15. Man sätter alla i bilen och kör runt kvarteret.

16. Man ger upp.

 

Så gör man.

 

 1. Åsa skriver:

  Seriöst Lisa, jag fullkomligt älskar din humor och ditt sätt att skriva! Har en treåring och en nyfödd som även hon visade sig vara en kolikvariant… Jag älskar att du är en av få som verkligen vågar skriva hur det är att vara förälder! Stor kram från Åsa

  1. Åh tack snälla! Och stackars dig som har koliken utöver allt <3

 2. Linda skriver:

  Känner igen mig, har 15 mån mellan mina två första… Hade två galna veckor med dom första tiden när maken börjat jobba… Tillslut gjorde jag helt sonika så att jag la mig mitt på sängen o klämde fast en unge på vardera arm o sen körde vi med det ungefär samma tid i ja typ två veckor o se n satt det! Samma sovtid på båda och mig 😉 höll som tur var nästan ett helt år innan dom kom på att dom ville sova olika, vilket var guld värt , eftersom storebror var hemma på heltid oxå…

  1. Vad bra! Blev de galna eller var de liksom hyfsat med på det? Bäsen är oftast nöjd bara han får vara nära. Sixten ska ju egentligen vara på förskolan framöver men vi får se hur det blir med det. Han har ju bara varit sjuk i höst.

   1. Linda skriver:

    Dom var väl hyfsat med. Väntade alltid tills storebror var trött, om inte bebis var det så fick hon ligga bredvid o typ titta i taket, ibland var ju båda trötta o ibland var det allmän panik liknande ditt inlägg… Men i det stora hela gick det smidigt. Jag tyckte att det var lugnt o skönt att slippa dagistiderna med stora. Gjorde ju liksom inget om dom somnade sent en dag, hade ju som oftast inget vi var tvungna att hinna med… Men nu väntar jag trean, tredje på tre år o tre månader, o den här gången är jag glad att dom två stora ska vara på dagis… Jag kanske inte e klok men så galen e jag iallafall inte…

 3. Evelinn skriver:

  Lisa! Jag tycker han passar till Joar! 🙂

 4. Jenny skriver:

  Nästa steg i två-barn-tätt blir när det lilla barnet sover fm och em. och det stora barnet bara sover efter lunch. Det är crazyness! Att komma ut ur huset då kräver dubbelvagn och tajming på tusendels sekund. Tre år senare har man glömt allt…

  1. Haha oh no, jag har inte ens tänkt på att det kan bli värre!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..