Bästa presenten

Någon undrade vad Sixten fick för presenter. Han fick till exempel en sparkcykel, men den allra finaste presenten fick jag och Linus.

Från och med när barnet är två år behöver man tydligen inte ge D-droppar längre!

 

 1. Sofia skriver:

  JOoooooooo d ska man visst fortsätta med. Tills man är fem år. Dessutom är det vattenlösligt så man kissar ut det. Vår bvcläkare tipsade mig att ge alla veckans droppar 1 gång i veckan så 35 dr per unge. Bra va? Sedan ska man ge d-droppar alla månader som innehåller R. Sådärja lite rejäla tips på morgonkvisten. Grattis till Six. Har en likadan här hemma.

  1. Mia skriver:

   Nu känns det som att jag är vitaminprettot här men vit D är faktiskt fettlösligt så man kissar inte ut det. B-vitamin och C-vitamin är däremot utkissbara! 😀

 2. Anna skriver:

  I Finland ska barnen tydligen ta dropparna upp till 5 år. Ändrades nyligen enligt mitt bvc. Känns ju som vårt klimat lirar lite med Finlands så det är nog bra att fortsätta ge.. Knivlisa du har en vass penna!

 3. ja snälla fortsätt ge! 87%av barn i norrland har d-vitamin brist och i göteborg var siffran 63% (nu tar jag siffrorna helt från huvudet så det kan diffa lite) men man kan inte överdosera pga att man kissar ut överskottet. Jag äter också d-vitamin då vi inte äter så mycket fet fisk.

  Grattis förresten till tvåringen!!<3

 4. TL skriver:

  Du ska nog överväga fortsätta med d-vitaminet (om ni inte äter fet fisk minst 3 ggr i veckan.) Alla mina barn äter 800iu varje dag. De är 5 och 3 år gamla. Och vi äter fisk minst 2 ggr per vecka. Läs på. Finns hur mkt som helst skrivet om d-vit

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..